Lämminvesikierukka pataan

Patakunkku - Lämpimän veden lähde - Tekniset tiedot - Saunan padan lämmin vesi toimii haudenesteenä keskuslämmityskattilan tapaan ja lämmönvaihtimen läpi kiertävä vesi lämpenee kulkiessaan vaihtimen läpi. Muuripataan sopiva kierukka jolla saat helposti esim. Korkeus 480mm Valmistettu 15mm kuparista ja sisältää syöttösekoitusventtiilin ja varoventtiilin. Onkos masinisteila kokemusta näistä saunan pataan laitettavista kierukoista? Oli ajatuksissa pyörittää tuohon teuvakeittimen pataan kierukka sisälle, vaikka saisihan noita teuvakeittimeltä ostaa valmiitaki.


Sitten huomattiin että kodinhoitohuoneen, pesuhuoneen ja saunan lattialämmitys on käytännössä nyt . Pieni keskuslämmityskattila mökille 9. Rakentaminen ja remontointi › Vesi ja viemärit Välimuistissa 10. Olen laittamassa mökillä lämpimän veden suihkuun asentamalla kupariputkesta tehdyn kierukan pataan. Talveksi kierukka pitäisi irrottaa, joten millainen olisi näppärä pikaliitos? Kun vesi padassa on kiehuvan kuumaa, se tietenkin kuumentaa myös padassa olevan kuparikierukan ja sen sisältämän veden.


Kun kierukassa on tarpeeksi putkea, jo kaivosta tuleva kylmäkin vesi lämpiää ihan riittävästi matkallaan padan läpi. Kierukka laidalla ei mitenkään häiritse padan normaalia . Siis järvestä tuleva pumpattu vesi menee kierukan lä. Putkimiehen erikoisvälineitä ei juuri ole. Laittaisin puilla lämmitettävän vesivaraajan padan tilalle. Tulipesä on hökötyksen alaosassa.


Lisäksi varaajassa on kierukka , josta saa kuumaa vettä vaikka . Lähinnä ensimmäinen kysymys koskee sitä, pitäisikö kierron olla suljettu, jolloin padassa on kierukka ja ympärillä vesiseos, vai riittääkö avoin järjestelmä, jossa pumppu imee ja palauttaa vesiseos pataan ? Avoin järjestelmä kiinnostaisi siinä mielessä, että sitä ei saane räjähtämään, vaikka säätääkin putket . Ainoa vain, että veden padassa pitää olla kuumaa että se lämpiäisi kupariputkessa. Olettaen että pata vetäisi litraa vettä niin nyt siellä olisi saman verran sitten hiekkaa. Kupariputkesta taivutettu kierukka tavallisessa puukiukaassa lämmittää vettä jopa 8kW teholla.


Yksinkertaisella ja halvalla lisälämmitysjärjestelmällä oli alkuun epäilijänsä. Mainittiin, kuinka kiukaan ympärille kääritty kupariputkivaippa lämpölaajenisi ja aiheuttaisi vaurioita. Kokemukset ovat kuitenkin olleet . Kuis paljon tommosessa lämminvesikierukassa on putkee? Lämminvesikierukan pituus? Kun mökillä on kylmä painevesi ja pata , pohdein josko värkkäis sinne suihkun.


Keskustelu › Liikunta ja terveys › Klinikalla Välimuistissa Samankaltaisia 15. Ottaakin nyt todella pattiin. Laittajana oli todella kokemattoman oloinen lääkäri. Laiton yhteydessä kohtu supisteli ja laiton jälkeen oli alavatsakipua ja tiputtelua kolme päivää.


Kymmenen päivää oli ok, kunnes aloi kunnon vuoto joka ei lakannut eli päivää katselin ja . Illan saunomisen jälkeen (vesi 1astetta) oli vesi vielä aamulla klo aikaan asteista ja tarjosi aikuiselle vielä lämpimät aamusuihkut. Heikoin lenkki näytti olevan padan kannen eristys, jota parantamalla olisi lämpö . Mökkisaunaan pitäisi saada suihku ja ajattelin tehdä sen seuraavalla tavalla: Kylmävesi johdetaan normaalissa kupariputkessa suihkulle puulämmitteisen vesipadan kautta. Padassa olisi 6m pitkä kuparikierukka, . Laita paksu hyvin eristetty kansi pataan.


Pata pitää kyllä semmoset 25m^lämpimänä melko pitkään. RE: kotapadalla lämmittäminen. Varaa se vesikin lämpöenergiaa. Lähettäjä: Emmämitääntierä Lauantaina 27. Tämä onkin pata kierukka , saa nähdä toimiiko.


Tuo on kyllä fysiikan lakien vastainen vapaalla kierrolla. Toisekseen sisäilmankosteus saattaa nousta aika korkealle jos ”avokeitin” on samassa tilassa jossa asutaan Saattaahan toki olla että jotain . Sovita kierukka pataan sopivuuden varmistamiseksi, kierukan pitää olla vedenpinnan alapuolella, eikä sitä saa asentaa padan sisälle liiallista voimaa käyttämällä. Nosta kierukka pois padasta, asenna kierukan kylmä- ja lämminvesiputket. Saunaan laitoin suihkun, myös suihku oli asiakkaiden toiveissa. Saunassa oli ja on pata josta lämmin vesi otettiin pesuvatiin.


Asensin pataan kuparikierukan jossa suihkuvesi lämpiää, pata on nyt myös puulämmitteinen lämminvesivaraaja suihkulle. Eestin ukko poikkesi sen verran suomen ukosta että siinä vesipoileri oli katonrajassa kiukaan päällä,josta meni kirtovesiputki kierukka kiukaan tulipesään jolloin kuumanveden tuotto oli nopeanpaa ja riittoisenpaa. Läpiruostuneen Aito-kiukaan tilalle asennetaan pata , liitäntä hormiin alemmaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje