Sauna kaakelilattian maalaus

Saimme viime kesänä eräänä sunnuntaina ajatuksen, että maalaisimme saunan (tästä oma postaus tulossa) ja kun tämä oli tehty, näytti kylppäri entistäkin. Vuorossa oli kylpyhuoneen ja saunan lattian pinnoitus. Aikaa tähän meni noin 2- tuntia sisältäen maalarin tauot. Ennen puoltapäivää alkoi kuulua ja siivoilujen ääniä, kun maalari laittoi omia kamppeitaan kasaan ja huikkasi, että hommat ovat purkissa. Kylpyhuoneeseen ei viitsinyt maalikatkun takia vielä . V-kaakelimaali on aika uusi tuote Suomessa ja olen itsekin siitä lukenut muutamasta blogista ja niistä innostuneena päätin itsekin kokeilla ko.


Kaakelilattian maalaminenhan on aina ollut haastavaa ja varmasti jokainen miettii pysyykö maali kaakelilattiassa jossa kulutus on kovaa. Laattojen maalaus on nopea ja edullinen vaihtoehto uusia vanhat kaakelit, jos ne vain ovat ehjät ja vesieristys on kunnossa. Märkätilan ja kuivantilan maalaaminen vlaattamaalilla.


Nyt on saatavilla vlaattamaalilla jolla voisi maalata kylpyhuoneen (märkätila ja vesikiertoinen lattilämmitys) ja wc (kuiva tila, ei lattiakaivoa) kauttaaltaan ja näin saada miellyttävämpi tila ennen parin vuoden. WC -tilaa tai rakennuksen tavanomaista teknistä tilaa ei katsota välttämättä märkätilaksi. Uudet märkätilat tulee rakentaa niin, että ne täyttävät rakennusmääräyskokoelman osan Cvesitiiviysvaatimukset.


Ympäristöministeriön ympäristöopas: . Kaakelimaalin käyttölämpötila on 12–astetta. Lattianlämmitys tulee siis ottaa pois päältä, sillä kuumuus paakkuunnuttaa maalin. On myös muistettava se, että kaakelimaaleja ei ole tarkoitettu silikonille, ja silikonit ne pitää poistaa ennen maalausta.


Teipin liima aiheuttaa maalin kanssa kemiallisen . Testikylpyhuoneessa maalauksessa ongelmia tuotti vanha tumma saumaväri, jonka takia pinnat oli maalattava kolme kertaa ennen kuin väristä tuli tasaisen peittävä. Seinämaalissa kuivumisaika oli vuorokausi, kun taas . Itselläni jo ensimmäinen maalauskerta peitti vanhan värin hyvin, mutta maalasin lattian kuitenkin kahteen kertaan parhaimman lopputuloksen ja kestävyyden saavuttamiseksi. Meillä onneksi on kylppärissä ja saunassa harmaat laatat (ja se toinen wc-pönttö), ei meilläkään niiden maalaus olisi onnistunut mitenkään.


Kerroin blogissani tämän vuoden huhtikuussa lukijan tuulikaapin laattalattian maalausprojektista. Tuulikaapin lattiasta rohkaistuneena päätin nyt sitten maalata myös vessan lattian samalla värillä. Meillä olisi sama tilanne kylppärin ja saunan lattian kanssa. Itse maalaus oli todella helppoa ja nopeaa.


Suuremman vaivan vei esikäsittely, joka sekin onnistui hyvin helposti. Lattian päällä voi kävellä jo 12h maalauksesta ja sain suoritettua maalauksen lasten ollessa unilla. Olin yllättynyt siitä, että maalista ei lähtenyt kovinkaa pahaa hajua. Olin jo oikeastaan päätynyt käsittelemään eteisen ja keittiön laatat mikrosementillä, mutta sitten eräs blogisisko laittoi viestiä tästä kaakelimaalista, joka on tarkoitettu lattioille.


Hänpä taisi tietää, että millaisen sisustustuskan kourissä täällä kärvistelen. Kyseinen maalivalmistaja lupaa . Voiko lattian maalata , ja jos voi, mitä maalia pitäisi käyttää? Vesi jää aina lattialle, ja ajattelin, että maalatulta lattialta se valuisi paremmin pois. Maalattu olisi myös helpompi pitää puhtaana. Saunan seinät on käsitelty saunalakalla.


Nyt olen aikonut maalata ne saunavahalla harmaiksi. Kuten edellisessä seinistä kertovassa postauksessa kerroin, . Tässä laatoitetun lattian maalauksesta. Toimiiko sitten kylpyhuoneessa.


Voi maalata mutta maali ei tartu lasitettuun pintaan . Itse löysin netistä tällaisen projektin, josta kipinä syttyi! Saunaosa saisi olla talven kylmillään ja mökkipuoli peruslämmöllä. Haluaisin saunan puolelle ehdottomasti lattiakaivollisen betonilattian ilman mikäänlaista pinnoitusta. Kysymys kuuluukin, millaisia vaatimuksia tämä asettaa alapohjalle kun vesieristys jätetään pois? Toisin kysyen mikä perustusmuoto . Vältä pinnan mekaanista rasitusta noin kahden viikon ajan maalauksen jälkeen.


PINNAN ESIKÄSITTELY V33-remontointimaaleilla maalattaessa pinta on aina. Huuhtele lattia hyvin vedellä ja anna . Käsittele nurkat ja saumat erityisen huolellisesti. Ajattelin tehdä aiheesta autotalliremontin yhteydessä ihan oman artikkelin sillä betonilattian maalaus ei ole ihan perusmaalaushommia.


Tai no voihan betonilattian maalauksen tehdä myös sisäkäyttöön tarkoitetuilla perusmaaleilla mutta autotallikäytössä lattian tulee kestää käyttöä ja lämpötilavaihteluita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje