Yrttien kasvatus kaupan ruukuista

Näin ylimääräinen kasteluvesi pääsee pois, eivätkä yrtin juuret mädänny. Ylimääräinen vesi kannattaa poistaa aina myös aluslautaselta. Istuta yrtti kaikkine multineen ja juurineen ruukkuun tai ulos kasvimaan multaan. Varo vaurioittamasta yrtin juuria.


Yrttejä kasvattamalla voi säästää rahaa.

Kaupassa myytävien yrttien ruukun multatila on kovin pieni, mikä vaikeuttaa sopivan kastelutasapainon ylläpitämistä. Hyväkuntoisen yrtin jatkokasvatus onnistuu istuttamalla kasteltu taimi suurempaan ruukkuun, Mutanen kertoo ja jatkaa: – Hyvinvoiva juuristo on yrtinkin kasvun edellytys, joten uudelleen . Yrttien kotikasvatus kaupan ruukkuyrteistä on kohtuullisen helppoa. Helpoin tapa on, kun ostaa noin kolmen litran laakean ruukun , kolme hyvännäköistä yrttiä , vaikkapa yhden salvian, meiramin ja timjamin ja istuttaa ne siihen samaan ruukkuun. Kaupan yrtit on viljelty vesiviljelyssä, ilman multaa. Uusi jäsen (reputation).


Viestiä: 53 Käynnit: 0. Rinneangervo, satutko muistamaan paljonko taimet maksoivat?

Jos tässä tekisi vertailevaa tutkimusta ruokakauppa vastaan taimisto. Minä kun en ole nähnyt vieläkään viinisuolaheinää kaupan missään muualla kuin ruokakaupassa. Yrttien kasvatus on helppoa: yrtit viihtyvät ruukuissa ja laatikoissa valoisalla ikkunalaudalla, parvekkeella ja puutarhassa sekä kukkapenkissä ja kasvimaalla.


Tuoreet yrtit sopivat kaikenlaisiin ruokiin ja antavat uusia makuelämyksiä. Kun yrttien kasvatus aloitetaan kaupasta ostetuilla ruukkuyrteillä, antavat . Kun olette ostaneet kaupasta valmiiksi kasvatettuja yrttejä , niin miten ihmeessä olette saaneet ne pysymään hengissä, tai. JOs sinulla on varaa, parhaan kasvatus tuloksen saat kun pidät yrtit kevään ajan sisällä hyvän kasvilampun alla ( sininen putkilamppu saa Helsingin Viherpeukusta).


Jos et halua pelata mullan kanssa, voit hankkia kasvatuspusseja ja kastella yrttejä vaikka posliinisen, yrteille tarkoitetun kasvatusalustan kanssa. Koska käytän paljon eri yrttejä ruuanlaitossa, ja silloin tällöin käy niin että esimerkiksi lehtipersija tai oregano sattuu olemaan loppu kaupasta , niin olisi varmaan kätevintä kasvattaa tai pikemminkin ylläpitää niitä kotona jotta olisi saatavuutta. Kasvatuksen tulisi olla kaupunkikerrostaloon soveltuvaa ja koska parvekkeen alla . Ruukut löysin Granitista. Siellä on kyllä kivoimmat. Vai tietääkö joku, mistä saisi supervärikkäitä, marokkolaistyylisiä keramiikkaruukkuja?


Mä sain sellaisen sisäruukun yrttipurkeille, johon vain laitetaan reikiin ruukut (siis yrtti purkkeineen) ja pohjalle vettä, mutta ei ne siellä menestyneet vaikka saivatkin vettä ja valoa. Kyllä ne pitää multiin laittaa niistä purkeistaan. Tosin olihan se tosi hienon näköinen se yrttikokonaisuus sille tarkoitetussa .

Lehtisalaatti ruukussa , voiko istuttaa ja alkaa kasvamaan. Itse laitoin multaan kotona, ja basilika näyttää kaikkea muuta kuin hyvinvoivalta. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.


Tahtoisin kuitenkin yrtin kotioloihin, pitäiskö sitä jostain siemenestä sitten alkaa viljellä? Yrttien esikasvatus eli varhainen kylvö ja taimikasvatus lämpimissä sisätiloissa ovat omiaan niille yrteille , joille Suomen kesä ja kasvukausi on liian lyhyt. Jos yrtti kasvaa ruukussa , josta juuret pilkottavat ulos, valitse se, jonka juuret ovat valkoiset, eivät ruskeat. Lasitetut parvekkeet ovat lähes lämmittämättömän kasvihuoneen veroisia kasvatuspaikkoja yrteille ja vihanneksille. Jos halutaan istuttaa monta eri yrttiä samaan astiaan, käytettävien ruukkujen on oltava niin suuria, ettei kasvien tarvitse kilpailla tilasta.


Kaupan ruukkuyrteistä kokeilemisen arvoinen oikotie. Tätä tarkoitusta varten olemme koonneet yrttien kasvatuksen FAQ:n eli joitakin tavallisimpia kysymyksiä ja vastauksia niihin. Mitä pitää tietää yrttejä ruukuissa kasvatettaessa? Kasvualustana voit käyttää kaupasta saatavia multaseoksia, joista sopivimpia ovat hiekansekaiset ja vähäravinteiset seokset.


Ruokakaupan yrtit ovat vesiviljeltyjä, joten voit hyvin käyttää niitä vesiviljelyyn sopivissa ruukuissa. Jos istutat keväällä aivan tuoreen marketin yrtin multaan, se lähtee yleensä kasvamaan ongelmitta. Vihermyymälän taimet ovat yleensä karaistuja ja siksi tukevampia. Karaisu tarkoittaa, että niitä on pidetty . Jos sinulla ei ole omaa pihaa ja puutarhaa, yrttejä on myös helppo kasvattaa siemenistä esimerkiksi ikkunalaudalla ruukuissa tai terassilla ja parvekkeella. Voit myös hankkia valmiita ostotaimia tai ostaa hyväkuntoisia ruukkuyrttejä kaupan vihannesosastolta ja siirtää ne juurtumaan suurempiin ruukkuihin.


Yrttien on kasvatus on helppo aloittaa kaupan ruukkuyrteillä. Yrtin voi ensin käyttää ruoanlaittoon, mutta on hyvä leikata se niin, että versoihin jää lehtiä. Useimmat ruukkuyrtit voi myös jakaa hellävaroen, sillä alkuperäisessä ruukussa versoja on usein liiankin tiheässä. Ainakin juuristoa on hyvä avata . Monet yrtit kasvavat luontaisilla.


Siten saat istutuksesta näyttävän. Suuressa ruukussa kasvatus sujuu helpommin, koska ruukussa on paljon multaa ja reilummin tilaa ravinteille ja kosteudelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje