Italian ruokakulttuuri

Ulkona syöminen on Italiassa suosittua ja erityyppisiä ravintoloita on runsaasti. Italialaisia ravintoloita on kolmea pääluokkaa: ristorante eli hieno ravintola hovimestareineen, trattoria, sekä osteria eli arkinen ruokapaikka. Lisäksi maasta löytyy muun muassa pizzerioita, spaghetterioita joissa saa pastaa, zupperioita joissa . Italian_kulttuuri Välimuistissa Samankaltaisia Käännä tämä sivu Italian taide on käynyt historiansa aikana läpi useita vaiheita. Se vähä, mitä nykyisin tiedetään etruskeista, perustuu paljon heidän seinämaalauksiinsa, piirtokirjoituksiin ja sarkofageihin.


Antiikin Rooman veistokset ja arkkitehtuuri ovat toimineet myöhempien tyylikausien innoittajina vuosisatojen ajan, samoin mosaiikit ja . Keskiajan_keittiö Välimuistissa Samankaltaisia Siirry kohtaan Yhteiskuntaluokkien ruokatavat - Pohjois- Italiassa ruokamenot paisuivat lopulta niin suuriksi, että tuhlauksen rajoittamiseksi säädettiin erillisiä lakeja, joita tosin rikottiin surutta. Myös alemmat sosiaaliluokat järjestivät juhliaan, jolloin herkuteltiin pitopöytien äärellä esimerkiksi sadonkorjuun kunniaksi. Peruun vaikutteet ovat kulkeutuneet niin espanjalaisten valloittajien kuin muidenkin siirtolaisten mukana. Perulaisen keittiön perusaineksia . Sillä on myös vankat yhteydet historiaan ja tapakulttuuriin. Italialainen ruoka on saanut vaikutteita erityisesti Kreikasta ja Arabiasta.


Myös Intiasta on tuotu Italiaan mausteita. Italialaista keittiötä kutsutaan maailman vanhimmaksi, täydelliseksi keittiöksi. Maantieteellinen sijainti ja ilmaston erot vaikuttavat siihen, että Pohjois- ja Etelä-Italian . Lisäksi Italialla on merirajaa Kroatian, Tunisian ja Libyan kanssa. San Marino ja Vatikaani sijaitsevat Italian rajojen sisäpuolella.


Karjalan paisti. Mä tykkään italialaisesta, espanjalaisesta ja thairuoasta, kinkkikin menee mutta sushit ei. Tykkään kokkailla ja olisi kiva kokeilla uusia juttuja. Tän on pakko olla trolli.


Italia Trattoria on perinteisesti perheen pitämä ravintola, joka avaa ovensa pariksi tunniksi sekä lounaalle että illalliselle, ja joka usein tarjoaa 6-euroa maksavia ateriakokonaisuuksia, joihin kuuluu 2-ruokalajia ja juoma. Osteria on pieni ravintola, josta saa yleensä edullista viiniä ja pikkupurtavia 1-2 . Aiheeseen italian ruokakulttuuri liittyvät haut. Vailla oikeuksiakin heille kuului vaatetus, asunto, ruoka ja hieman taskurahaa.


Ranskalainen_keitti C . Vuoteen eaa mennessä kaikista Apenniinien ( eli nyky- Italian ) asukkaista oli tullut Rooman kansalaisia. Silti 200–300-luvuilla 80–90 . Eniten keskustelua tullee herättämään se, miten Italian ylpeys pizza pääsi suomalaisten ruoka -aarteitten listalle. Näen sen kuitenkin irronneen alkuperäisestä yhteydestään, siksi kirjoitimme sen kotimaisin aakkosin pitsaksi. Alkuperäinen pizzakin nousi maailmanmaineeseen vasta siirtolaisten mukana . Italian ruokakulttuuria ja siinä keskitytään pääasiassa kolmeen va- littuun alueeseen, jotka.


Lähin naapurimme Ruotsi visioi kasvuaan suureksi ruokamaaksi. Georgialainen keittiö on maailman keittiöistä ehdoton suosikkini tällä hetkellä, ollut jo jonkin aikaa, ja Georgia onkin kuuluisa ruokakulttuuristaan ja viineistään. Olen innolla käynyt georgialaisissa ravintoloissa. Kuvaavaa suomalaiselle ruokakulttuurille on, että sanan makkara kuvahaku tuottaa lähinnä lenkkimakkaroita ja nakkeja. Toisten sivujen mukaan Italiassa salaattia kutsutaan Venäläiseksi salaatiksi ja Venäjällä Italian salaatiksi.


Joka tapauksessa ( n mukaan) alkuperäinen ruokalaji ei varmastikaan sisältänyt perunaa – joka on tämän päivän Salade Russen - Salade Olivierin – Ensalada Rusan – Italialaisen salaatin . Ruokakulttuuri on kansan tai muun ryhmäntuntema ja valmistama ruokalajien valikoima ja siihen liittyvä yhteinensanasto. Kulttuuri on ihmiskunnan saavutusten. Italia tunnetaan pizzan ja pastan kotimaana, mutta Milano sijaitsee Lombardian maakunnassa ja Lombardia on (ehkä yllättäen) Italian suurin riisin tuottaja, joten sen risotto ja polenta ovat kuuluisia, tietää.


Uudet taidokkaat ruokareseptit suhtautuvat perinneruokiin kuin hajuvesi lihapulliin. Linkit vievät an. Voipa listan kopioida arpojaankin. Itse n perinneruoka -artikkeli on keskentekoinen, mutta näkyvät siinä jo maakuntien lajit.


Yksi juttuni perinneruoista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje