Jääkaappi haisee homeelle

Oletko kyllästynyt tunkkaisen tuoksuiseen jääkaappiin ? Haistat kenties homeen , mutta joka paikka on kuurattu ja puunattu moneen kertaan, etikallakin. Paperi imee hajun itseensä. Siis voiko vaikuttaa noin nopeesti, laitoin aamulla ruokasooda-vesikupin kaappiin ja nyt en enää tunnista homeen hajua.


Huomasin joku aika sitten, että jääkaapissa haisee pahalle. Tyhjensin sen ja kuurasin kaapin ja hyllyt kaikki vedellä ja miedolla pesuaineella.

Jääkaapin pesu (desinfiointi siis) 27. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Tuo nimimerkki minä:n ruokasooda jääkaapissa -temppu ei ainakaan auttanut. Olen valmis kokeilemaan kaikkea mahdollista.


Ei tee mieli ostaa uutta jääkaappia vain siksi, että tämä nykyinen haisee (ja toimii muutoin moitteettomasti). Mietin vain onko haju merkki siitä, että jääkaapista irtoaa jotain . Siinäpä se kysymys tulikin, eli miten saa homeitiöt kokonaan pois jääkaapista? Miten homeen hajun saa pois?

Oletko käynyt koskaan jonkun asunnossa, jossa epäilet olevan. Kaikki jääkaapissa ollut ruoka maistuu ja haisee. Pesin jääkaappimme pari viikkoa sitten.


Välimuistissa Pilaantuneet ruuat on heitetty pois mutta haju jäi. Pidin sen ovea auki vain sen aikaa kun pesin sitä ja sitten täytin sen taas ja laitoin päälle. Pesuaineena käytin jotain Tolun desinfioivaa yleispuhdistusainetta. Ongelmana on nyt se että reilu viikko pesun jälkeen jääkaappi ja ruuat alkoivat haista homeelle ja heitettiin kaikki ruuat.


Millä ihmeellä puhdistan sen? Raahaan sen kylppäriin ja siellä. Tuleeko tästä jääkaapista vielä käyttökelpoinen? Se on suht uusi Miele, ja harmittaa niin vietävästi.


Siivoan säännöllisin väliajoin meidän jääkaapin ja koitan myös puhdistaa kaikki tiivisteiden välit ym. Nyt jääkaappi on alkanut haista ihan kammottavalle ja puhdistin sen huolellisesti (vaikka olikin siistissä kunnossa) ja haistelin kaikki ruuat läpi ja heitin vähänkin epäilyttävät menemään. Mitään järkevää syytä en hajuun . Putkiremontin aikana asuin muutaman viikon poisssa kotoa.


Kun tulin takaisin, jääkaappi oli täynnä hometta. Kuurasin kaappia puolitoista tuntia tolulla. Viikko mennyt, ja homeen hajua alkaa taas tuntua.

Siivoa moskat pois ja tutki myös jääkaapin sisältä tuleva poistoputki ja hajun pitäisi hävitä. Nämä on ne kaksi tapausta mihin itse olen törmännyt elämäni aikana. Toivottavasti ei oikeasti ole homeesta. Home Mielenkiintoista tietoa yllättävää käyttötapaa ruokasoodalle. Voit myös kokeilla seuraavaa tehokasta vinkkiä, jos haluat taistella hajuja vastaan: jätä jääkaapin perälle kupillinen ruokasoodaa – tämä imee itseensä.


Sulje pussi kunnolla, ja pidä se suljettuna viikon ajan, jotta voisit poistaa hajut ja homeen. Kun jääkaappiin on jäänyt epämiellyttävä haju, sen saa pois käytetyn kahvinsuodatinpussin avulla. Kostea suodatinpussi (jossa purut edelleen ovat) asetetaan jääkaappiin ja se imee hajut itseensä.


Suodatinpussi heitetään pois ja jos hajuja on yhä, sama toistetaan aina uudella hajunsyöjällä niin monta kertaa, että hajut . Sari nousi ja meni pienen, lehtien päällä kallellaan seisovan jääkaapin luo. Hän veti oven auki kahvasta, joka oli tahmean tuntuinen. Hyllyt olivat täynnä muovikelmuihin käärittyjä edamjuustoja. Asunnossa, vaatteessa tai huonekalussa oleva homeen haju ei välttämättä lähde helpolla.


Pelkän homeen hajun poistamisen sijaan tuleekin keskittyä itse homeen löytämiseen ja poistoon. Etikka ja otsonointi ovat yleisesti käytössä olevia homeen hajun po. Pyyhi vielä lopuksi valkoviinietikalla niin home ja hajut pysyvät poissa. Puhdista jääkaappi huolellisesti kerran viikossa ja heitä päivittäin pilantuneet tai vanhentuneet ruuat pois. Yleensä haju johtuu siitä että kaapissa pilantuu jotain.


Poista aina jääkaappin tulleet . Esimerkiksi Aura-juustossa on niin voimakas oma home , että home voi alkaa kasvaa jääkaapissa uudestaan. Sinihome kasvaa luontaisesti myös alle kymmenessä asteessa, Kärki kertoo. Perusjuuston pinnassa voi heti pakkauksen avaamisen jälkeenkin havaita jotain valkoista, kuivaa ja kiteytynyttä. Huone oli pian kuin jääkaappi.


Ystäväni nukkui päällysvaatteissa ja tärisi horkassa, Terhi muistaa. Lopulta naiset keksivät tunkea aukkoihin vanhoja sukkia. Vuokraisäntää omatoiminen tiivistysoperaatio ei ilahduttanut. Hän ilmoitti, ettei se käy.


Kosteus ei pääse kiertämään huoneessa, ja siitä voi tulla . Monet elintarvikkeet säilyvät huoneenlämmössä paremmin kuin jääkaapissa , jossa herkkien hedelmien maku ja rakenne kärsivät. Puuttuu: homeelle Suola ja sooda puhdistusaineina - näin siivoat edullisesti ja helposti! Kokeile suolaa ja soodaa kodin pintojen puhdistamisessa.


Ne ovat kokonaan luonnontuotteita sekä edullisia ja helppokäyttöisiä puhdistusaineita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje