Riisipuuro uunissa yön yli

Yön yli uunissa hautunut riisipuuro. Vapaapäivien parasta antia on kiireetön aamiainen Joskus aamiainen voi olla ylellinen brunssi, mutta luksuksen tuntua saa aikaan paljon yksinkertaisemminkin. Riippuu hetkestä ja mielentilasta, mikä milloinkin on paras vaihtoehto. YÖN YLI MUHINUT UUNIPUURO dl riisiä tai ohrasuurimoita litra täysmaitoa 1½-tl suolaa muutama nokare voita.


Laita kaikki ainekset uunivuokaa.

Tiputa pinnalle muutama voinokare. Anna hautua yön yli (tuntia) 1asteisessa uunissa. Katso myös uusittu versio tästä ihanasta puurosta!


Liota riisiä pari tuntia ja kaada liotusvesi sitten pois. Pinnalle muutamia voinokareita. Itse laitoin puuron lopuksi vielä annosvuokiin ja käytin 2asteessa, että pintaan tuli . Keraamisessa padassa yön yli hautunut riisipuuro oli superpehmeää ja maukasta.


Puuroriisin rakenne pitkän haudutuksen seurauksena hiukan hajoaa, mutta maku on erinomainen!

Illalla ainekset pataan, kansi päälle ja nukkumaan. Aamulla uunissa odottaa valmiina maailman helpoin ja maukkain . Voitele noin 2-litrainen uunivuoka. Mittaa puuroainekset uunivuokaan. Kypsennä uuniriisipuuroa 175-asteisessa uunissa noin tuntia.


Anna uuniriisipuuron vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Kananmunaton, kasvisruoka. Eli miten riisipuuro valmistetaan uunissa yön yli hauduttamalla?


Vai sammutetaanko uuni alkulämmön jälkeen kokonaan? Lähinnä epäilyttää se, että jos uunin sammuttaa ja jättää puuron uuniin muhimaan, maitoa sisältävä tuote on aamulla jo pilalla. Merkintä on julkinen ja kaikkien . Uunissa pitkään haudutettu puuro tekee hyvää kielelle ja mielelle. Se on samettisen pehmeää ja täyttää vatsan lempeästi. Lisää päälle –rkl voita nokareina.


Kypsennä puuroa 1asteessa noin tuntia tai 1asteessa yön yli. Tarvittaessa lisää vuokaan hieman maitoa pitkän kypsennyksen aikana. Jostain syystä puurojen hauduttaminen yön yli yhdistetään aina viikonloppuihin.

Ja tätä en ole itse ymmärtänyt koskaan. Mikä on helpompaa kiireisenä arkiaamuna kuin ottaa valmis aamupala uunista heti heräämisen jälkeen? Ei ainesten mittaamisia tai pikapuuroversioiden käyttöä – valmis ja takuulla . Ei kuohu kun lämpöä ei ole liikaa ja pitää yön yli uunissa. Ilman kantta, miedolla lämmöllä. Litra maitoa desi riisiryynejä.


Joulupuuron valmistus ei voisi enää helpompaa olla: lado kaikki ainekset pataan ja laita pata yöksi uuniin. Sekoitan välillä ja otan kuoren pois. Nosta aamulla pöytään kanelinen ja pähkinäinen täysjyväriisipuuro, jonka täyteläinen maku tulee riisi- ja mantelimaidosta sekä kylmäpuristetusta kookosöljystä. Maidoton riisipuuro maistuu koko . Veikkaan, että mulla oli vaan liian vähän nestettä tässä. Hieman tosin mietityttää paljonko tämä syö energiaa kun uuni on kuitenkin päällä sen kahdeksan tuntia jos ei ylikin.


Riisipuuro valmistuu helposti uunissa. Pohjaanpalamisen vaaraa ei ole ja aikaa vapautuu vaikka lempikirjallesi. Mä en tykkää yhtään liedellä tehdystä riisipuurosta , joten jos vaan mahdollista, niin uunissa tehtyä kiitos!


En oo tainnu koskaan kysyä, miten äitini sen tekee, mutta leivinuunissa paistaa kans yön yli , niin että puuro on ihanan punertavaa ja siinä on herkullinen kuori. Ihan paras on puu- uunissa jälkilämmössä, mutta myös sähköuunissa (miedossa lämmössä) tosiaan onnistuu. Keskustelu - Onko uunissa tehty riisipuuro yhtä hyvää kuin.


Sitten mahdollisimman miedolle lämmölle uuniin. Parasta tulee, jos hauduttelee siina 1asteen lämmössä pitkään. Kantta ei kantsi pitää aluksi, ettei maito kuohu yli. Hauduta puuroa uunissa 1asteessa 5–tuntia. Kaada uunivuokaan mehu ja vesi.


Puuro sopii hyvin valmistettavaksi uunin jälkilämmössä yön yli. Oli sitten yön muhinut uunissa ja aamulla oli juuri sopivan lämmintä riisipuuroa ja maku oli melkoisen hyvä, kun oli rauhassa miedossa lämmössä saanut. Meillä kun on vuolukiviuuni, niin sen lämpötila riittää yön yli , vaikka lähtölämpötila ei ollut kuin juuri ja juuri n. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja hauduta 90-asteisessa uunissa yön yli. Aamulla, kun uunipuuro on hautunut, voit karamellisoida puuron pinnan.


Sivele puuron pintaan voita ja kidesokeria. Karamellisoi puuro uunissa grillivastuksen alla. Nauti uunipuuro esimerkiksi sekahedelmäkiisselin kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje