Betoniaskartelu muotit

Kesäiltojen tiennäyttäjät! Nämä tukevat lyhdyt pysyvät myös hyvin pystyssä. Muottien lisäksi, materiaaleiksi tarvitset vain betonia, lasipurkkeja ja rautalankaa. Keraaminen Keraflott- jauhe on kestävämpää ja sileämpää kuin kipsi eikä siihen tule ikäviä kuplia. Sen työskentelyaika on sopivan.


Kipsimuotti, Enkelipoika, 17xcm.

Lintu- muotti betoniaskarteluun. Vala puutarhaan lintu, päällystä se mosaiikkilla tai jätä betonipinnalle. Betoniaskartelu on nyt käsitöiden suosituin muotijuttu. Netti pursuilee ihania kuvia betonista tehdyistä ruukuista, kynttilänjaloista ja esineistä. Kaikissa niissä on rouheaa karismaa.


Niinpä minäkin päätin ryhtyä betonointihommiin ystäväni Saija Flinkkilän kanssa. Ensin keräilimme kaikenlaisia purkkeja muoteiksi : maito- , viili- . Betoni-ideoiden tarvikkeet löydät K-Raudasta. Valitse muotiksi sopivan kokoinen kukkaruukku tai muu kippo, käännä se ylösalaisin ja päällystä tuorekelmulla.

Laita käsiin suojahanskat. Sekoita betoni hieman valamisohjetta juoksevammaksi. Upota pitsiliina askartelubetoniin, nosta pois ja hiero betoni huolellisesti pitsin kuituihin.


Asettele pitsiliina kuivumaan muovilla . Sekoittele massaa ja valuta sitä hauskoihin muotteihin. Sotku ei pihalla haittaa, tekeminen on kivaa ja lopputulos ilahduttaa. Mutta ei betoni ole vain pih. Muotin valinnassa vain mielikuvitus on rajana.


Kuvien betonivaluissa on käytetty muotteina puukehikkoa, pikkuämpäreitä, kukkien muovisia istutusruukkuja ja muovivatia. Jos muotti on huokoista ainetta kuten puuta, öljyä sen pinta ennen valua. Näin massa ei jää kiinni muottiin. Hyviä voiteluaineita ovat auringonkukkaöljy, . Betonia voi valaa mitä erilaisimpiin muotteihin.


Halpa muotti syntyy esimerkiksi kertakäyttömukista. Yksi syy betoniaskartelun yleistymiseen on ennen kaikkea se, että pienesineiden teko betonista on helppoa. Yksinkertaisimmillaan homma toimii niin, että sekoitetaan sementtilaastia ja vettä, kumotaan massa muottiin ja annetaan kovettua kunnolla. Massa on hyvää kun siitä voi pyöritellä tällaisen . Todella lämpimästi suosittelen liittymistä kyseiseen ryhmään, mikäli betonityöt kiehtovat.


Mikä näissä sitten yhtäkkiä on alkanut ihmisiä kiehtomaan?

Olisiko kuitenkin vain se tunne, kun voi täyttää sekoittamallaan sementtivellillä erilaisia muotteja ja toivoa tomerasti muottia taputellen, että: -Älä tule paha . Sisustusideoita ja sisustuskuvia aiheesta betoniaskartelu. StyleRoomista löydät tuhannet inspiroivat ideat, kodit ja kuvat. Tervetuloa mukaan sisustusyhteisöön!


Siispä muotit kannattaa valmistella ja asetella valmiiksi ennen sekoituspuuhia. Vaseliinilla voideltu muotti tekee betonin pinnasta on selvästi vähemmän huokoista (kuten myöhemmin tehdystä betoniruukusta näkyy). Pölyistä, sotkuista, raskastakin, mutta niin hauskaa kesäpuuhaa!


Maanantaina vedin betonityöpajan. Eilen oli jännä hetki, kun muotit poistettiin ja luomuksen paljastuivat. Töiden lopulliseen kuivumiseen menee vielä reilu viikko, mutta näistä kuvista saa jo hyvän . Tietääkö kukaan ulkomailla sijaitsevia nettikauppoja joista voi tilata betonitöiden muotteja ? Haluttaisi valaa välillä patsaita,eläimiä tai jotain eriko.


Isompi seos kannattaa sekoittaa porakoneella. Muotteina toimivat niin jogurttipurkit, maitotölkit, juomapullot, muoviruukut kuin vanhat saappaatkin. Raparperin ja vuorenkilven lehdistä syntyy kauniita askelmia. Vain mielikuvitus on rajana muotteja etsiessä.


Persoonallista ilmettä betonitöihin saa lisäämällä . Askarteluun tarvitaan kuivabetonia, mä olen käyttänyt Vetonit Ssiinä sopivan pieni raekoko. Itsetehdyt kukkaruukku ja. Sitten tarvitaan vettä, ämpäri, sekoitusta vartenjonkinlainen vispilä ja muotteja.


Mulla vispilänä on toiminut metallinen pikkulapio ja vallan näppärä se on siihen, jos teet vain pienen määrän betonia. Mitä enemmän pieniä yksityiskohtia muotissa on, sen vaikeampi sitä on .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje