Seinien maalaus värin valinta

Vaakatasossa pintaan lankeaa enemmän valoa kuin pystypinnalle, jolloin saatetaan vahingossa valita turhan voimakas väri. Värimalleja kannattaa vertailla pystypinnalla, sillä siten voidaan valita oikea vaaleusaste seiniin. Kun halutaan varmistua täydellisestä lopputuloksesta, on viisainta maalata reilunkokoiset värimallit.


Listat ja ovet voi toki myös maalata uudestaan ja tällöin voit valita juuri haluamasi sävyn myös seinään. Tilasi sävyjen lisäksi valaistus on oleellinen tekijä värin valinnassa.

Jos valon sävy on lämmin, suosittelemme lämpimiä harmaan sävyjä. Jos valo on neutraalimpi, maalin harmaa sävy kannattaa valita myös kylmemmäksi . Kun seinän maalaus on edessä, tutustu ennen projektia seinämaaleihin ja niiden kiiltoasteisiin. Vahvatkin värit toistuvat pehmeinä ja syvinä.


Puolihimmeä Remontti-Ässä kestää pesua ja elämää ja se on erinomainen valinta keittiöön, eteiseen, lastenhuoneeseen ja muihin erityistä pesunkestoa vaativiin tiloihin. Aika huono idea on valita seinien maaliväri vain sen perusteella, että se näytti niin hyvältä ystäväsi kodin seinillä , sisustuslehden esittelemässä kodissa tai maalikaupan. Ihanteellisinta ostaa pieni purkki haluttua maalisävyä ja maalata noin neliön kokoinen koealue kyseisen huoneen seinälle.


Jos haluat maksimoida tilan tunnun, valitse vaaleat sävyt niin, ettei katon, seinien ja lattian rajakohtaa erota, vaan väri ikään kuin sulautuu yhdeksi kokonaisuudeksi.

Päätyyn maalattu suuri kuvio saa käytävän näyttämään lyhyemmältä. Valkoinen on hyvä värivalinta pieneen tai pimeään huoneeseen. Ensimmäisenä vinkkinä sanoisin, että tuo värilastut kotiin ja teippaa ne juuri sen tilan seinään johon olet sitä suunnittelemassa.


Värin valinta on makukysymys, eikä oikeaa tai väärää vastausta ole . Ethän nimittäin voi tietää, mistä seuraavaa asukas pitää tai millaisia ihmisiä he ovat (ellet sitten ole ennustaja!), joten miten voisit valita heitä varmasti puhuttelevan miellyttävän. Voit esimerkiksi kokeilla maalata seinät vaaleammalla sävyllä ja katon samalla värillä , mutta vain astetta tummemmalla. Seinään sopivan maalisävyn ja kiiltoasteen valinta voi olla hankalaa, sillä valolla ja tilalla on suuri merkitys värin kokemiseen.


Lue Avotakan vinkit maalin valintaan. Makuuhuoneen seinä on maalattu Tikkurilan sävytettävällä Liitu- liitutaulumaalilla. Sen toteutti sisustusbloggaaja Varpunen. Tervetuloa matkalle värien maailmaan!


Värien valinnan ABC -artikkeli on julkaistu myös Suomalainen koti -sisustuskirjassa. Kun saatte koepurkit käsiinne, maalatkaa nurkkaväri ja seinäväri vierekkäin. Kun mieleinen sävy on valittu, on tiedettävä, millaisella maalilla talo on aiemmin maalattu. Tehosteseinäideaan on saatu uusi ote, kun seinärakenne on maalattu huoneen molemmin puolin. Seinän jykevyys korostuu, kun oviaukkokin on.


Sävy vaikuttaa pienessä värikartassa tummemmalta, mitä se on.

Siksi helposti valitaan liian valjun sävyn, joka ei erotu jalkalistojen . Asunnon seinien maalaaminen alkaa olla ajankohtaista ja mietityttää värin valinta. Meillä on tyypillisesti seinät olleet ns. Kokovalkoinen olohuone saa väistyä ja hetkeksi tilalle saapuu yhteen seinään tämä kaunis, lämmin Tikkurilan väri. Kun Sävylä-suunnittelija alkaa kysellä pariskunnalta talosta, ymmärtää, että talon ulkomaalin valinta ei ole ihan yksinkertainen juttu.


Itse olen niin tyytyväinen värin valintaan ! Kirjoitinkin jo aikaisemmin pelkääväni maalausprojektin karkaavan käsistä, kun siihen fiilikseen kerrankin pääsee. Paananen suosii tapettien sijaan maalausta. Monesti tilaan vedetään yhdelle seinälle räväkkä maali, kun haetaan uutta ilmettä.


Tällöin on kuitenkin vaarana tehdä seinästä liian räväkkä, jopa shokeeraava. Paanasen mukaan kannattaa jättää yhdelle seinälle tarkoitettu efektiväri kauppaan ja valita siitä . Seinien väri on yksi suurimmista asunnon sisustuksen ja tunnelman määrittelijöistä, jonka valinnassa ei kannata kiirehtiä. Testimaalaus kannattaa aina tehdä maalattuun seinään eikä suoraan tasoitteen päälle, sillä tasoite imee maalia itseensä ja saattaa vääristää lopputulosta. Maalisävyn valinta ei ollut vaikea. Olin päättänyt väriksi jonkinmoisen harmaan.


Päädyin lämpimään saven sävyiseen harmaaseen, värin nimi on Laasti. Harmaissa väreissä on hieno ominaisuus . Valitse värikartasta murretumpi, tummempi väri kuin olit ajatellut – näin olet yleensä lähempänä toivottua lopputulosta. Neuvoja julkisivun värin valintaan.


Voit ladata älypuhelimeesi sovelluksen ja katsoa, miltä talosi näyttää maalauksen jälkeen. Ikkunat ja seinät on maalattu aiemmin perinteisin värein. Ennen kuin ostat seinä - tai kattomaalia, kannattaa selvittää, kuinka paljon maalia tarvitaan ja mikä väri sopii parhaiten kokonaisuuteen. Maalikaupassa menee helposti pää pyörälle tuhansista eri värisävyistä.


Voit miettiä jo etukäteen, mistä sävyistä olet kiinnostunut. Inspiraatiota voi kerätä netistä ja sisustuslehdistä. Pienestä värimallista ei saa aina käsitystä, miltä väri näyttäisi kokonaisella seinällä. Jos mahdollista, tee seinään ensin pieni . Ennen kuin talkooväki tarttuu pensseliin, kannattaa käyttää hetki aikaa puutalon maalausprojektin suunnitteluun, värien ja tuotteiden valintaan sekä.


Helpota värin valintaa ja tee koemaalaus erilliselle levylle tai puukapulalle, jota voi mallailla talon seinille eri valaistuksissa ja eri vuorokaudenaikoina. Katso aiheeseen liittyvät uutiset. Käsittele mökin seinät ja lattia kedää varten.


Maalauskoulu : Sisävärin valinta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje