Kipsimuotti valmistus

Valutekniikkaa käytetään, kun halutaan monistaa muotoa. Käyttöesineet valmistetaan usein valamalla. Juoksuttimen eli deflokkulantin avulla valusavi on saatu juoksevaksi mahdollisimman . Puusta valmistettu valumalli ei ole kovin pitkäikäinen, sillä puu imee kipsimuotista kosteutta it- seensä.


Muotin valmistus Muotin teko alkaa mallineen teosta.

Malline voi olla jokin valmisesine, savesta muovailtu tai vahasta valettu. Monet kokeneet valajat sekoittavat muottiaineen silmämäärin yllättävällä tarkkuudella. Aloittelevan valajan kannattaa kuitenkin punnita aineet.


Nämä eroavat toisistaan niin muottimateriaalin koostumuksen kuin kuivauskäsittelynkin suhteen. Muottien valmistus – Ihmiset ovat tehneet muotteja jo tuhansien vuosien ajan, antiikin. Egyptin ja Kiinan ajoilta asti.


Kuumennettaessa eli poltettaessa kipsi menettää kidevetensä ja muuttuu jauheeksi.

Kipsimuottimenetelmä voidaan laskea . Kun poltettua kipsiä sekoitetaan veteen ja tämä seos valetaan muottiin , niin se kovettuu ja saadaan kipsivalos (kipsinvalanta). Täten valmistetaan kipsikuvia, koristeita ym. Kipsiä käytetään myös posliinin valmistukseen ja lannoitteena. Huomaa poikkeus: Kun valmistetaan muottia mallista, joka on erittäin huokoista materiaalia kuten kuiva kipsi , suositellaan irrotusaineen käyttöä irroituksen helpottamiseksi (esim. vaha, vaseliini, teflon-spray tai marseille-saippua, testaa sopiva irrotusaine käyttötarkoitukseesi). Irroitusainetta ei kuitenkaan tarvita kun valetaan . Erittäin tarkkojen muottien tekoon.


Kaksiosaisen kipsimuotin valmistuksessa , valitaan ensin sopivan kokoinen astia, johon muotti tehdään. Astian reunojen ja muikkujen väliin tulee jäädä n. Kipsi valmistetaan omassa astiassaan. Aihio josta kipsimuotti valmistataan (muikku), tulee olla päästävä. Lue nyt kuitenkin vielä vaikka joku opas kipsimuottien valmistuksesta.


Harrastelijoille tarkoitetuissa kirjoissa on aika selkeitä ohjeita. Tuo Terhin ohje on kyllä varmasti kaikista paras minkä olen KOSKAAN, MISTÄÄN silmiini iskenyt. Onkohan joku jopa opettanut tuollaisen konstin, vai .

Paperimassan valmistuksessa on vähän enemmän työtä kuin kipsin sekoittamisessa veteen, mutta massa on helppoa muotoilla ja halpaa. Osaisiko joku teistä neuvoa kuinka ja millä aineilla voi tehdä kopion kipsi -, posliini- ja saviesineistä? Alja Safe on hyvä valinta, jos olet tekemässä vaikka äitienpäivälahjaa lapsen kädestä ja tarvitset sen yhden kappaleen, etkä yhtään enempää.


Materiaali on lisäksi erittäin helppokäyttöinen ja nopea valmistaa. Jos taas olet aikeissa valmistaa useamman valun, niin oikea valinta on Body Double. Savesta kannattaa vaivata ja paiskoa ilmakuplat pois. Ehkä jopa puumuottikin vois pari valuu kestää, jos tekis alkuun pienenmän ja valussa palais isommaksi jonka jälkeen palanu hiilikerros eristäs. Juustonkuorivahasta voi tehdä ekan kappaleen jonka sit . VEISTOSTEN JA RAKENNUSKORISTEIDEN VALMISTUS , KÄSITTELY JA HOITO Toimittanut Ritva Kava - Pirjo Vakkala.


Tietoa kipsityön valmistuksesta ja käsittelyistä ensimmäisestä, suomalaisesta kipsikirjasta - Kirja on saatavissa useimmista kirjastoista tai kaukolainauksella. Savimallin päälle levitetään kipsimassa, joka kovettuu muotiksi. Muotti valmistetaan kahtena tai useampana kappaleena. Fish Art kalatrofeet valmistetaan pääsääntöisesti kahdella eri tavalla. Suurin osa kaloista konservoidaan kalan omalle nahalle.


Joidenkin kalalajien käsittely tällä menetelmällä on kuitenkin hyvin vaikeaa, jolloin kalasta tehdään lasikuituvalos. Erityisesti särkikalat ovat sellaisia. Lasikuituvalos tehdään myös jos . Tarve tälle tutkimukselle ilmeni, kun kipsiseosmuottien käytöstä lasinpuhalluksessa ei löytynyt juurikaan kirjallista tietoa.


Askartelubetoni korujen valmistukseen. Tuote tilapäisesti loppu. Korubetonilla saat kauniin sileää ja tasaista jä. Muotti neliö x x 5cm - Muut kipsimuotit. Supraduro- kipsi soveltuu parhaiten valumuottien valmistukseen , mutta sitä voidaan käyttää myös moniin muihin kipsitöihin ja esim käsinpainelumuotteihin.


Valitse oikea hintaryhmä ja laita Lisää koriin-ruutuun haluamasi kilomäärä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje