Haju pois vanhoista huonekaluista

Meillä on vierashuoneessa mökiltä tuotu vanha vuodesohva. Sohvassa on aika vahva ummehtunut mökin haju. Tunkkaiselta haisevat vaatteet 3. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Vanha kaappi haisee mitä tehdä?


Askartelu ja käsityö - Suomi24.

Haju on hieman vähentynyt viikossa, mutta Pitääkö maalata vai onko jollain muuta hyvää neuvoa? Miten vanhan hajun saa pois vanhasta puukaapista? Ensi viikolla siis tärpätin ostoon ja laitan kahvit mieluummin kiehumaan ja jollei haju poistu, kaappi lähtee. Kuinka saada ummehtunut haju pois vanhoista tavaroista?


Nyt pulmana on saada pois tuo ummehtunut talon haju vanhoista kalusteista ja esineistä. Naapuri oli yrittänyt elvyttää tästä kelpo yksilön, mutta perääntynyt aikeissaan juuri tuon hajun takia. Tuleeko tästä huonekalua sisäkäyttöön vai luovutanko saman tien?


Hitaasti poistui, mutta . Hajun poisto , vanhat puiset kalusteet.

Eli olen tuonu pari vanhaa puista huonekalua , klaffipiironki ja vitriini, aitasta takas tupaa koristamaan. Ollut siis vuosia aitassa kylmää lämmintä. Yleensä näiden vanhojen huonekalujen sisäpinnat ovat paljaalla puulla, johon se haju on pahimmin tarttunut. Huonekalujen hankkiminen kirpputorilta on ekologinen vaihtoehto uuden ostamiselle, mutta joskus kaupanpäällisenä tulee ummehtunut haju.


Ennen kauppojen tekoa kannattaa tarkistaa huolella, mitä materiaalia huonekalu on. Sooda imuroidaan pois tunnin vaikutusajan jälkeen. Ei varsinaisesti haise pahalla, mutta tunkkaiselle. Saako vanhasta huonekalusta mitenkään pois tupakanhajua.


Meillä siis vanha puinen vaatekaappi eteisessä. Ummehtunut haju kaapissa? Välimuistissa Samankaltaisia 1. Harjaa tai imuroi ja pyyhi vielä kostealla.


Käsittelyn voi toistaa ellei kerta auta. Lisäksi tuuletus ulkona kuivassa paikassa ja pesu esim. Voi olla työn takana saada se haju kokonaan pois , mutta kyllä se . Roudasin tuolta aitasta huoneeseeni pari hienoa nojatuolia.


Ne dunkaa sellaiselta ikävältä varastolta tai aitalta. Haju pois vanhoista huonekaluista – Kiinteistot, talot kiinteistot. Millä tupakan haju pois huoneesta?

Keino tepsii myös muillekin puisille huonekaluille. Etikan haju haihtuu pois käsittelyn päätyttyä yleensä parissa päivässä. Kasta pehmeä puuvillaliina . Mikä neuvoksi, kun home on päässyt pilkuttamaan perintöhuonekalut tai vuosisadan kirpputorilöytö tuoksuukin pistävälle homeelle?


Onko hometalossa, ullakolla tai kostealla kesämökillä säilytetty mööpeli mennyttä kalua vai voiko sen vielä pelastaa? Huomioi, että jos nenääsi osuu tunkkainen, märkien sukkien haju seinien ympäriltä, saatat haistaa hometta. Puisiin huonekaluihin toimii sekoitus, jossa on puolet etikkaa ja puolet vettä.


Yksittäisille mattojen hajuille voit ripotella ruokasoodaa ja imuroida sen yön vaikutusajan jälkeen pois. Hajut saa pois kätevästi helpoilla nikseillä, jotka on todettu toimiviksi jo vuosikymmenien ajan. Tärkeimmät aseet löytyvät varmasti jokaisen keittiöstä. Moni hajuongelma korjaantuu nimittäin etikalla, sitruunalla ja ruokasoodalla. Kankaasta, kuten esimerkiksi sohvasta tai matosta, haju lähtee ripottelemalla . Hän on luopunut niistä tekstiileistä, joista home ja haju eivät ole lähteneet.


Ja tietysti niissä nyt ummehtunut paha haju. Jos kaapissa on oikeasti niin paha dunkkis että jo edeltävissä. Paha haju pois huonekaluista. Vai löytyiskö joltain joku hyvä niksi millä saisi erittäin pinttyneen hajun pois ? Kaappia olisi tarkoitus tuunata. Olen itse poistanut hajuja vanhoista kaapeista ihan vaan raakasti etikalla pintoja pyyhkimällä ja se kyllä tehoaa.


Uusi maalauskerta hionnan päälle vie kyllä hajut viimeistään pois. Toivottavasti näistä neuvoista oli jotain apua, en ihan tiedä kuinka vanhasta huonekalusta on kyse. Merja, nuo nyppylämaljakot onkin yksi keräilykohde meillä :) Mari, näitä parhaita kuvia tuntuukin saavan vanhoista esineistä :) patina on . En halua laittaa sinne vielä takkeja, imaisevat sen vanhan ällön puun hajun saman tien itseensä.


Kiikutin nyt alkuun kaappiin pari kuppia ruokasoodaa, sehän poistaa hajun ainakin jääkaapista. Mutta yhtään en tiedä, toimiiko. Hajuja on kuitenkin erilaisia, ja toiset hajut ovat selkeästi sitkeämpiä kuin toiset - esimerkiksi pinttyneen tai erittäin ummehtuneen hajun poistoon pelkkä tuulettaminen ei yleensä riitä, vaan apuun on hyvä ottaa hajuja neutralisoivat tuotteet ja laitteet.


Monet epämiellyttävät hajut saadaan lähtemään pois huoneesta . Tarkoitus on käyttää sitä vaatekaappina, joten lemu oli saatava jotenkin pois. Järkeilin, että mitä suurempi osa pinta-alasta käsitellään (soodalla ei tietenkään voinut hyvin hieroa kuin vaakapintoja), sitä nopeammin haju hälvenee. Se ei ole hometta, vaan villat ovat kerran päässeet kylmyydessä kostumaan.


On tietenkin ikävä, kun vaatteet haisevat vanhalle talolle, mutta ei sen kummempaa. Sitä hajua ei enää ikinä saa pois tuuletuksella tai lämpöpuhaltimilla. Asiaan auttaa villojen vaihto.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje