Piipun nuohous ohje

Olisi vain yksi hormi lämmityskäytössä ja ajattelin nuohota itse: - nuohousluukun tiivistys - tulisijan tiivistys ettei tule tuhkat olohuoneeseen - motonetistä harja, paino ja narua ja piippuun - imurointi. Mitäs tuossa voi tapahtua? Pitäisikö odotella kelejä jolloin on kunnon veto että tuhkat imeytyy ulos samantien . Lisäksi tarkastetaan savupiipun kunto sekä nuohousluukkujen kunto ja tiiviys.


Sisäpiiput ja tehdasvalmisteiset savuhormit.

Ohjeen tulisi olla hormiin kiinnitettynä. Mökkikauden alkaessa kannattaa varmistaa, että mökin hormit on nuohottu alle kolme vuotta sitten. Ok-talon hormit nuohotaan useammin.


Tulisijat ja savuhormit pitää nuohota sekä niiden kunto tarkastaa, jotta savuhormeihin ja tulisijoihin kertyvät jätteet eivät aiheuttaisi palovaaraa. Jo tulisijaa suunniteltaessa on otettava huomioon paloturvallisuuteen liittyvät ohjeet , mm. Piipunhattu estää tehokkaasti sadeveden valumisen savuhormien kautta . Säännöllinen tulisijojen tarkkailu on tärkeää palo- ja henkilöturvallisuuden kannalta.

Yleisimmin nuohous suoritetaan kerran vuodessa. Siihen kuuluu muun muassa tulisijojen ja hormien savukanavien harjaus sekä noen poisto kanavista ja piipusta. Tuhkalle ja noelle tulee kiinteistössä olla kannellinen metallista valmistettu . Vakuutusyhtiö: Älä ryhdy tee-se-itse-nokikolariksi - viisi faktaa nuohouksesta. Ifin asiakkaille sattuu joka vuosi tulipaloja ja läheltä-piti-tilanteita, joiden taustalta paljastuu . Jotta voi rauhallisin mielin ottaa vastaan nuohoojan nuohouskäynnille, on tärkeätä tarkastuttaa säännöl- lisin välein katon turvallisuusvarusteiden riittävyys, kiinnitykset ja kunto. Tarkastuksen voi tehdä nuo- hooja, joka raportoi rakennuksen omistajalle mah- dollisista vioista ja . Meillä nuohooja käy kerran vuodessa, tarkistaa samalla että hormit ja kaikki on ehjää, jos talo esim.


Mieheni nuohoaa itse välillä, riippuu vähän kuinka paljon poltetaan puita. Työvuorojen ja vapaapäivien järjesteleminen nuohoojan aikataulujen mukaan siirtyy historiaan, jos sisäministeriön kaavailema pelastuslain muutos astuu voimaan. Oman talon piipun saa itse nuohota, mutta mitään rahallista säästöä siitä ei kerry. Valtuutetun nuohoojan täytyy joka tapauksessa tarkastaa ja nuohota vakituisen asuintalon piippu kerran vuodessa, ja siitä myös laskutetaan, vaikka piippua olisi joku muu sitä ennen nuohonnut. Muutenkaan ammattilaiset . Edellytämme, että nuohouksen on tehnyt henkilö, jolla on nuohoojan pätevyys.


Ongelmia voi tulla, jos palo liittyy nuohoukseen ja nuohous on tehty omin käsin tai se on jätetty kokonaan tekemättä.

Onko teräspiipun nuohous tarpeen teettää nuohoojalla vuosittain, vai voiko piipun nuohota itse? Katolta, piipun päältä, saadaan nuohottua savupiipun hormit. Huomioithan, että nuohoojan työturvallisuus on kiinteistön omistajan kunnossapitämien kattoturvalaitteiden (tikkaat, kulkusillat) varassa! Tämän jälkeen nuohotaan vielä tulisijat. Alueen pelastusviranomainen voi pelastuslain §:n mukaan antaa yksittäisen kohteen osalta luvan siihen, että nuohouksen suorittaa joku muu kuin nuohooja.


Tämä tarkoittaa käytännössä esim. Nämä ohjeet koskevat ensisijassa tavanomaisen nuohouskierroksen mukaan pienkiinteistössä vuoden. Tulisijan ja savuhormin tarkastuksen ja nuohouksen valmistelutöihin kuuluu mm. Jos hormia tai sen osaa ei voida tarkastaa ja nuohota piipun yläpäästä, veloitetaan nuohouksesta.


Meiltä kysytään silloin tällöin nuohouksesta ja siksi päätimme jututtaa Fred Ekbergiä, joka toimii Oslon palo- ja pelastustoimen palontorjuntaosastolla. Nyt sitten ihmettelen että mitenköhän tuohon vierailuun pitäisi oikein valmistautua? Aion itse teipata kaikki luukut kiinni, ja poistaa tuhkat sitten nuohouksen jälkeen.


Nuohooja on perehtynyt myös palontorjuntatyöhön ja . Mahtaakohan leivinuuniin päätyä kovasti nokea? Entä sitten katolla, pitääkö piipunhattu poistaa itse vai tekeekö nuohooja sen? Hormeja lähdetään nuohoamaan ylhäältä alaspäin ja tulisijojen pellit vielä kiinni. Itselläni on tuuhea luonnonharjassuti, jolla työnnän piipun suoran osan ylhäältä alaspäin välipohjan tasolle asti.


Vintille olen puhkaissut piippuun nuohousluukut jokaiseen hormiin, joten pääsen siitä työntämään pienempää . Turvallisuutta ja taloudellisuutta. Nuohousta tehdään, jotta savuhormeihin ja tulisijoihin kertyvä palamisjäte ei aiheuttaisi tulipalon vaaraa. Paloturvallisuuden lisäksi nuohouksen tavoitteena on energiansäästö, ympäristönsuojelu sekä ihmisen terveys ja hyvinvointi (esim. vaarallisten häkäkaasujen osalta).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje