Spagetti keittäminen

Kerää työvälineet kattila puuhaarukka keittolävikkö Mitat: litra ruokalusikka teelusikka Kokoa ainekset (annosta) 4grammaa spagettia litraa vettä teelusikallinen suolaa ruokalusikallinen ruokaöljyä Keitä spagetti 1. Nosta kattila keittolevylle. Spagetin keittäminen saattaa kuulostaa yhdeltä helpoimmalta keittiöhommalta, mutta senkin kanssa voi epäonnistua. Ammattilaiskokkien mukaan spagetin keitinveteen ei missään nimessä kannata lisätä öljyä.


Tuhlaat tällöin ainoastaan hyvää oliiviöljyä.

Oikea tapa estää pastojen tarttuminen on keittää ne riittävän suuressa määrässä vettä ja lisätä joukkoon ainoastaan suolaa. Spagetteja kannattaa pyöritellä kiehuvassa . Kun pastaa keittää , kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että keitinveteen lisätään riittävästi suolaa – ei liikaa, eikä liian vähän. Lisäksi on hyvä huomioida, että mahdollisimman onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi spagettia ei ole syytä sekoittaa keittämisen aikana kuin kerran. Tämä estää pastaa tarttumasta toisiinsa kiinni. Näitä aineksia tarvitset: Pastaa ( spagettia , makaronia, tagliatellea tms.) Suolaa.


Pastan keittäminen on helppoa ja muutaman knoppitiedon avulla saat aina aikaan täydellistä pastaa.

Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään suola ja Raketti Spagetit. Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa. Spagetit sekaan, painetaan veden alle ja siitä lasketaan keittoaika. Ennenkuin spagetti kaadetaan siivilään maistetaan, että se on todella al dente eikä raakaa. Toinen metodi on onkia yksi spagetti kattilasta ja heittää se jääkaapin oveen.


Jos se kiinnittyy oveen, spagetti on valmista. Jos putoaa lattialle, kannattaa keittää pari . Varaa noin 1g kuivapastaa ja noin 1g tuorepastaa ruokailijaa kohden. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä.


Anna veden kiehua kunnolla ja lisää sekä suola että pasta vasta kiehuvaan veteen. Aloita laittamalla spagetit pannuun ja vettä sen verran, että spagetit peittyvät. Käännä lieden lämpö päälle. Koska vesi on kylmää, spagetit eivät tartu toisiinsa – näin voit jättää jopa ruokaöljyn pois. Kaiken lisäksi saat spagetin keittämisen jäljiltä suurusteista vettä, jota voit käyttää kastikkeen pohjana.


Jos et omista spagettimittaa, voit mitata yhden hengen annoksen pullonsuun avulla.

Valitse pastan muoto kastikkeen mukaan. Fusillin kierteet täyttyvät kastikkeesta, spagettiin tarraa kastike vain pintaan. Tuorepasta sen sijaan keitetään täysin pehmeäksi, . Tämä opas edellyttää, että osaat jo keittää vettä. Jos et vielä osaa vedenkeiton taitoa, käy kansalaisopistossa kyselemässä vedenkeiton kurssia uusavuttomille.


Kahvinkeiton osaaminen ei kelpaa. Oletko pohtinut oikeaa pastankeittotapaa tai hämmentynyt ristiriitaisista vinkeistä ? Kaikkiin taitolajeihin kehittyy ajan mittaan koko joukko perinteitä ja kirjoittamattomia sääntöjä, joiden sanotaan olevan juuri niitä oikeita. Spaghetti on kotoisin Napolista. Alun perin niiden pituus oli peräti senttimetriä, mutta ajan myötä ja tilasyistä niitä leikattiin ja leikattiin, kunnes niiden pituus oli nykyiset senttiä.


Pastaruokia riittää moneen makuun. Erimuotoiset pastat, kuten rusetit, simpukat, tagliatellet, spagetit ja cannelonit takaavat sen, ettei pastaan kyllästy ikinä. Ja välillä tuorepastaa on kiva valmistaa myös itse. Ikilempparit lasagne, bolognese, ja carbonara sekä jo klassikoksi muodostunut avokadopasta vastaavat syksyiseen . Kuinka pasta tulisi oikeaoppisesti keittää ? Minä onnistun aina keittämään tuorepastan sellaiseksi pahan makuiseksi, vai lieneekö se sitten tuorepastan oikea maku. Siis kun pasta on kiehunut tarvittavan ajan, vesi valutetaan pois, mutta mitä sitten?


Ota spagettinippu käsiisi pitäen molemmilla käsillä kiinni, siiten väännät molemmilla käsillä eri suuntiin ja pudotat vääntyneen nipun kiehuvaan veteen. Spagetit avautuvat kattilan reunoja vasten siistiksi ympyräksi. Näin vältyt siltä että spagettisi ovat yhtenä nippuna kiinni toisissaan.


Parasta mun mielestä tulee kun laittaa reiluun keitinveteen ainakin rkl suolaa ja sitten loraus, reilu tai vähemmän reilu, öljyä. Al dente pitää tietty olla. Siinäpä spagetti mitä voisin syödä vaikka pelkältään :-) Ai niin ja ei mitään huuhtomisia.


Italian Pasta making Machine for Noodles of Rome.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje