Kalkki pois kaakeleista

Nyt alkaa oleen konstit vähissä eli miten kalkkisaostumat saa pois kaakelista ? Pesuhuoneessa lattiassa liuskekiven harmaat laatat ja. Olen kokeillut jo kloriittia, vimiä, kylpyhuone cifiä, cillit bangia, mutta kalkki on ja pysyy. Marttapiiriläiset, nyt neuvoja kehiin.


Välimuistissa Samankaltaisia Kalkinpoisto on hyvä tehdä nopeasti sen jälkeen kun havaitsee että kalkkia on alkanut kertyö. Mikäli astianpesukone kerää kalkkia käyttövedestä, on laite syytä puhdistaa kalkista tasaisin väliajoin käyttämällä hapanta kalkinpoisto ainetta.

ViestiKirjoittaja Tuke 13. Kyseessä on alle vuotta vanha kylpyhuone,tummiin lattialaattoihin on kertynyt kalkkitahroja. En kyllä antais pakettia pois , mutta prismastahan noita saa, joten ei tarvinnekkaan :). Ei tiedolla, ei taidolla, vaan. Grojet DF- kaakeli NOSO - tuotteelta tolla lähtee.


Lähtee kalkit ja ruosteet niin saumoista kuin lasistakin. Anna kalkinpoistoaineen vaikuttaa vaikkapa minuuttia, sitten vain pyyhit pois. Kalkki ei kiinnity autovahaan.


Kiillota kalkittomat ja kuivat laatat (värittömällä) autovahalla.

Tämän jälkeen vesi valuu niiltä pois , jolloin kalkki ei tartu kiinni. Kaikkea oon jo kokeillut. Meillä on mustat laatat ja tummat saumat joissa on kalkkia muutamissa kohdissa ja ei vaan lähde pois.


LUE MYÖS: Uusi epoksimassa pitää kylpyhuoneen puhtaana . Kylpyhuoneen kalkkitahrojen syntymisen voi ehkäistä autovahalla. Jos se todella on kalkkia , etikka toimii parhaiten ja on halvempää kuin sitruunahappo. Mutta jos asutte Suomessa, se ei todennäköisesti ole kalkkia (koska täällä ei oiken missään ole vedessä niin paljon kalkkia että sitä lattiaan tarttuisi), vaan saippuaa ja saippuassa olevaa rasvaa. Anna pesuaineen vaikuttaa hetken ja hankaa kalkkitahrat kaakeleista pois harjalla tai mikrokuituliinalla.


Huuhtele pinnat ja kuivaa ikkunankuivaimella. Sen käyttö on helppoa ja nopeaa, koska siinä on sekä sprayta että vaahtoa muodostava suutin. Vaahto pysyy pitempään myös pystysuorilla pinnoilla ja pureutuu tehokkaasti likaan, kun taas suihke . Se todellakin irrottaa ruoste- ja kalkkitahrat kaakeleista yms.


Myös hanat ja muut metalliosat tulevat kuin uusiksi. Lisäksi pintaan tulee jonkinlainen suoja sillä vesi lähtee laatoilta kuin hanhen selästä. En tule olemaan enää koskaan ilman tätä tuotetta! Sillä pesten ei tarvi käyttää voimaa eikä aikaa.


Voisko joku neuvoa vinkin, millä saa saunan lasioveen jämähtäneen kalkin pois ? Coca-cola ja etikka ne ovat kaakelin ja saunanovien kirkastajia. Käytä sellaista ja käsittele suihkualue muutoinkin, rumentaahan kalkki kaakelit ja hanatkin.

Säännöllisellä siivouksella estetään kaakelipintojen pinttyminen ja likasaostumat , jolloin puhtaanapito on helppoa. Keittiön kaakeleihin kerääntyy lähinnä rasva- ja valkuaislikaa ja kylpyhuoneen kaakeleihin ihorasvaa ja saippuaroiskeita. Neuvoja suosittelee lisäksi kaapimaan astioista ruuantähteet ennen pesua pois. Koneeseen kertynyt kalkki saattaa heikentää pesutulosta.


Sitruunahappoa lisätään 2-ruokalusikallista pesuainelokeroon. Tyhjennä ja huuhtele keitin. Keitä keittimessä pelkkää vettä kertaa, jotta sitruunahappo huuhtoutuisi pois.


Vedenkeittimeen pinttyy helposti likaa keittimessä seisovasta vedestä tai vesijohtoveden mineraaleista. Pinttynyt lika lähtee helposti pois vedenkeittimestä sitruunahappokäsittelyn jälkeen. Kaakeleiden kalkkitahrojen . Joo höyrypesurilla ei kalkkia ole saanut pois kaakeleista , rosterista tai lasista, se ei vaikuta juuri mitenkään. Normi lika kyllä irtoaa höyrypesurilla valkoisista saumoista todella hyvin. Mutta tuommonen kalkinpoistoaine pienellä vaikutusajalla ja normaalilla sienellä irroittaa kalkin pinnoista aika hyvin.


Asun vuokralla, ja kalkki on tahrinut kylpyhuoneen suihkunurkkauksen tummia lattialaattoja ja saumoja. Miten saan kalkkikertymät pois ? Etikka monipuolinen puhdistusaine ja hajunpoistaja. Lue, miten etikalla siivotaan ja miten valmistat puhdistusaineiksi etikkaveden ja etikka-suolapuuron. Itse poistaisin kalkkia vain silloin, kun se on tarpeen (jos ylipäätänsä viitsin). Sitä moskaa olen hankausaineella aina silloin tällöin poistanut, mutta ikinä sitä ei saa kaikkea pois.


Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje