Omenan kuivaus kuivurilla aika

Lämpötilaksi kuivuriin kannattaa laittaa noin astetta jos haluaa omenan entsyymien säilyvän. Kuivata lastuja kunnes ne ovat kuivia. Jos haluat säilöttäviä omenalastuja, kuivata niitä kunnes kosteus on haihtunut kokonaan. Hiukan pehmeät ja nahkeat omenaviipaleet ovat valmiita noin tunnin kuluttua. Vaihtele ritilätasojen paikkaa välillä ja käännä myös omenan renkaat puolessa välissä kuivaamista.


Laita lämpötila 40:een ja aikaa menee noin tuntia. Tuloksena hyviä napostelu omenia, jotka eivät ole tummuneet. Orakas kuivuri on puolestaan selvästi aktiiviharrastajan tai ammattilaisen kuivauslaite.


Hyötykasvikuivuri ja mehumaija käyttöön. Aivan kaikkia omenoita ei kuivuriin kannata laittaa, koska kuivaamisessa menee niin paljon aikaa, että loput omenat alkavat jo sitten näyttää aika huonoilta. Ota siis mehumaija samalla käyttöön, . Mutta C-vitamiinia ei ole alkuunkaan paljon, ja kuivatussa sitä on jäljellä enää kolmasosa. Pitäisikö omenat sitten kuivata nopeasti vai antaa niiden nahistua ajan kanssa? Ravintoaineet säilyvät sitä paremmin, mitä nopeammin kuivaus tapahtuu.


Lämpötila ei kuitenkaan saa nousta yli asteen, silloin omena alkaa kypsyä. Se sattuu olemaan aikalailla ihannekuivauslämpötila useimmille kuivattaville. Omenoita kahdelle lauteelle saa aseteltua kuivumaan noin sangollisen kerrallaan.


Levitän lauteiden suojaksi ensin sanomalehtiä, niiden päälle leivinpaperin ja siihen ohuiksi siivuiksi leikatut omenat. Noin vuorokaudessa ovat jo . Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria, vain siemenkota poistetaan omenaporalla. Kuivaus kuivurissa tai kiertoilmauunissa vie vain muutaman tunnin . Jos taloudessa kuivataan paljon esimerkiksi yrttejä, juureksia ja sieniä, on järkevää hankkia kasvikuivuri.


Kesällä voi kuivata ulkona. Aamulla poimin omasta omenatarhasta pirteästi punastuneita hedelmiä. Nyt kuivurissa pöhisevät ja puhisevat kuivatut omenarenkaat , joukossaan luomubanaanisiivuja. Syksyisessä kodissa mausteinen omppojen ja kanelin tuoksu kiemurtelee huushollin jokaiseen . Siinä on ohjekirja, josta oikea lämpötila selviää.


Pidät vaan huoli, että ne ovat tosi kuivia, ja sitten säilytät astiassa johon ei pääse kosteus. Muutamana kuivauksen jälkeisenä päivänä tarkkaile vielä niitä, kosteutta voi vielä tulla sisältä pintaan. Siinä tapauksessa vain takaisin kuivuriin.


Jos haluaa kuivattaa omenaa , kannattaa katsoa laadun perään. Tummia kohtia ei saisi löytyä. Joskus kuulee sitä, että jos sellaisia laittaa kuivuriin , niin ovat nahistuneita. Siivuja kannattaa pinota hiukan limittäin ja päällekkäin . Vinkkejä otetaan vastaan! Näitä omenarenkaita kanelin kanssa ollaan siis kuivattu jo monia eriä, niin kovasti koko perhe niihin on ihastunu.


Ne toimii kivoina ja terveellisinä napostelukarkkeina. Tokihan minun piti myös kokeilla kuivurin tehoja muihinki juttuihin ja seuraavana tunginki sinne kehäkukkaa. Syksyllä kuivattavaksi soveltuvat esim. Uunissa kuivatut omenat muistuttavat talvella syksyn sadonkorjuusta.


Omenarenkaat kuivataan hitaasti matalassa lämmössä. Runsaan omenasadon saa säilöön, kun omenat leikkaa renkaiksi ja kuivaa. No, kaivaa tietenkin vanhan perintökuivurinsa esiin naftaliinista. Poraa puhtaista ja kolhiintumattomista omenoista kodat pois, leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi, latoo omenarenkaat kuivurin ritilöille ja laittaa koneen hurisemaan. Omenoiden kuivatus - asteessa vie kuutisen tuntia.


Puuttuu: aika Miten omenoita kuivataan? Jokin aika sitten oli keskustelua omenoiden kuivaamisesta. Voisiko joku kertoa toimivan tavan ja miten niitä sitten säilytetään? Kaikkea ei tarvitse kuivata itse,. Kuivausaika vaihtelee tuotteesta, palasten koosta ja määrästä riippuen.


Palsternakan voi kuivata. Kuivurissa omenat kuivataan asteessa. Siemenkodat poistetaan omenaporalla, omenat viipaloidaan noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja kuivataan kuivurissa tai uunissa alle asteen lämpötilassa. Kiertoilmauunissa kuivaus vie muutaman tunnin, . Viime päivinä kuivuri on pörissyt aika ahkeraan kesän reissuja varten.


Välimuistissa Samankaltaisia 3. Jauheliha on aika helppoa kuivattaa. Marjoja tuli kuivattua viime syksynä, raparperia pitäisi kuivattaa seuraavaksi. Omena sen sijaan on erinomaista kuivatettuna, samoin sienet.


Sitrushedelmät: viipaloi hedelmät ja aseta ohuella kankaalla päällystetyn uuniritilän päälle. Aseta uunin lämpötila asteeseen, jätä uuninluukku raolleen. Kuivaamisaika tuntia tai enemmän.


Omenat : Kuori, poista siemenet ja viipaloi omenat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje