Ruokasooda kenkien puhdistus

Käyttäessäsi ruokasoodaa kenkien puhdistukseen , sekoita lasissa pieni määrä tiskiainetta ja ruokasoodaa keskenään. Sen jälkeen hankaa valmista liuosta pienellä harjalla, . Yleisin tapa kenkien hajunpoistoon on ruokasoodan käyttö. Sooda ei värjää tai tahri jalkineita, olipa kyseessä sitten tavalliset lenkkarit tai nahkakengät.


Huomioithan kuitenkin että käsiteltävän jalkineen on oltava kuiva ennen kuin käsittely voidaan tehdä. Jos kengässä on irtopohjallinen poista (ja tarvittaessa myös vaihda) .

Löytyykö kaapista ruokasoodaa ? Kokeile kenkien puhdistamiseen pesuaine-ruokasoodaseosta. Sopiva sekoitussuhde on yksi osa pesuainetta ja yksi osa ruokasoodaa. Ripottele ruokalusikallinen ruokasoodaa kumpaankin kenkään , etenkin pohjallisiin. Anna ruokasoodan tehdä tehtävänsä yön aikana ja.


Ruokasooda sopii hyvin myös kenkien raikastamiseen. Jalkahien haju alkaa vaivata ilmojen lämmetessä. Onneksi on olemassa tehokkaita kotikonsteja, joilla poistaa paha haju kengistä.


Kengät saa puhtaaksi hammasharjan ja kotitekoisen puhdistusseoksen avulla!

Nifty-sivusto jakoi vinkin valkoisten kenkien pudistamiseen. Tärkeässä osassa on paitsi ruokasooda , myös aurinko – varmista siis, että suoritat puhdistusoperaation hellepäivänä! Haisevat kengät pilaavat päivän.


Onhan kaupoissa toki jos jonkinmoista hajuntappajaa tai kenkädeodoranttia, mutta miksi maksaa turhasta? Näillä vinkeillä raikastat kenkäsi kotisi ruokakaapista löytyvillä aineksilla. Tarvitset joko appelsiinin tai sitruunan kuoria, ruokasoodaa tai . Pahanhajuiset kengät saa raikkaammiksi kotikonstein. Kaada kenkiin ja anna vaikuttaa vähintään vuorokauden ajan. Kaada pois ja puhdista jauhe pois huolella, vaikkapa harjaten.


VAIKUTTAJA tuo rohkeasti ja häpeilemättä omaa sanomaansa esille. Saa viestinsä perille, ja herättää massaa ajattelemaan uudella tavalla. TE, arvon kuulijat pääsette vaikuttamaan yhtenä tuomariston jäsenenä, yhdessä . Tällä vinkillä saat likaisetkin tennarit näyttämään jälleen uusilta. Se on erinomainen puhdistusaine lapsikodeissa, täydellinen tuholaistorjunnassa , ruuan lähettyvillä.


Se on hyödyllinen aine kodin jokaisessa huoneessa. Mikä tahansa onkaan ongelmasi, missä tahansa huoneessa, ruokasooda auttaa varmasti. Ruoanvalmistuksesta, pyykinpesuun ja lääkekaappiin . Puhdistaa hiukset, poistaa väriliitujen jäljet ja raikastaa hikiset lenkkitossut.


Voit puhdistaa ne kaikki sekoituksella, jossa on yksi desilitra ruokasoodaa kahta vesilitraa kohden.

Sooda poistaa hajun ja myös pitää kengät raikkaaan tuoksuisina. Harjaa tahna kenkien kangas- ja kumiosiin vanhalla hammas- tai tiskiharjalla. Kumiosien puhdistukseen sopii mainiosti myös taikasieni. Huuhtele kengät puhtaalla vedellä. Kengät eivät käpristy kuivuessaan, jos täytät ne vanhalla, rutistetulla sanomalehtipaperilla.


Anna kenkien kuivua huneenlämmössä. Voit kokeilla myös pesuaine- ruokasooda -vesiseosta kenkien käsinpesuun. Nahkatennareita voi pyyhkiä vauvapyyhkeellä ja niiden. Tekstiilikengät voi yleensä pestä huonekalujen tai autonpenkkien puhdistukseen tarkoitetulla puhdistusvaahdolla. Miten putsaan valkoiset kenkäni jos kekien sivuun on tullut vaikka musta läntti ? Näin tubessa videon missä joku putsasi valkoiset kengät ruokasoodalla.


Hyvä kikka päästä eroon kenkien ikävästä hienhajusta on käyttää apuna ruokasoodaa. Laita kenkien pohjalle ruokasoodaa ja ravistele kenkiä , niin että jauhetta leviää joka puolelle. Pistä kengät muovipussiin ja aseta pussi pakkaseen.


Valkoiset kengät puhdistuvat käden käänteessä tällä helpolla vinkillä. Kenkien muoviosia saatetaan hangata kynsilakanpoistoaineella, kangaskenkiä puhdistaa matonpesuaineella ja kenkiä liottaa esimerkiksi. Suomen oloissa ei ihan pärjää yksillä yleiskengillä kautta vuoden. Tosin tunnen kyllä ihmisiä, jotka käyttävät kumisaappaita, lenkkareita. Kostuneet kengät puhdistetaan ensin hiekasta ja muusta liasta puhtaalla harjalla.


Lainaus: Itse olen ottanut tavaksi noin kerran viikkoon laittaa kenkiin ruokasoodaa. Eli hieron sitä sinne sisälle, pohjalliseen ja reunoille. Haju lähtee välittömästi ja sooda ei sotke.


Lisäksi: älä käytä samoja kenkiä peräkkäisinä päivinä, vaan vaihtele kenkiä ja anna niiden tuulettua välillä. Mietin juuri miten pojan uudehkoista .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje