Vaatteiden valkaisu ruokasooda

Pyykin valkaisu ruokasoodalla on yllättävän tehokas ja ekologinen vaihtoehto esim. Happivalkaisu tarkoittaa, että tekstiilin saa valkaista käyttämällä happeen perustuvaa valkaisuainetta. Muita keinoja pyykin valkaisuun.


Osa pyykistä voidaan valkaista perinteisten valkaisuaineiden lisäksi myös ruokasoodan avulla. Lue lisää ruokasoodalla valkaisusta. Epäselvissä tilanteissa vaatteen tai tekstiilin voi viedä .

Paljon suosituksia on saanut Vanish-tuotesarja, olkoonkin sitten sieltä myrkyllisemmästä päästä. Onko teillä vinkkejä valkoisen pyykin valkaisuun ? Ajattelin huomenna kurkata Prisman valikoimaa kaupassa käydessäni… Julkaissut: . Mites toimii toi kloori valkaisuaineena vaatteisiin ? Siis sellanen sinisessä pullossa oleva litku. Voiko sitä siis laittaa ihan pesukoneeseen?


Mä olisin ihan mahdottoman kiitollinen jos vinkkaisitte miten. Ruokasooda pyykin pesussa?

Miten saada pyykissä harmaantuneet vaatteet taas kirkkaiksi. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Suola ja sooda puhdistusaineina - näin siivoat edullisesti ja helposti!


Kokeile suolaa ja soodaa kodin pintojen puhdistamisessa. Ne ovat kokonaan luonnontuotteita sekä edullisia ja helppokäyttöisiä puhdistusaineita. Näin saat keltaiset hikitahrat pois valkoisista vaatteista - tarvikkeet ruokakaapista!


Onneksi tahrojen valkaisuun on olemassa helppoja kotikonsteja. Soodaa voi käyttää samanaikaisesti tavallisen pesuaineen kanssa, jolloin ruokasooda annostellaan esimerkiksi pesuainelokeroon tai suoraan pyykin . Toinen jauhettu hienoksi, toinen karkeampaa tai nestemäistä. Liottelen vaan välillä sekoitellen ja sitten huuhtelen. Muidenkin erityisen likaisten vaatteiden liotukseen käy.


Kun olet pesemässä valkopyykkiä, jota haluaisit raikastaa ja kirkastaa, voit käyttää ruokasoodaa. Liuota ruokalusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vettä ja kaada vaatteille. Paras keino on liuottaa se veteen ja levittää vaatteille. Joskus on paikallaan valkoisien vaatteiden valkaisu -operaatio : tunnin liotus pesuaineessa, sitten toinen tunti klorite-liuoksessa. Tahroihin tepsii joskus klorite ( tai klorin tms. ) sellaisenaan laimentamatta.


Joskus saa pelastettua monta vaatetta kun keskittyy putsaamaan kiusallisia tahroja.

Niksejä käytännöllisiä vinkkejä ja ohjeita pyykinpesuun ja vaatteiden tahranpoistoon. Kellastuneita kankaita valkaistaan keittämällä niitä tunnin ajan vedessä, johon on lisätty suolaa ja ruokasoodaa. Pyykit ja pesukonekin raikastuvat, kun laitat koneen pesuainelokeroon pesuaineen sijasta yhden desilitran ruokasoodaa. RUOKASOODAA pesujauheen sekaan (pari rkl).


Mutta kun minä en käytä jauhetta, niissä kaikissa on jonkinlaista savea tai zeoliittia. Käytän bio luvilin nestemäisiä pesuaineita. Serton jauheissa ei ole savea eikä zeoliittiä. Valkopyykkijauhe valkaisee ihan sellaisenaan, . Joskus yksi vanha niksi on parempi kuin pussillinen uusia. Tätä kannattaa kokeilla, jos et ole kemikaalien ystävä!


Neilikoin nastoitettu sitruuna kuivuu hiljalleen kasaan, pitää koit kaukana ja tuoksuttaa kaapin. Unohda valkaisuaine ja valkaise vaaleiden vaatteiden tahrat sitruunan mehulla. Liota puhdistettavaa ja valkaistavaa vaatetta sitruunan mehusta ja ruokasoodassa ennen pesua noin puolen . Monet pitävät kloorivalkaisua ainoana tapana valkaista pyykkiä ja vaatteita.


Kloorin aiheuttama kuormitus. Jos sinulla on valkoisia vaatteita , jotka ovat ajan myötä muuttuneet harmaiksi kannattaa kokeilla liottaa pyykkiä ennen pesua ruokasoodalla terästetyssä vedessä. Voit myös annostella 1-lusikallista . Valkaisu kloorilla, jos vaatteen materiaali kestää sen. Vesitahrat: Haalealla vedellä huuhtelu ja silitys nurjalta präsiliinan läpi. Virtsa: Huuhdo tuoteeltaan kylmällä vedellä.


Kuivuneet tahrat liotetaan suolavedessä min ennen pesua. Virtsa matossa: Levitä tahrakohtaan ruokasoodaa tai . Sama toimii myös pyykinpesussa – laita pyykkikoneeseen teelusikallinen sitruunamehua ja pese vaatteet normaalisti. Saat raikkaan tuoksun koko . Varaudu siihen että tahra ei välttämättä lähde sielläkään. On tahroja, joita ei saa millään pois.


Hankaus saattaa vaurioittaa hampaiden kiillettä, joten soodaa ei suositella jatkuvaan käyttöön. Sekoita teelusikalliseen ruokasoodaa muutama tippa vettä, niin että saat soodasta tahnamaista. Tavallinen ruokasooda kirkastaa pinttyneet pinnat ja vie pois hien hajun.


Kun ruokasoodaa kuumennetaan esimerkiksi leivonnassa, siitä vapautuu hiilidioksidia, mikä saa leivonnaisen kuohkeutumaan. Toimii myös tahranpoistajana. Pesusooda poistaa öljy- ja rasvatahroja.


Epsom suola poistaa kalkkia ja saostumia (puhdistaa myös pesukonetta!), tasapainottaa vettä. Suola kirkastaa pyykkiä, on myös oiva tahrojen .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje