Rucolan kasvatus kaupan

Yrttejä kasvattamalla voi säästää rahaa. Uusi jäsen (reputation). Viestiä: 53 Käynnit: 0. Rinneangervo, satutko muistamaan paljonko taimet maksoivat?


Jos tässä tekisi vertailevaa tutkimusta ruokakauppa vastaan taimisto. Minä kun en ole nähnyt vieläkään viinisuolaheinää kaupan missään muualla kuin ruokakaupassa.

Yrttikeittiön viherasiantuntija Tuovi Mutanen vinkkaa, mitä kannattaa ottaa huomioon, jos kaupan yrttien jatkokasvatus kotona ei onnistu. Näin saat kaupasta ostetut ruukkuyrtit menestymään kotona. Kun yrttien kasvatus aloitetaan kaupasta ostetuilla ruukkuyrteillä, antavat Martat hyödyllisen vinkkilistan, joka auttaa onnistumaan:. Samalla ohjeella saat satoa myös ruukkusalaatista ja sinappikaalista ( rucola ). Kun olette ostaneet kaupasta valmiiksi kasvatettuja yrttejä, niin miten ihmeessä olette saaneet ne pysymään hengissä, tai. JOs sinulla on varaa, parhaan kasvatus tuloksen saat kun pidät yrtit kevään ajan sisällä hyvän kasvilampun alla ( sininen putkilamppu saa Helsingin Viherpeukusta).


Ostin kaupasta villirucolaa. Se on laitettu sellaiseen pieneen ruukkuun, mihin yrtit ja salaatit yleensäkin.

En käyttänyt kaikkea ja mietin, voisiko lop. Minttu voi valtautua rikkakasviksi – kaupan yrttien kasvatukseen riittää muutama niksi. Markettien yrttihyllyt tursuavat erilaisia eksoottisiakin yrttejä. Moni kämmenpeukaloinen on yrittänyt kasvattaa niitä ikkunalaudallaan, usein huonoin tuloksin.


Toisilla taas kasvatus onnistuu kuin vettä vaan ja puutarha . Voit myös hankkia valmiita ostotaimia tai ostaa hyväkuntoisia ruukkuyrttejä kaupan vihannesosastolta ja siirtää ne juurtumaan suurempiin ruukkuihin. Suuri yrttien kasvatusopas. Kasvatus on helppoa, sillä yrtit viihtyvät tavallisella valoisalla ikkunalaudalla.


Ensimmäinen neuvo on ostaa tuoreita ja hyväkuntoisia yrttejä. Mistä maallikko tunnistaa sellaisen? Kaupan yrtit ovat usein honteloita.


Täytyy etsiä pieniä, tanakoita ja vahvan vihreitä yrttejä, neuvoo Marttojen kehittämispäällikkö . Löytyykö täältä muita, jotka harrastavat yrttien kasvatusta ? Kaipaisin kaikenlaista keskustelua yrttien kasvatukseen liittyen. Kasvatatko ikkunalaudoilla, parvekkeella vai puutarhassa? Mitkä ovat lempiyrttejäsi?


Koetko jotkin yrtit haastaviksi?

Kylvätkö siemenestä, vai oletko kasvattanut kaupan yrttiruukuista? Ikkunalaudalla voi kokeilla pienten vihannesten, kuten retiisien , salaatin tai pinaatin kasvatusta. Kaupasta ostetun ruukkuyrtin tai -salaatin voi istuttaa kotona kukkamultaan.


Kasvualustana voit käyttää kaupasta saatavia multaseoksia, joista sopivimpia ovat hiekansekaiset ja vähäravinteiset seokset. Tätä tarkoitusta varten olemme koonneet yrttien kasvatuksen FAQ:n eli joitakin tavallisimpia kysymyksiä ja vastauksia niihin. Ryhdy rohkeasti yrttejä viljelemään.


Lisää kalkkia tai tuhkaa pieneen. Ne kuljetetaan kauppoihin vuorokauden kuluessa kasvihuoneelta lähtemisestään, joten kaupasta tuoreena ostettu kasvi säilyy kotona monta päivää, jääkaapissa jopa. Kun valitset yrttejä ja salaatteja kaupasta , kannattaa kiinnittää huomiota yrtin tuoreuteen.


Kaikki tuotteemme on kasvatettu luonnonmukaisin keinoin. Lajike: Rucola Tieteellinen nimi: Eruca sativa. Kuvaus: Suosittu ja maukas kasvi salaattien ja muiden ruokien valmistukseen. Maku on mausteinen ja hieman pippurimainen.


Kasvatetaan avomaalla tai ruukussa, esim. Sopii kasvatettavaksi myös sisällä ympärivuotisena, jollin lehtien maku miedompi. Samaten basilika ja persilja on suht helpot saada istutettua kaupan yrttiruukuista, tosin persilja viihtyy pidempään jos sen saa pihalle.


Rosmariinia, iisoppia, timjamia ja erilaisia salaatteja on tullut kasvatettua siemenistä, varsinkin rucola on helppo. Edit: onko jollain vinkkiä miten basilikan saa pysymään . Voit myös kokeilla ruokakaupan yrttien hengissä pitämistä istuttamalla ne isompaan ruukkuun ja lisäämällä ruukkuun multaa. Katso että yrtin juuret ovat.


Tilli, basilika, ruohosipuli, korianteri ja rucola itävät nopeasti, joten ehdit kylvää ne vaikka kasvukausi on jo pitkällä. Tillistä ja rucolasta saat kesän . Tällä hetkellä minulla on laitteessa kasvamassa persiljaa ja rucolaa , ja ne ovat ainakin viihtyneet hyvin. Miinusta tulee siitä, että ainakin IndoorGardenin oman verkkokaupan täydennystuotteet ovat ihan sikahintaisia. Jos esimerkiksi olisi aikeissa kasvatella yrttejä siemenestä, saa kuudesta pienestä . Otin yrtistä muoviruukun pois ja jaoin juurakon kolmeen osaan.


Kaivoin multaan pienen aukon, tyrkkäsin juurakot sinne, laitoin multaa päälle ja kastelin. Ainakin persilja ja ruohosipuli jo kasvaa. Vielä odotellaan rucolan , tillin ja salaatin kasvua.


Vissiin nuo salaatit kasvaa vähän hitaammin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje