Pastan paistaminen

Mikä oliskaan helpompi tapa valmistaa pastaa kuin kypsentää kaikki ainesosat samassa pannussa? Yleensä pasta - tai spagettiresepteissä neuvotaan käyttämään isoa kattilaa ja runsaasti vettä. Totuus kuitenkin on, että näin ei tarvitse tehdä.


Voit säästää paljon aikaa, vettä ja energiaa kun käytätkin paistinpannua ja kylmää vettä. Aloita laittamalla spagetit pannuun ja vettä sen verran, että spagetit peittyvät.

Valmista Kotitekoinen pasta tällä reseptillä. Pastaa jää yleensä aina yli ja sen jatkohyödyntäminen on minusta ollut aina vähän hankalaa. Uunittamistakin täytyy kokeilla!


Herkkusuun lautasella 11. Tällainen sekameteliannos syntyi kesäkodin jääkaapin tyhjennyksestä ennen kotiin lähtöä. Paistettu riisi on monelle tuttua, mutta harvemmin tulee pastaa paistettua.


Tällä kertaa paistaminen oli kuitenkin näppärin tapa lämmittää edellisen päivän ylijäämäpasta yhdessä vihannesten kera.

Pastasta syntyy tuhti italialaistyyppinen frittata-munakas. Ruskista tähteeksi jääneitä makaroneja (voit heittää sekaan myös kastikkeen loput) oliiviöljyssä rapeiksi ja lisää sekaan vatkattuja munia. Kypsennä kunnes munat hyytyvät ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kalmaria paistetaan valkosipulinkynsi viipaleiden kanssa muutama minuutti (– 5) ja lisää samalle pannulle paprikakuutiot. Jos pannu on pieni, niin lämmitä paprikakuutioille oma pannu.


Hauduta paprikoita muutama minuutti ja mausteeksi ripaus suolaa, sekä halutessasi pippuria. Pastan keitinvesikin on varmaan jo . Voikohan ylijääneen pastan kuivattaa ja keittää myöhemmin uudelleen? Harmittaa, jäi paljon rakettispagetteja yli.


Portobellosienet ovat herkkua, Satokausikalenterin mukaan ne ovat myös sesongissa juuri nyt, eli oikea aika kokata tätä loistavaa pastaa josta ei makua puutu. Halutessasi voit myös kuutioida sienet pienemmäksi, jolloin niiden paistaminen helpottuu hiukan, itse tykkään säilyttää sienen kauniin muodon. Suikaloi meetvursti ja pilko sipuli.


Lämmitä pannu kuumaksi ja paista meetvurstit rapeiksi. Rasvaa ei tarvitse lisätä, koska meetvurstista irtoaa rasvaa paistamista varten. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.

Yhdistä pasta meetvurstin joukkoon ja sekoita. Viipaloi tomaatit isoiksi . Väitetään myös, että jotkut Rooman keisareista nauttivat pastasta jo vuosisatoja ennen kuin Marco Polo oli syntynyt. Apicius mainitsee pastan myös keittokirjassaan.


Antiikin Kreikassa oli ruoka, jota kutsuttiin nimellä ”laganon”. Kuvauksen perusteella se on jauhoista tehty taikina, joka paistetaan kivien välissä. Kun vesi kiehuu taas (= suola on liuennut) laita sekaan kaikki pasta kerralla. Vesi pehmentää pastan vähitellen, jolloin pitkä pasta on helppo painaa kauhalla kiehuvaan veteen. Sekoita vedessä uivaa pastaa , jottei pasta tarttuisi kiinni toisiinsa.


Aloita ajanotto siitä, kun vesi alkaa kiuhumaan uudelleen. Laita pekonisiivut aina kylmälle pannulle ja aloita paistaminen miedolla lämmöllä. Näin lihan sisältämä vesi ehtii haihtua pannulta ennen ruskistumisen alkamista ja rasva saa sulaa hitaasti. Pekoni siis ikään kuin ensin kypsyy omassa liemessään, ja vasta liemen haihduttua alkaa ruskistua.


Kuumenna öljy isolla paistinpannulla, lisää auringonkukansiemenet, suola ja pippuri ja paista kunnes siemenet ruskistuvat hieman. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja jatka paistamista. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi ja lisää paistokseen. Jos mielessä on kalojen tai lettujen paistaminen eräolosuhteissa, kannattaa harkita teflonpäällysteistä versiota pannusta. Muutoin pärjää mainiosti alumiinisilla tai kova-anodisoiduilla malleilla, vaikka niilläkin paistaminen onnistuu mainiosti.


Esimerkkinä Trangia 25-HA malli, jolla kokkailee 3-hengelle ruuan, vaikkapa . Jos kävelisin unissani kauppaan, ostoskoristani löytyisi sitruunoita. Ostan niitä jokaisella kauppareissulla huolimatta siitä, onko niitä jo keittiössä tusina tai kaksi. Tässä pasta , jonne upotan sitruunan jos toisenkin, kokkaan tätä nykyään useammin kuin avokadopastaa, koska tähän löytyy aina raaka-aineet . Tiesitkö, että maailman terveellisin pasta valmistetaan kesäkurpitsasta? Se on huipputerveellinen vaihtoehto korvaamaan tavallisimmin käytettyjä hiilareita!


Pursota mukaan ketsuppia ja helppo kotiruoka on siinä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje