Ruokailuvälineiden puhdistus

Teräksiset ruokailuvälineet on helppo saada kiiltäväksi. Katso helpot vinkit ruokailuvälineiden puhdistukseen. Käytössä tummuneiden ruostumattomasta teräksestä valmistettujen ruokailuvälineiden puhdistaminen on helppoa. Kuumenna kattilassa vettä ja lisää kuumaan veteen desilitra pyykinpesujauhetta.


Upota ruokailuvälineet varovasti pesuaineveteen. Ajan saatossa ruokailuvälineet tummuvat, erityisesti jos taloudessa nautitaan kahvista, kuten meillä :) Olen jo vuosia ottanut tavaksi kerran vuodessa kirkastaa teräksiset ruokailuvälineet. Puhtaaseen tiskialtaaseen kylmää vettä, pari desiä kloriittia ja puhtaat ruokailuvälineet kylpyyn. Lasit, aterimet ja ottimet ovat ravintoloissa kovassa päivittäisessä käytössä.


Vaikka lasi ja teräs ovatkin kovia, käyttöä kestäviä materiaaleja, lasi naarmuuntuu ja teräs tummuu ajan myötä. Oikeanlaisella puhdistuksella asiakkaat saavat nauttia puhtaasta ja kiiltävästä kattauksesta, ja mikä parasta, lasien ja aterimien käyttöikä . Ovatko esimerkiksi kahvi- tai teekuppisi tummuneita? Voit kokeilla puhdistaa ne Marttojen neuvoilla. Tuota pyykkipulverivedessä keittämistä suosin minäkin: keitä hetki ja anna vielä liota kunnes vesi jäähtyy.


Samalla kirkastuu kattilankin sisus ja kun kaadat pesuaineveden teräksiseen pesualtaaseen, jossa on tulppa kiinni ja peset vedellä pesualtaan niin sekin on . Ruoste Fiskarsin veitsissä 11. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Ruoanvalmistus › Astiat ja työvälineet › Usein kysyttyä Välimuistissa Samankaltaisia Miten puhdistan tummuneet tai kirjavat teräksiset ruokailuvälineet.


Jos teräksiset ruokailuvälineet ovat kirjavia. Leikkuulaudan puhdistus ja hoito. Hanki lihalle, vihanneksille ja leivälle omat leikkuulaudat, tai ainakin pese ne . Yksi hyvä keino puhdistaa mukit, lusikat ym. Pullo ei ollut kuin puolessa välissä kun humasin aterimien kirkastuneen silminnähden.


Lusikoiden ym ruokailuvälineiden tummentumat saa pois keittämällä sekaan pyykinpesupulveria. Ruokailuvälineiden puhdistus on helppo ottaa itsestäänselyytenä, mutta tähänkin löytyy omat niksinsä helpottamaan arkea. Oletteko testanneet termospullon puhdistukseen ruokasoodaa ja saitteko puhtaksi.


Monta tuntia kun kahvi on pullossa, tai tee, niin sehän värjäytyy tummaksi ja ei välttämättä lähde pelkällä vedellä viruttamalla. Vanhoissa hopea-aterimissa varsi on usein hopeaa mutta teräosa terästä. Tällaisten aterimien puhdistuksessa pitää olla huolellinen, jotta terä- ja varsiosan liimaus ei irtoa.


Hopeisia ruokailuvälineitä ei myöskään kannata sitoa nipuksi kuminauhalla, sillä kumi jättää pidemmän päälle hopeaan lähtemättömät jäljet. Hopean puhdistukseen löytyy monia konsteja ja erilaisia aineita. Hankaamista ei kuitenkaan suositella naarmuuntumisen takia.


Niinpä niitä ei kannattaisi käyttää tällaisten ruokien kanssa, tai ainakin aterimien puhdistus pitäisi suorittaa saman tien käytön jälkeen. Ovatko hopeakorusi tai hopeiset ruokailuvälineet päässeet tummumaan? Kerronpa pari kotikonstia, joilla ne saa puhdistettua. Kun on aika kaivaa hopeat esille, näin saat ne kiiltäviksi.


Teksti Maija Kangasluoma. Kuvat A-lehtien kuva-arkisto. Yksinkertaisimmin hopeisten ruokailuvälineiden puhdistaminen hoituu valmiilla hopeanpuhdistusliuoksella.


Etikka on vanha mainio puhdistusaine , edullinen ja monikäyttöinen jolla saa myös pahat hajut pois. Etikkaisella pyyhkeellä hankaamalla voit . Huuhdo hopeaesine juoksevan veden alla ennen puhdistusta , jotta pöly ja irtolika ei naarmuttaisi hopeaa puhdistuksen aikana. Hopeiset ruokailuvälineet tulisi pestä käsin. Tavallinen astianpesuaine sopii käyttöpintojen puhdistukseen.


Käytä pesuvälineenä pehmeää sientä taiflaneliriepua. Eroon tummentumista astioissa. Euro Inoxin tarkoituksena . Kovassa käytössä olleet kahvi- ja teekupit keräävät ajanmittaan etenkin sisäpintaansa tummentumia, jotka eivät enää irtoa tavallisella astianpesuaineella. Voit puhdistaa tummentumat astioista ruokasoodan avulla.


Tee soodasta ja vedestä tahnaa, ja hiero sitä varovaisesti . Iittalan tuotteiden ominaisuudet ja tarinat kumpuavat kestävästä muotoilusta kertakäyttökulttuuria vastaan. Aiheesta löytyy runsaasti lisätietoa verkkosivuiltamme. Lisäksi olemme keränneet avuksesi listan usein kysyttyjä kysymyksiä eri aihealueilta.


Mikäli et niistäkään löydä vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, ota . Näitä myyvät esimerkiksi alan kultasepänliikkeet. Erilaisille hopeaesineille on olemassa omat aineensa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje