Haisevat kengät ruokasooda

Haisevat kengät pilaavat päivän. Onhan kaupoissa toki jos jonkinmoista hajuntappajaa tai kenkädeodoranttia, mutta miksi maksaa turhasta? Näillä vinkeillä raikastat kenkäsi kotisi ruokakaapista löytyvillä aineksilla. Tarvitset joko appelsiinin tai sitruunan kuoria, ruokasoodaa tai . Ruokasoodaa voi käyttää niin kangas- kuin nahkakenkiinkin.


Huomaa, että kenkien täytyy olla kuivat ennen käsittelyä. Mikäli kengissä on pohjalliset, irrota ne ja tee käsittely myös niille tai vaihda kokonaan uusiin. Sirottele soodaa kengän sisäpohjalle ja -sivuille ja hankaa soodaa . Jos kenkäsi ovat olleet käytössä. Talkkia voi käyttää kahdella tapaa.


Jotkut kengät alkavat haista vain muutaman käytön jälkeen, kun taas toiset pysyvät mukavan raikkaina vuodesta toiseen. Ostin kalliit mokkakengät syksyllä ja ne haisee jo nyt ihan karmealle. Mulla on varmaan jotenkin normaalia pahempi jalkojen hikoiluongelma, kun kaikki kengät alkaa aina haisemaan.


Itse olen ottanut tavaksi noin kerran viikkoon laittaa kenkiin ruokasoodaa. Eli hieron sitä sinne sisälle, pohjalliseen ja reunoille. Pahanhajuiset kengät saa raikkaammiksi kotikonstein.


Tässä viisi helppoa niksiä. Kaada kenkiin ja anna vaikuttaa vähintään vuorokauden ajan. Kaada pois ja puhdista jauhe pois huolella, vaikkapa harjaten.


Hiki ei sinällään haise , vaan haju muodostuu, kun bakteerit vaikuttavat ihon pinnalla ja kengissä. Teoriassa keinon toimivuus perustuu siihen, että bakteerit eivät selviä kylmäkäsittelyssä, ja kengät raikastuvat. Kenkäni haisevat aivan kamalille märkinä, nimittäin kissankuselle. Ainakin käytetyillä kuivatuilla kahvinpuruilla pitäisi saada hajuja pois, samoin ruokasoodalla (kaada kenkiin , anna vaikuttaa, kaada pois ja harjaa).


Jos kengät haisee kissan kuselle, niin jospa kissa on käynyt suihkasemassa. Jalkahien haju pois kengistä? Lisää tuloksia kohteesta keskustelu.


Ripottele pari teelusikallista soodaa kuivien jalkineiden pohjalle ja hiero sitä kevyesti kengän sisäpinnoille. Anna vaikuttaa vähintään yön yli. Kun haju on tasoittunut, puhdista kenkä esimerkiksi imuroimalla.


Yleisin tapa kenkien hajunpoistoon on ruokasoodan käyttö. Huomioithan kuitenkin että käsiteltävän jalkineen on oltava kuiva ennen kuin käsittely voidaan tehdä. Jos kengässä on irtopohjallinen poista (ja tarvittaessa myös vaihda) . Ja vielä varoituksen sana - jos et pistä kenkiä pakastimeen suljetussa muovipussissa, saat tulokseksi haisevan pakastimen.


Sekoita keskenään tiskiainetta, apteekista saatavaa vetyperoksidiliuosta sekä ruokasoodaa ja kuuraa kengät seoksen avulla. Tämä tekniikka poistaa sekä hajut . Esim muovia sisältävät kengät voivat kärsiä pakkasessa. Tämän jälkeen kengät pitää tuulettaa hyvin, sillä etikka haisee , toisin kuin ruokasooda. Kun kengät alkavat haista , hajua on vaikea saada pois.


Hellävarainen ja värjäämätön keino hajun poistamiseksi on ruokasooda. Hajuja voi koettaa pitää loitolla käyttämällä kengissä aina sukkia ja huolehtimalla erityisen hyvin jalkahygieniasta. Onneksi jalkineiden raikastamiseen on olemassa muutama edullinen ja toimiva kotikonsti. Jätä yksi tai kaksi appelsiininkuorta yöksi kenkään. Ripottele vaniljaa sanomalehteen, rutista se ja anna levätä kengässä vuorokauden ajan.


Kaada runsaasti ruokasoodaa kengänpohjiin ja laita kengät. Yleisin neuvo oli hieroa pohjaan soodaa, laittaa kengät muovipussin ja sitten pakastimeen. Viikon tuuletus parvekkeella ei. Sooda ja pakastin eivät toimineet.


Luulen että tällä kertaa siitä ei kuitenkaan ole kyse, koska mitkään muut kengät eivät haise. Mutta näitä on pidetty niin . Hyvä kikka päästä eroon kenkien ikävästä hienhajusta on käyttää apuna ruokasoodaa. Laita kenkien pohjalle ruokasoodaa ja ravistele kenkiä , niin että jauhetta leviää joka puolelle.


Pistä kengät muovipussiin ja aseta pussi pakkaseen. Minulla on Adidaksen Superstar -tennarit ja nyt niissä on todella paha jalkahien haju. Olen koittanut tuuletella kenkiä ja kaatanut etikkaa pullon kor.


Jos olen lomalla ja käytän kengät vain tuntia ne eivät haise , mutta sitten jos töissä joutuu pitämään tuntia niin kun tulee kotiin ja ottaa kengät pois koko eteinen. Eli tuossahan on jo ylempänä otettu käyttöön aina valmis luonnontuote etikka, asia ok, mutta kun niin kehuvat tuota ETIKKA RUOKASOODA - . On kuivatettu, puhaltimella ja paineilmalla ja käsin koittamalla tuntuu kuivalta ja haisee , usean metrin päähän. Ei ainakaan pilaa kenkiä jos kokeilee.


Kengät oli viime talven käytössä, ja alkoivat haista pahalle. Tuuletin pari päivää ulkona,. Kenkäkaupasta ostin jotain kengän raikastus suihketta, joka auttoi jonkin aikaa. Jo ennen lukemista ehdin itse pohtia, että yleispätevät perinnekonstit ovat tietenkin etikka ja ruokasooda.


Ja kas, niinpä olivatkin. Tästä johtuen ulkokengät jäivät aikaisemmin työhuoneeseen haisemaan ja aina sai olla nolona , jos joku sattui haistamaan. Ostin kengät ja huomasin, että ne haisee jo uutena kauheealle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje