Puhe kummilapselle ristiäisissä

Se puheen hetki kun on yhtä liikuttva kuin ristiäisissä papin kauniit sanat koko perheelle, suvulle, kummeille ja vauvalle. Hyvät vanhemmat, kummit ja ristiäisvieraat. Olemme tänään koolla tässä kodissa kiittämässä Eerika Elsa Charlottasta ja todistamassa Jumalan rakkautta häntä kohtaan. Kaste on sekä lahja että tehtävä: Jumalan lahja ja hänen meille antamansa tehtävä toimia lapsen parhaaksi. Tarvitsemme sekä Jumalan . Eli jotain vissiin pitää juhlissa sanoakin ja ongelmana on et mitä?


Ajattelin et jos jotain nimen taustasta kerron ja syyt nimen valintaan. Mikä on mielestäsi kaunein lapsiaiheinen runo tai värssy. Kunpa olisin voinut vajota maan alle! Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.


Kertokaapas avuttomalle ihmeiselle, mitä kummit tekee ristiäisissä ? Kummin tehtävä ristiäisissä? Siis onko joku tehtävä tai. Kaiken huippuna olen vielä kummi lapselle , jota en ole nähnyt vuosikausiin tämän vanhempien erottua. Lapsen äiti ei anna kenenkään.


Vauvan isä piti kauniin ja hienon puheen. Pukeutuminen ristiäisiin 21. Voiko kieltäytyä jos pyydetään kummiksi? Tein juhlatarjoilut(voileipiä,kakkua) niin ja kohotimme maljat vauvalle.


Voitte kastaa lapsenne sukuun vaikka kastamalla varpaat lähdeveteen . Kannatan kyllä kummijärjestelmää ja olen vakaumukseltani kristitty. Itsellä vaan on paras kokemus sukulaiskummina. Eipä se niin vaarallista ole, jos nuorena ei osaa varautua.


Ystävien tilanteet vaihtuvat ja ehkä harvalle tulee mieleen miten paljon muukin kuin puhe kummilapsen ympäristöstä olisi . Puheen pitäminen - vinkkejä hyvän onnittelupuheen pitämiseen. Kun joudut pitämään puheen hääparille, syntymäpäivillä, rippilapselle, eläkkeelle lähtevälle, käypä katsomassa täältä apua juhlapuheeseen! Rakkaus ja hyvyys ohjatkoon sinua. Suojelusenkelin varjelus olkoon aina turvanasi.


Pappi: Vanhemmat ja kummit, tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Kutsusta selvisi juhlan luonne (nimiäiset, ei ristiäiset ) sekä aika ja paikka. Puheen voi pitää myös isä tai äiti, mummi tai kummi tai muu sukulainen tai ystävä tai juhlavieras.


Tilaa Pro- Seremonioiden nettisivuilta kummitodistus, askartele sellainen itse tai anna kummeille esimerkiksi kehystetty kuva kummilapsesta. Onnittelupuhe on totuttu kuulemaan ainakin hääjuhlissa, kun taas muistotilaisuudessa on tapana muistella vainajaa. Ristiäisissä pienokaiselle voivat puhua papin ohella esimerkiksi vanhemmat, isovanhemmat tai kummit. Samoin rippijuhlassa tai valmistujaisissa puheet.


Puhe sopii kaikkiin perhejuhliin. Kaarina Suonperä, kastesormukset, kastemekkoon nimen kirjailu, äidin pukeutuminen ristiäisiin , kummieno . Miniältä tuli sellaista viestiä, että hänen äitinsä osti sitä ja tätä. Tuli tunne, että minunkin pitää osallistua. Sitten ostettiin sänky ja laitettiin ristiäisiä.


Se oli silkkaa kilpailuttamista, mutta olin sille sokea. Koko juttu paljastui kaikessa kauheudessaan vasta myöhemmin, Raija kertoo. Mistä sinulle on tullut ajatus että kumminvelvolisuudet päättyvät ylioppilaslahjaan ? Minä olen ajatellut suhteeni kaikkiin kummilapsiin jatkuvan hamaan hautaan. Esimerkiksi omissa häissäni kummini oli yksi joka piti puheen.


Lisäksi lastemme ristiäisiin olemme kutsuneet vain lähisuvun . Muutenkin papin puhe oli hyvin laadittu ja siinä oli ajateltu juuri meitä. Tyttö nukkui tyytyväisenä suurimman osan toimitusta sylikumminsa sylissä. Sylikummiksi pyysimme E:n vanhinta serkkupoikaa, joka otti kummin tehtävät mielellään vastaan. E onkin hänen ensimmäinen kummilapsensa.


Kerroin jo aikaisemmassa postauksessa nimiäisistä, ja muutama lukija kertoi pohtivansa, miten järjestelyt onnistuvat, kun vieraissa on vanhoillisia, jotka odottavat ristiäisiä. Harmikseni myös meillä etukäteisvitutusta aiheuttivat jupinat vainnimiäisistä. Mitäs me nyt sitten sinne, ollaanhan me vauva jo nähty. Pastori (myös tätini mies) piti puheen joss nimi paljastettiin, jonka jälkeen. Lopuksi olikin muutama puhe ja yksi laulu.


Miehen puolella taas olen ollut esim miehen veljen vanhimman lapsen ensimmäisen lapsen ristiäisissä (tavallaan kaukainen henkilö myös miehelleni). Pappi pitää vapaan puheen tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja. Välimuistissa Samankaltaisia Puhe.


Hän voi yhdessä vanhempien kanssa valita lapselle raamatunlauseen, jota käsitellään puheessa ja joka kirjoitetaan kastetodistukseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje