Ummehtunut haju huonekaluissa

Kun käytetään erikoisaineita, ensin on syytä varmistaa puhdistusaineen soveltuvuus kyseiselle pinnalle ja noudatettava käyttöselosteiden ohjeita suojautumisesta ja varoajoista. Homeen haju tarttuu yleensä vahvemmin pehmeisiin pintoihin. Kun kaappi tuotiin asuntooni, huomasin kumman hajun. Se ei ole hometta vaan jotain muuta.


Olen kokeillut kaikenlaista, mm puristin sitruunaa ja pesin pelkällä sitruunamehulla. Haiseeeko home vai vanha puu.

Kaappi haisee, ei paljon, vähän jos lähietäisyydeltä haistelee. Ostin vanhan kaapin, 50-luvulta. Sohvassa on aika vahva ummehtunut mökin haju. Olen pessyt sohvan höyrypesurilla aika monta kertaa, kun joku vinkkasi että sillä voisi lähteä hajut pois.


Mikäli kysymyksessä on mieluinen huonekalu , niin kannattaahan tuo entisointi toki suorittaa. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Kirpparikaluste löyhkää - kokeile kahvia, katajaa tai pohjallisia - ESS.


Teemat › Koti Välimuistissa 14.

Haju voi olla sitkeä, mutta sitä voi lievittää kotikonstein. Pelkän homeen hajun poistamisen sijaan tuleekin keskittyä itse homeen löytämiseen ja poistoon. Joissain tapauksissa ummehtunut haju ei välttämättä johdu homeesta, mutta yleensä samat hajunpoisto menetelmät toimivat näihinkin tapauksiin.


Roudasin tuolta aitasta huoneeseeni pari hienoa nojatuolia. Ne dunkaa sellaiselta ikävältä varastolta tai aitalta. Kotiin kun kaluste saatiin niin huomasin että että se haisee homeelle ja haju ei ole lähtenyt.


Aihe vapaa Välimuistissa Samankaltaisia 19. Millä saa vanhan talon HAJUN pois? Voit kokeilla ruokasoodaa, jos hajut eivät ole pahoja, mutta joskus se ei riitä.


Jos tarvitset tehokkaampaa vaihtoehtoa, kokeile jättää kulhollinen kissanhiekkaa kaappiin muutamaksi päiväksi. Jos se voi imeä itseensä kissan jätösten tuoksut, se voi kyllä napata hajut vaatteistasi ja kengistäsi. Eteisen ummehtunut haju voi olla peräisin märiksi jääneistä kengistä tai ulkovaatteista. Kuivata ulkotamineet kunnolla paikassa, jossa ilma pääsee kiertämään. Eteinen on myös hyvä paikka esimerkiksi huonetuoksulle.


Vaatekaapista tunkkainen haju poistuu, kun hyllylle asettaa muutamaksi päiväksi. Kun olemme äitini luona, en haista sitä hajua , mutta kotiin tullessamme kaikki vaatteet, jopa laukussa olevat haisee sille. Se on voimakas ja tunkkainen haju.

Tulee mieleen homeen haju , vaikka en tiedä miltä hometaloissa haisee. Saan päänsäryn siitä hajusta. Hajun poisto, vanhat puiset kalusteet - Kotiverstas. Vanhan talon haju , tarkoittaako aina.


Kaikkea › Kunnostukset, restaurointi ja verhoilutyöt Välimuistissa Samankaltaisia Hajun poisto, vanhat puiset kalusteet. En löytänyt tähän mitään haulla, niin kysästäämpä. Eli olen tuonu pari vanhaa puista huonekalua , klaffipiironki ja vitriini, aitasta takas tupaa koristamaan. Ollut siis vuosia aitassa kylmää lämmintä kosteaa jne.


Ja tietysti niissä nyt ummehtunut paha haju. Talossa on hometta, jos siellä on homeen tai maakellarin hajua. Joskus voi tuntua myös makea,. Muuten kostea haju ei kuulu pesutilaan, vaan sen tulisi kuivua kunnolla käyttökertojen välillä. Naapuri oli yrittänyt elvyttää tästä kelpo yksilön, mutta perääntynyt aikeissaan juuri tuon hajun takia.


Tuleeko tästä huonekalua sisäkäyttöön vai luovutanko saman tien? Mun äiti osti 50-lukulaisen liinavaatekaapin, jossa oli huomattavan ummehtunut haju. Mökissä on kuitenkin vielä pieni . Haitallisia ja hengitysteitä ärsyttäviä päästöjä voi tulla myös uusista huonekaluista tai matoista. Pakkauspahvien purkamisen jälkeen hajua riitti reilun viikon ajan joka on nyt onneksi laantunut :) Yksi syy lisää olla ostamatta IKEAn huonekaluja. Ota seosta puuvillaliinaan ja puhdista huonekalut.


Muita pahaa hajua neutraloivia ovat kahvinporot, ruokasooda ja sitruuna, jossain määrin myös suola. Ruokasoodaa ja etikkaa olisikin hyvä löytyä myös jokaisen talon siivouskomerosta ruokakomeron . Huonekaluihin tulee pähkinäisen sitrusmainen tuoksu. Harjaa tai imuroi ja pyyhi vielä kostealla.


Käsittelyn voi toistaa ellei kerta auta. Lisäksi tuuletus ulkona kuivassa paikassa ja pesu esim. Voi olla työn takana saada se haju kokonaan pois, mutta kyllä se . Tunkkainen ja ummehtunut haju vaatteissa saattaa johtua monestakin asiasta, eikä siinä ole mitään hävettävää.


Saat hajun tehokkaasti pois vinkeillämme.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje