Parketin asennus betonilattian päälle

Ennen päällysteen asennusta tulee betonilattian. Lautoja ei saa säilyttää suoraan betonin päällä eikä betonia. RUUTULAUDAN ASENNUS : YLEISTÄ HUOMIOITAVAA.


Suorakaiteen muotoisille pinnoille asennettavan yhtenäisen. Vanha huonokuntoinen parketti on otettu pois ja tarkoituksena on laittaa tilalle lautalattia. Miten lattian asennus onnistuu suoraan betonin päälle ?

Tarvitseeko alle laittaa esimerkiksi solumuovia? Laitetaanko alle rimat vai jääkö lattia uivaksi? Betonilaatan päällä on sinertävän harmaa . Huomautukset Huomautukset tavaran laadusta on tehtävä vrk:n kuluessa tavaran vastaanottamisesta, kuitenkin ennen parketin asentamista.


Huomautusta tehtäessä on ilmoitettava paketin päässä ja laudan pohjassa olevat koodinumerot. Tehdas ei vastaa väärästä asennustavasta aiheutuneista virheistä eikä lattiaan jo . Lisäksi on varmistettava, että märät materiaalit (kuten lattiatasoite) ovat kuivuneet riittävästi ja asennettavassa tilassa vallitsee parketin asennukselle. Suosittelemme betonin kosteusmittausta.


Viereiset rivit voidaan myös halutessaan teipata kiinni, mutta se ei ole välttämätöntä.

Teippauksella voidaan helpottaa alusmateriaalin paikalla pysyvyyttä parketin asennuksen aikana. Varmista, että Tuplex kaistaleet ovat tiiviisti vierekkäin ja limitysmuovi tukevasti sauman päällä. Alusmateriaalin päällä liikuttaessa on . Uusissa taloissa rakennuskosteuden vähentämiseksi huoneistoa on lämmitettävä ja tuuletettava vähintään kk:n ajan ennen lattian asennusta. Uusien betonilattioiden , lämpimän ja kostean tilan esim. Parketti voi olla vaikka mäntyä (halvempaa kuin ns. arvopuut), kun maalatussa lattiassa kolot eivät ainakaan minua haittaa, vaan pikemminkin kuuluvat.


Voiko parketin asentaa suoraan betonilattialle ? Parketti voidaan myös asentaa suoraan huopapohjaisen muovimaton päälle , mikäli lattia on tasainen. Pehmeät kokolattiamatot ovat syytä poistaa, sillä ne ovat yleensä liian joustavia. Tuplexinkin asennusohjeissa sanotaan lopussa, että tarvittaessa on asennettava 2mm kalvo, jolla lausekkeella saa hyvin siirrettyä vastuun. Mikäli laminaatti tai lautaparketti asennetaan maanvaraisen betonilaatan päälle , edellytetään asennusalustaksi yleensä höyrynsulkumateriaalia ja joustavaa . Yllä lueteltujen rakennustarvikkeiden asennuksessa betonialustalle asetetaan mm.


Puulattia suoraan betonin päälle. Parketille vaneri liimataan ja propataan tasoitetulle betonille ja tuossa ei proppaaminenkaan tule esteeksi kun varaa on ennen lämmitysvesiputkia. Melkeimpä jos tuollaisen itselleni tekisin niin . Ne ovat saatavissa verkkosivuiltamme.


G- lukkoponttiparketti tulisi ensisijaisesti asentaa. Säädä lämmitystä niin, että .

Laminaattilattian voi asentaa myös hyväkuntoisen muovimaton päälle. Aluslattian tulee olla kuiva, tasainen ja kiinteä – esim. Tekstiilimaton päälle asentamista ei suositella. Puhdista aluslattia hyvin ennen asennusta. Tarkista alustan kosteus.


Voidaan asentaa : ❑ Parketin päälle , mahdollisesti väliin aaltopahvi, parketin alla askeläänieriste. Maanvaraisessa betonilattiassa huomioitava askeläänieristeen höyrynläpäisevyys. Pelkkien pintaremonttien tapauksessa, voi jättää vanhan materiaalin poistamatta. Esimerkiksi laadukasta puulattiaa tai parkettia voi hioa uudelleen käyttökuntoon muutamankin kerran, Rautanen selittää.


Pintaremonttia tehtäessä on myös mahdollista asentaa laminaatti vanhan muovimaton päälle. Sitä on tarjolla monenlaisina ratkaisuina ja moniin eri tarpeisiin - onhan yksistään parketteja varmasti satoina versioina. Puuvalikoima yltävää kotoisesta. Linjerin avulla tarkistetaan, että parketin alusta on tasainen ja periksiantamaton.


Kerrostalossa parketin alle laitetaan askelääneneristeeksi joko korkkiraehuopaa tai solumuovia, joka myös tasaa lattian mahdollisia pieniä epätasaisuuksia. Kun betonin päälle tehdään uivaa parkettilattiaa, kosteus ei saa päästä nousemaan . Lautojen alle kannattajien päälle voidaan asentaa askelääntä vaimentava materiaalikerros (pahvi, huopa tmv.) sekä usein myös kosteuseriste. Ruuvikiinnitys on suositeltava. Uiva lautaparketti on edellistä yleisempi ja yleensäkin suosituin parkettityyppi omakotitaloissa.


Se tehdään betonilaatan taikka puulevyrakenteen . Lautaparketti on omalla painollaan alustallaan lepäävä, lattian kokoinen levy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje