Ristiäisten suunnittelu

Yleensä kastejuhlaa vietetään noin kuuden viikon kuluessa syntymästä. Väestörekisteriin lapsi on kirjattava kahden kuukauden kuluessa eli viimeistään silloin on hyvä antaa . Jos suunnittelee käyttävänsä vanhaa pukua, kannattaa sovittaa se ajoissa, vauvamasu ei välttämättä ole vielä kadonnut ristiäisten aikaan. Suunnitelkaa juhlien ohjelma pääpiirteittäin. Nimenanto- tai kastejuhla etenee vauvan tahtiin, vauvan tuulta on vaikea ennustaa ja siksi onkin tärkeää, että tiukkoja aikatauluja ei tehdä . Kastepäivä on tavallisimmin lauantai tai sunnuntai, mutta kastejuhlaa voidaan viettää minä päivänä vaan. Ristiäisten järjestäminen.


Lapsen tai aikuisen voi kastaa myös jumalanpalveluksen yhteydessä. Kaste on seurakunnan juhla, jossa . Kasteen toinen nimitys ristiäiset liittyy ristinmerkkiin, jonka pappi tekee kastettavan otsaan ja lausuu: Ota pyhä ristinmerkki otsaasi ja rintaasi todistukseksi siitä, että ristiinnaulittu ja. Kutsukortteja ja kastejuhlan ohjelmaa voi suunnitella jo ennen vauvan syntymää ja apua ristiäisjärjestelyihin voi pyytää sukulaisilta ja tutuilta.


Tuskin miehenkään sylissä olisi viihtynyt sen paremmin kun kummien. Tietenkin jos vauvalla vaivaa vaikka vatsa niin vanhenpien syli voi helpottaa. Olen tehnyt kortin itse samoin leivonnaisia ennen vauvan syntymää jo pakkaseen. Kun vauva on syntynyt ja kaste lähestyy niin ei kannata liikaa suunnitella että sitä ja tätä ja . Vaikka vauvamme ei ole vielä edes syntynyt, laskettuunaikaan enää viikkoa, olemme mieheni kanssa tehneet vieraslistaa ristiäisiä varten.


RISTIÄISTEN SUUNNITTELUA. Ihan ensimmäiseksi toivotan kaikille rauhallista Suomen 100-vuotis itsenäisyyspäivää! Tämä juhlavuosi näkyy myös aavistuksen meidän ristiäisissä tytön ollessa yksi juhlavuoden vauvoista.


Meille oli ehdottoman selvää se, ettei niitä järjestettäisi kotona vaan että haluaisimme kaikki valmiina. Aluksi mietimme merimiesteemaa, mutta koska ristiäisten ajankohta siirtyi syksyyn niin luovuimme siitä ajatuksesta. Tällaista muistilistaa tein hieman suunnittelu vaiheessa: -Mietimme nimeä - Varasimme . Tajusin yhtäkkiä etten ole kertaakaan ottanut puheeksi täällä ristiäisiä!


No mutta, ne vietetään jo viikon kuluttua, 13. Paikaksi valitsimme seurakuntakeskuksen ja vieraita on kutsuttu n. Uskokaa tai älkää, tuohon henkilöön on rajattu vain lähimmät sukulaiset. Nimeksi tytölle annettiin Lilja Katariina.


Pappi oli antaa ristiäisissä väärän toisen nimen ja meninpä vielä itsekkin nimessä sekaisin, mutta onneksi mies muisti sen oikein :DDD Itselläni ei onneksi tarvinnut ristiäisillä kovin päätä vaivata, koska anoppi halusi järjestää kaiken, joten annoin hänen suunnitella. Nimiäiset vai ristiäiset ? Lisää tuloksia kohteesta forum. Aiheeseen ristiäisten suunnittelu liittyvät haut.


Lapsi voidaan kastaa ja ottaa evankelis-luterilaisen kirkon jäseneksi, jos ainakin toinen vanhemmista kuuluu kirkkoon. Kirkkojärjestyksen mukaan lapsi tulisi kastaa ilman tarpeetonta viivytystä eli kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Siihen mennessä lapsi on joka tapauksessa kirjattava . Ihanaa, aika järjetää uudelle perheenjäsenelle ensimmäinen juhla, jossa hän saa kasteen ja nimen. Vietä ristiäiset lähiperheen kesken tai kutsu paikalle laajemmin sukulaisia ja ystäviä – miten itse haluat.


Kun tarjoilut ja käytännön järjestelyt on huolella etukäteen suunniteltu , voit h-hetkellä keskittyä vain vauvaan ja hänen . Tätä postausta on toivottu ja ihan täpinöissäni olen tätä työstänyt. Niinkun aiemmin on käynyt ilmi olen aivan hulluna juhlien järjestämiseen. Näitä partyja olenkin jo kerennyt koko raskausajan miettiä ja nyt pääsen niitä todenteolla suunnittelemaan kun päivämäärä on lyöty lukkoon . Kun ristiäiset on kai yleensä tapana pitää 1-kk:n iässä, niin tuohan tulee melko pian syntymän jälkeen. Kannattako varata kirkko jo ennen synnytystä?


Eikä ristiäisten suunnittelu ala kirkon varaamisesta vaan neuvonpidosta kastepapin kanssa. Hän varailee, jos jotakin varaamista tarvitaan. Alkoholi ei kaikkien mielestä sovi ristiäisiin , mutta maljoja voi kohottaa myös hyvällä mehulla tai alkoholittomalla boolilla.


Muut juhlakoristelut voi suunnitella hyvin . Seuraavaksi kutsutaan vieraat, sovitaan kummit, hankitaan kastepuku ja muut . Parin viikon päästä meidän pieni neiti saa nimen. Päätimme pitää ihan oikeat ristiäiset, eikä vain nimiäisiä. Vaikka en kauhean uskonnollinen olekaan, on meille molemmille tärkeää, että vauva kuuluu kirkkoon. Se antaa kuitenkin tietynlaista turvaa ja merkitsee paljon myös meidän.


Huh, meillä on ristiäisten suunnittelu meneillään täysillä. Vasta päästiin joulusta ja nyt pitäisikin miettiä tarjoilut vieraille ja mitähän sitä itselleenkin pukisi päälle. Sen verran olin ennakoinut jo ennen beben syntymää, että juhlapaikan varasin sekä pyysin erästä tiettyä pappia . Lapsenne voidaan kastaa kotona, seurakunnan tiloissa tai vaikkapa mummolan puutarhassa. Seurakunnat järjestävät myös yhteisiä kastejuhlia, joissa useat perheet ovat yhdessä juhlistamassa lapsiaan ja kastetta. Hei, Olen siis vasta äidiksi tullut ja ristiäiset edessä!


Kutsu sisarukset ja vanhemmat, yleensä ristiäisiin ei kutsuta kavereita tai muuta sukua, mutta jokainen tyylillään. Muutenkin kannattaa suunnitella menu, jonka ruokalajit voi tehdä valmiiksi viimeistään juhlia edeltävänä päivänä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje