Puun kaataminen moottorisahalla

Turvallinen kaato vaatii suurta huolellisuutta ja tarkkuutta. Kaatosuunta määritetään kaatoloven avulla, ja puu kaadetaan kaatosahauksella. Näiden kahden sahauksen väliin jätetään pitopuu, joka ohjaa puun kaatumaan turvallisesti haluttuun kaatosuuntaan. Kaatolovi Kaatolovi voidaan tehdä monella eri . Kaato-ohje - Puun kaato Ennen puunkaadon aloittamista Ennen kuin puuta ryhdytään kaatamaan, on syytä selvittää pitääkö kaatoalueella noudattaa jotain luonnonsuojelumääräyksiä.


Tarkista ettei lähialueella ole tielle jääviä teitä, sähkölinjoja tai rakennuks.

Suunnittele puun kaataminen huolella. Puu on kaadettava turvallisesti ja sen on kaaduttava haluttuun suuntaan. Tässä vaiheittaiset ohjeet sisältävä asiantuntijaoppaamme aiheesta.


Kun olet tutustunut kunnolla moottorisahaasi , on aika kaataa ensimmäinen puu. Jotta puun kaataminen olisi . Seuraava teksti antaa viitteitä puiden kaatoon moottorisahalla. Puiden kaataminen on vaarallista ja on syytä jättää se ammattilaisille jos omat taidot eivät riitä.


Turvaetäisyys on minimi kaksi kertaa puun pituus ihmisiin.

Katso myös asianmukaiset turvavarusteet sivulta . Vaikka kirveet ja pokasahat ovat metsistä kadonneet, ovat puun hallitun kaatamisen periaatteet pysyneet ennallaan. Tässä jutussa paneudutaan kaatosahauksen perustapauksiin, joilla puu saadaan turvallisesti kaadettua oikeaan kohtaan. Luonnonvoimat on tietysti otettava huomioon, tuulenpuuskat ja. Moottorisahalla puun kaatamisen perusteita.


Kuvan vaalea puru kertoo puun olevan terve, tumma puru kertoo puun sisällä olevasta lahosta, joka voi heikentää pitopuun kestävyyttä. Käännön puolivälissä voi laittaa. Kaatosarana on takuuvarmasti puhdas ts.


Puutavaran hakkuu moottorisahalla on tekniikkalaji, puun kaatoon löytyy ohjeita moottorisahojen käyttöohjekirjoista. Mutta jos haluaa oppia enemmän . Puun kaatamisessa turvaväli on vähintään kaksi kertaa kaadettavan puun pituus. Hyvin suunniteltu kaato helpottaa myös seuraavia työvaiheita. Puunkaato moottorisahalla sisältää monia eri työvaiheita. Vältä onnettomuuksia ja tarpeetonta fyysistä rasitusta käyttämällä oikeaa työtekniikkaa, tarpeellisia turvavarusteita, hyvin . Ennen kuin ryhdyt miettimään tonnien painoisen puun kaatoa, selvitä puun pituus.


Tiedon perusteella voi arvioida voiko puun kaataa kokonaisena vai pitääkö se katkaista ensin latvasta. Latvan katkaisu vaatii ammattimaisen moottorisahan käyttäjän, sillä latvan sahaaminen on todella vaarallista.

Ennen syystalkoita on hyvä selvittää, mitä omalla pihalla saa tehdä. Mikäli puun ympärillä on . Omenapuuta suuremmman puun saa kaataa vain luvan kanssa, ja roskien polttaminen on taajama-alueella kielletty. Siinä jo kaksi yleistä syytä kaataa puu ja ammattilaisen ohjeilla se onnistuu.


Etenkin tiheään rakennettujen omakotitalojen pihoilla on puita, joita ei voi turvallisesti kaataa. Suurenkin puun saa poikki ja pinoon puuhun moottorisahan kanssa kiipeävä metsuri. Homma on huomattavasti tavallista kaatoa hitaampaa. Siinä menee helposti 2–tuntia, kertoo metsäpalvelu Puupäällikön Kalle Taavila. Niinpä myös muiden kuin ammattilaisten kannattaa perehtyä vakavasti turvavarusteasioihin ennen moottorisahaan tarttumista.


Isoja puita ei amatöörin kannata kaataa lainkaan. Vielä tänä päivänä moni yksityishenkilö yrittää kaataa puun itse, lähinnä rahan säästämiseksi. Liian tiheään jätetyt puut olivat pieniä verrattuna sopivaan tiheyteen jätettyihin puihin.


Ensiharvennuksen tavoitteena on valita kuviolta parhaimmat kasvatettavat puut ja kaataa niiden kanssa kilpailevaa puustoa pois. Ensiharvennus on ensimmäinen vaihe, jossa puuntuottaja saa taimikkoon laittamastaan . Jos tunnet kenet tahansa maajussin, jolla on hiukan metsää, hänellä on taatusti myös metsäkärry ja moottorisaha ja tietotaitoa ja hän tulee tekemään homman. Niin kakkonen lisää vielä, että jos kunta käy kaatamassa ne puut , kunta ei välttämättä hoida asiaa sen enempää vaan sinun kontollesi voi jäädä kaadetun puun.


Eli siis tarkoituksena olisi kaataa pari iso koivua pihaltani ja haluasin saada ne suhteellisen hallitusti alas. Odotin sopivan, oikeasta suunnasta puhaltavan pienen tuulen, kiipesin puuhun moottorisahan kanssa, sidoin itseni vyötäröltä köydellä puun ympärille (puukko taskussa yllätysten varalta) ja katkoin . Luulin jo olevani huonokuntoinen, kun jaksan kaataa ja pöllittää vain 3-isoa puuta päivässä ja kuljettaa pöllit muutamakymmenen metrin matkan pihaan. Klapeiksi pilkkomiseen meni sitten pari seuraavaa päivää. Kuinka ihmeessä ne on ennenvanhaa nää hommat tehny, ja ilman moottorisahaa ? Husqvarnan opas puunkaatoon ja puiden hoitoon. Johdatus puunkaatoon moottorisahan ja muiden metsätyökalujen avulla.


Ongelmapuun kaataminen pihapiiristä. Oksan karsiminen käynnissä. Iso koivu pihallamme muodostui ongelmaksi. Mahlavesi lehdissä sotki keväällä auton. Siitepöly sotki auton keltaiseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje