Kvinoa keittoohje

Tässä ohjeessa veden määrä on hieman pienempi kuin quinoan keitto -ohjeissa yleensä (osa quinoaa, osaa vettä). Pienemmällä vesimäärällä quinoa jääkin mukavasti napakammaksi. Lisää quinoa kiehuvaan veteen. Anna quinoan kiehua miedolla lämmöllä, kattilan kansi raollaan -alkuperäisen . GoGreen Kvinoaa voit käyttää vaihtoehtona couscousille, riisille tai pastalle. Saat vaihtelua makuun keittämällä kvinoan maustetussa vedessä (mausteet, yrtit, liemi ). Kokeile myös sekoittaa kvinoaan pestoa ja laita sitten mukaan ruokaisaan salaattiin.


Viljojen tapaan ruoanlaitossa käytetty kvinoa käy suomalaisille koko ajan tutummaksi. Monikäyttöisen ja proteiinipitoisen kvinoan keittämisessä kannattaa olla kuitenkin tarkkana, sillä yksinkertainen virhe voi muuttaa ilmavan kvinoan liisterimäiseksi. Huuhtele kvinoa huolellisesti runsaassa vedessä. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna turvota minuutin ajan kannen alla.


Kvinoan keitettäminen tapahtuu kannen alla ja miedolla lämmöllä. Sekoita vielä hyvin ennen tarjoamista. Kvinoan keittoaika on noin minuuttia, minkä jälkeen kvinoa on valmista syötäväksi. Keitinveteen voi laittaa erilaisia mausteita kuten liemikuution tahi yrttejä.


Minä en maustanut kvinoaa näin ensimmäisellä kerralla mitenkään, sillä halusin . Jätä kvinoa valumaan siivilään n. Ravistele siivilää valutuksen aikana, niin saat kaiken veden pois. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Paketin kyljessä olevat keitto - ohjeet olivat selkeät. Ennen keittämistä kvinoaa piti liottaa veden alla. Keittämisvaiheessa lisäsin joukkoon kanafondin, ja loppuvaiheessa sekoitin mukaan paloiteltua paprikaa ja basilikaa.


Kvinoan valmistuttua sen rakenne oli kovin puuroinen ja väri harmaa – eli ei yhtään . Kvinoa (Chenopodium quinoa) on kasvi, jonka luontaisesti gluteenittomia pikku siemeniä voidaan käyttää ruuanlaittoon viljojen tapaan. Punainen kvinoa on aavistuksen vahvemman makuista ja vaatii usein hieman pidemmän keittoajan. Yleensä näihin annostelu-ohjeisiin voi sanoa sen oli kyseessä sitten riisi, pasta tai sitten kvinoa , että paketin kyljessä annettu ohje hengelle tarkoitettu.


Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna valkosipulinkynnet. Poista fenkolista kova kanta ja leikkaa fenkoli suikaleiksi. Eteläamerikkalaisten intiaanien mukaan quinoa on jumalien lahja, sillä se maistuu taivaalliselta! Kuullota valkosipulia ja kasviksia hetki öljyssä.


Ainakin jos paahdat quinoan ennen keittämistä. MÄÄRÄ: Riittävästi nälkäiselle, tai yhdelle aterialle ja loput evääksi. SÄILYVYYS: Quinoasalaatin loppu säilyy mainiosti jääkaapissa jopa päivä. Kvinoa on pinaatille ja punajuurelle sukua oleva gluteeniton yrtti, jota on viljelty Andien vuoristossa jo yli viiden tuhannen vuoden ajan. Herkullinen kvinoa , tai quinoa, on yksi Etelä-Amerikan keittiöiden perusraaka-aineista.


Valmistus: Keitä kattilassa osa huuhdeltua kvinoaa ja osaa vettä, keittoaika n. Ravinteikas ja miedonmakuinen kvinoa on monikäyttöinen ja sopii nautittavaksi sekä lämpimänä että kylmänä. Kokeile salaateissa, lisäkkeenä, murekkeissa, kasvispihveissä, padoissa ja keitoissa. Keitto - ohje (annosta): Mittaa dl kvinoaa ja dl vettä kattilaan, keitä minuuttia.


Jos keitettyä kvinoaa ei ole valmiina, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Annostele keitto kulhoihin ja koristele lopulla kvinoalla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Anna kvinoan jäähtyä hyvin keittämisen jälkeen ja sekoittele se irtonaiseksi haarukalla ennen lisäämistä keittoon. Valitse punainen kvinoa , jos haluat maultaan kevyen pähkinäistä kvinoaa. Sopii lisukkeeksi, salaatteihin, ja keittoihin.


Eli keitä kvinoa ohjeen mukaan, valuta ja levitä ohueksi kerrokseksi uunipellille. Paahda keitettyjä jyviä 1asteisessa uunissa, kunnes kvinoa on rapsakkaa. Anna hieman jäähtyä ja lisää salaatin joukkoon.


Couscous eli kuskus on perinteinen pohjoisafrikkalainen perusruoka, joka valmistetaan karkeaksi rouhituista vehnäsuurimoista. Couscous-nimi tarkoittaa myös ruokalajia, joka tarjoillaan yhdessä couscous-suurimoiden kanssa. Couscous on hyvin suosittua Marokossa, Algeriassa, Tunisiassa ja läntisessä Afrikassa.


Mittaa kvinoa kulhoon ja kaada päälle lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja neste on imeytynyt. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje