Vinyylilattia puulattian päälle

Suunnitteilla lakatun lautalattian päälle hydrocork-lattian asennus. Kyseessä vanha rintamamiestalo jonka lattiat on hiottu ja lakattu vuosien aikana kahteen eri kertaan. Nyt haluaisin jotain muuta ilman lakkauskäryjä. En löydä mistään tarkkoja ohjeita siitä pitääkö tuolle lattialle tehdä ensin jotain, hioa tms.


Taitaa vinyylikorkki viedä hiljalleen laminaatilta markkinat kunhan vähän halpenee ensin. Laminaatin käytössä puulattian päällä on se etu että puulattia pysyy kunnossa sille seuraavalle joka ymmärtää hyvän päälle.

Puulattia nyt ei vaan valitettavasti . Kyllä, Pergo- vinyylilattian voi asentaa betonilattian sekä vanhan puu- tai laattalattian päälle. Lue asennusohjeet huolellisesti. Uivaa asennusta käytettäessä saattaa olla tarpeen poistaa vanha lattia tai tasoittaa aluslattia. Jos lattia asennetaan liimaamalla, asennus edellyttää valmistelutöitä. Useimmiten vanha lattia on . Uiva asennus tarkoittaa sitä, ettei vinyylilattiaa kiinnitetä (naulata tai liimata) alustaansa.


Voit asentaa vinyylilattian myös vanhan päällysteen, kuten puulattian tai muovimaton päälle.

Lisäneuvoja saat lattiamyyjältäsi. Itse laittaisin korkkilattian, jos puulattiaa ei ole tarkoitus poistaa alta. Se asennetaan samoin kuin laminaatti, mutta on lämpimämpi.


Jos lattialämmitystä ei ole, vanhat lattiat jäävät helposti kylmiksi laminaatilla (meillä keittiön lattia on nyt sikakylmä!) Muovimattoa en laittaisi suoraan lautalattian päälle , sillä ajan myötä laudan . Sen voi valaa vaikka vanhan laattalattian päälle. Se soveltuu hyvin remonttilattiaksi: jos vanha lattia on kiinteästi asennettu, vinyylilattian voi laittaa suoraan sen päälle. Uivan lattian päälle sitä ei kuitenkaan saa . Liimataanko matto alustaan vai riittääkö irtoasennus?


Muovi- tai vinyylimattoa ei tarvitse välttämättä liimata alustaan, vaan se voidaan irtoasentaa vanhan lattianpäällysteen päälle. Mikäli poistat vanhan lattianpäällysteen, täytyy matto liimata). Monia vinyylimattoja saa ja 4-metriä leveinä. Valitse tarpeeksi leveä matto . Tuntuu isolta työltä uusia koko rakenne, joten riittääkö, jos poistamme kovalevyn ja laitamme vuorauspaperin (kun ei ole tietoa, mitä laudan alla on), sen päälle huokoinen kuitulevy tai EK-kipsilevy. Pintamateriaaliksi laminaatti, jossa pohjalla korkki, välissä laminaatti ja taas korkki ja pinnaksi vinyyli tai . Pergo -lattia voidaan asentaa puulattian ja ehjän vinyylimaton päälle.


Aluslattian tulee olla kuiva, tasainen, puhdas ja joustamaton. Tekstiilimatot alusmateriaaleineen on poistettava ennen asennusta.

Alusta on tarkistettava huolellisesti ennen asennusta epätasaisuuk- sien varalta. Varmista metrin pituisella . Quick-Step vinyylilattia sopii kaikkiin sisustuksiin. Livyn-luksusvinyylilattia koostuu viidestä eri kerroksesta. Tämän tuloksena on sekä vesitiivis ja ääntä vaimentava lattia sekä erittäin lämpimän ja pehmeän tuntuinen pinta.


Voit halutessasi asentaa ne myös nykyisen, tasaisen lattian päälle. Tuollaisia askeläänieristemattoja on monenlaisia, mutta en niiden tuotesivuilta löytänyt vastausta. Toiveena siis olisi ettei vanhaa lattiaa tarvitsisi repiä . Voiko vinyylilattian asentaa laattalattian päälle – ja miten se tehdään?


Osaan hinnassa vaikutti tasoitustyöt, joita täytyi tehdä ennen vinyylin asentamista. Uuden lukkopontin ansiosta Starfloor Click on erittäin helppo asentaa, ja sen voi laittaa myös vanhan lattian päälle kunhan alusta on kova ja tasainen. Starfloor Click soveltuu erinomaisesti myös kerrostaloon, koska alakertaan kuuluvaa askelääntä voidaan vaimentaa Tarkettin alusmateriaalilla Tarkomfort Premium.


Vinyylikorkkilattian asennuksen hinta. Asennuslämpötilan ja vinyylilankkujen lämpötilan tulee olla. Myös vinyyli materiaalina elää ilman lämpötilavaihteluiden mukaan.


Siksi lattian ja seinän tai muun lattiaan rajoittuvan pinnan . Uudet lattiamateriaalit on helppo laittaa jopa suoraan muovimaton tai laminaatin päälle. Eli aluksi oli puulattia mietteissä. Kertokaa mielipiteitä ja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje