Laattojen puhdistus laastista

Tietääkö kukaan, millä vois yrittää saada jo kuivuneen laastin pois kaakelin pinnasta? Meillä kävi pieni moka, kun ei. Suolahapolla ja runsaalla vedellä huuhtelemalla ,paikassa täytyy olla todella hyvä ilmanvaihto, itse tällä tavalla sain karkeista laatoista saumalaastin pois. En tiedä sitten mitä tekee . Tuskaiset ovat myös kokemukseni saman valmistajan (KIILTO OY) saumauslaastista,(musta).


Poistaa nopeasti ja vaivattomasti sementtijäänteet, läpitunkeutuvan sementtiliiman ja lian sekä kiinnitys- ja saumalaastin sekä tasoitteet laatoilta ja tiilipinnoilta.

Puhdistaa itsetoimivasti laatat , keraamiset lattialaatat, savipoltetut laatat (Cotto) ja luonnonkivet, jotka eivät sisällä kalkkia, kuten graniitti, liuskekivi ja kvartsiitti. No niin kaikkitietävät Arvon Masinistit. Millä lähtee saumauslaasti lattia laatoista , kyseessä on se harmaa töhnä aivan kuin kuravesi kun laatat kuivaa, eli ei laastia ole kököittäin vain väri. Kiitos jo etukäteen vastauksista.


Ilkka: Viestit: 371: Liittynyt: 18. Paikkakunta: Haapajärvi . Happopohjainen puhdistusaine keraamisten laattojen ja saumalaastin puhdistamiseen. Puhdistusaine poistaa tehokkaasti saumaus- ja sementtiroiskeita, ruostetta, kalkkia yms.


Kannattaa vaan muistaa, että sama aine, joka irrottaa laastin laatan pinnasta tuhoaa sitä myös saumoissa.

Paljon pigmenttiä sisältävät saumalaastit voivat hankaloittaa saumauksen jälkeistä puhdistusta ja laattapinta voi värjäytyä. Saumalaasti levitetään alustaan vinottain saumoihin nähden kumilastalla niin, että saumat täyttyvät kokonaan laastilla (erityisesti suorareunaisten laattojen kapeat saumat). Arvatkaa kuka on kohta kolme tuntia yrittänyt hampaat irvessä raapia niitä laasteja irti. Eihän se kovettunut laasti mihinkään lähde.


Se on ilmeisesti pilalla koko lattia. En jaksa enää hinkata niitä laattoja , siinä meni parisataa ihan hukkaan. Sen lattian joutuu sitten varmaan repimään irti ja . Urakoitsija ei näköjään jaksanut leikata laattoja rälläkällä vaan kylmästi leikkasi laatat kahdeksi palaseksi laattaleikkurilla jolloin jälki hirveää kun tuli.


Epäilin liiallista veden käyttöä puhdistuksessa , joten kokeilin vielä jääkaapin alle pieneen alueeseen, jonka puhdistin hyvin kuivalla sienellä ja varoen. No kokeilu osoitti että pikkujäämät näytti. Eli vaikka hapanta WC- puhdistus - ainetta tai . Laatoitettaessa on tärkeää että laatan koko pohja kastuu tarpeeksi laastista. Useilla normaalisti kuivuvilla laasteilla tämä avoin aika on noin minuuttia, jona aikana laatat tulee hiertää kiinni laastiin.


Käytä neutraalia tai hapanta puhdistusainetta tuotteen valmistajan täsmentämien määrien mukaan. Nyt tarvittaisiin hyviä neuvoja kuivuneen saumalaastin poistoon terassin laatoitukselta. Laatta on pinnaltaan epätasainen ja vielä kaupan päälle on uurteiset kuviot. Laasti on jo ehtinyt siine hetken olemaan.


Saumausaine pääsi kuivumaan hiukan liian kauan ennen puhdistus pesua. Nyt laatan päällä on selkeästi.

Taisi käydä niin, että jätin kylppärin himmeiden lattialaattojen pinnan puhdistamisen saumauslaastista hieman liian myöhäiseen. Tai sitten pintaan oli saumauksen jäljiltä vaan jäänyt liian paksulti laastia. Joka tapauksessa nyt huomasin, että millään inhimillisellä hankaamisen määrällä laatan pinta ei . DECO ja PROF saumalaastit ovat saaneet kiitosta käyttäjiltään. Tuotteissa on kiinnitetty eritystä huomiota työstettävyyteen ja helppoon pesuun.


Oikeaoppinen pesutekniikka palkitsee tekijän tiiviillä ja tasavärisellä saumalla. Saumat ovat hyvin kulutuksen kestäviä ja värit pysyviä. Tiivis sauma on helppo pitää puhtaana , . Vanhojen laattojen päälle voidaan tehdä uusi laattakerros. Levitä laastia seinään ja laatan taakse.


Laatoilla on oltava 1 :n laastipeitto. MATTAPINTAISET LAATAT : Mattapintaisia laattoja ei ole tarvetta suojata ennen tai jälkeen saumauksen. Asennuksen jälkeinen pesu: Pese saumauslaasti huolellisesti saumauksen yhteydessä.


Jos laastia jää laatan pintaan, pese se Service. Ceramik pesuaineella 1:liuoksella ja huuhtele pinta huolellisesti. Biltemassa se on nimellä saumojen puhdistustyökalu , hinta 90. Sillä takuuvarmasti rikot vesieristeen, laattojen reunat ja itsesikin ehkä siinä sivussa.


Näin 3Max laastin poistoterällä voidaan tarviketta vaihtamatta poistaa sekä vioittuneen laatan saumat että raspata pois laas-. Bosch tarjoaa laajan valikoiman tehokkaita hiomapapereita mm sopien kaikkiin markkinoilla oleviin Multi-Cutter - monitoimityökaluihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje