Farkkujen valkaisu kloriitilla

Kloriitti jättää helposti housut läikikkäiksi joten jos sillä vaalennat niin huomio aika (vähintään vuorokausi), seoksen vahvuus, sekä se että housut on koko ajan veden pinnan alapuolella ja sekoittaminen välillä. Voi olla että joudut uusimaan käsittelyn jos et ole huolellinen. Esimerkiksi Minä itte-blogissa on hyvät ohjeet farkkujen valkaisuun.


Valkaisussa hyviä asioita on muistaa: -Homma kannattaa tehdä ulkona, vaikka parvekkeella, koska kloriitti kuumassa vedessä muodostaa höyryjä, joita ei ole mitenkään terveellistä hengittää. Veden tulee olla kiehuvan kuumaa. Ja vastaavasti klooripitoinen valkaisuaine tulee sekoittaa kylmään veteen, ellei tuotteen käyttöohjeessa toisin mainita. Vedellä terästäminen ratkaisi tämän ongelman. Suihkuttelin ainetta märille farkuille, annoin vaikuttaa, seurailin valkaisun etenemistä, suihkuttelin lisää tarpeen mukaan, kävin hengittämässä raitista ilmaa.


Lopuksi pesin farkut vielä . Mulla on joitakin vaatteita,joita haluaisin vaalentaa ja sitten värjätä uudelleen. Kloritella sen kuulema voisi tehdä ,mutta miten? Eikö klorite syö reikiä kankaaseen? Aluksi haluaisin vaalentaa farkkuja niin ,että ne kauttaaltaan vaalenisivat ja sitten vielä vaaleampia laikkuja. Tietäisikö joku,miten saisin keski sinisistä farkuista todella vaaleat?


PESET KLORIITIN KANSSA NIIN TULOS ON TASAINEN JA SITTEN PERÄÄN PINTTYNEET LAKANAT JA FARKUT VIELÄ KERRAN NIIN EI. Juuh, kuten äitee tuossa neuvoi koneessa kloriitin kanssa valkaisu onnistuu ihan hyvin. Mites toimii toi kloori valkaisuaineena vaatteisiin? Siis sellanen sinisessä pullossa oleva litku. Voiko sitä siis laittaa ihan pesukoneeseen?


Uusi tuttavuuteni kloriitti 20. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Käsityöläisen kalenteri: Farkkujen valkaisu katukasi. Välimuistissa Samankaltaisia 14.


Aloitin farkkujen värjäämisen valkaisusta. Käytin tavallista kloriittia , jota saa melkein mistä vain. Yhtiin isoihin farkkuihin menee n. Yhdellä pullolla voi selvitä naisten mallien kanssa, johon menisi kahdet farkut.


Tein monenlaisia sidontatekniikoita, kuten solmuja, . Yritin kerran valkaista vanhat Leviksen farkut kloriitissa. Liotin farmareita pesusangollisessa kloriittia kolme päivää, kunnes kangas muuttui valkoiseksi. Farkut myös repesivät heti ensimmäisellä kerralla, kun laitoin ne jalkaan. Yks on, minkä tein näiden kanssa, ettei tule niin tiukkoja rajauksia oli, että kastelin farkut ensin vedellä, kuivasin vähän ja sitten vasta laitoin lillumaan. Voipi silti olla, että siel ämpärissä oli liian paljon vettä ja liian vähän kloriittia (se oli kyl itseasias pirkan valkaisu - ja desinfiointiainetta.).


Kalkinpoistohan vaatii happoa (eli käyttöliuoksen pH pitää olla alle 5). Kloriitti on vahva emäs (pH yli 12), joten kalkinpoistoaine se ei ole. Ensin tietysti tarvii värjättävän farkun ja kloriittia. Maksaa joku 1-e per pullo. Mulla oli jotain laventelintuoksuista mut ei se hyvältä kyllä tuoksunut.


Joku huivi kannattaa laittaa suun eteen, mua ainakin rupes vähän ajan jälkeen jo huippaamaan. Luin jostain, että napit kannattaa teipata, ettei kloriitti. Veteen reilu hömpsäys (oisko pari desiä n. altaalliseen vettä) kloriittia , paidat sekaan, sekoittele varovasti.


Kantsii varoa ettet roiski kloriittia mihinkään, yksikin pieni pisara paidan etumuksessa vituttaa suunnattomasti. Sitten vain takas koneeseen, itse oon pessy 60asteessa . Ostin siis uudet farkut enkä ole sittenkään oikeen tyytyväinen väriin, joten haluaisin valkaista ne ihan puhtaan valkoisiksi. Nyt farkut ovat siis ihan perus vaaleahkot siniset. Onko paras valkaisukeino kloriitti ? Miten mittasuhteet menee veden kanssa ja miten saa tasaisen värin?


Entä jäävätkö saumat sinisiksi . Tuo denim, kuten myös numeron linkissä näkyvä denim, on alun perin puhtaalle valkoiselle värjättyä kangasta. Tunnistat kyllä luonnonvalkoiselle pohjalle värjätyt farkut , jos vain osaat katsoa oikein. Onko tälaisen vaaran mahdollisuutta?


Aattelin valkaista myös mm. Kloriitti haisee aika voimakkaasti ja lämpimässä vedessä sitä ei saa missään nimessä käyttää ( haihtuu myrkyllisiä yhdisteitä). Valkaise liottamalla kloriittivedessä, huuhtele ja pese sen . Hoksasin, että kipaisen lähikaupasta kloriittia ja haalistan ne kloriitilla. Siispä kauppaan ja pyykkikone laulamaan. Tulos oli ihan kaunis, sellainen jäinen haalean vaaleanpunainen.


Jotenkin se hailakka väri vain näytti vähän hassulta tuolin päällä, mutta ajattelin, että se johtuu vain siitä, että muita värejä ei . Valkaisun jälkeen huuhtelin välineet ja shortsit viileällä vedellä ja sitten heitin shortsit pesukoneeseen. Olen pessyt nimenomaan Saksasta ostettuja valkoisia farkkujani leivnjauheen kanssa (siis tietty myös pesuaine) ja täälla erittäin kalkkisen, kovan veden maassa ne ovat kuin. Joskus on paikallaan valkoisien vaatteiden valkaisu - operaatio : tunnin liotus pesuaineessa, sitten toinen tunti klorite-liuoksessa. Sitä myydään varmaan aika pienissä purkeissa…että ei varmaan ihan yksi tai kaksi purkkia dippailutarkoitukseen käy. Hmm, nyt en tiedä mitä täsä tekisin…oon kuullut muutamilta tyypeiltä, että kloriitin kanssa on onnistunut farkun valkaisu ihan mainiosti.


Täällä sitten taas sanotaan ihan jotain muuta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje