Linkous kuluttaa vaatteita

Suuri linkousnopeus ei kuluta vaatteita käytännössä lainkaan enempää, sillä pyykki ei hankaudu linkouksessa , vesi vain puristuu tehokkaammin pois pyykin pysyessä paikoillaan rumpua vasten . Oikea, siis suositeltu, lämpötila, pesu nurinpäin ja pitkä pesuohjelma vasta likaisena, nuo ainakin säästävät vaatteita. Aina on ollut tehokas linkous pesukoneessa. Puuvilla(vaatteide)n laatu on heikentynyt viime vuosina, se näkyy kyllä kestoiässä. Miksi pitäisi lingota noin kovaa?


Kuluttaa vaatteita turhaan.

Myllyttäisin vaikka kuinka kovalla teholla, ellei mulla olis tällaista lelukämppää, jossa palaa sulakkeet yli 8kierroksen linkouksella. Tehokas linkous pienentää jäännöskosteutta ja nopeuttaa kuivumiseen kuluvaa aikaa. Jos haluat pyykin puhtaaksi mahdollisimman nopeasti, valitse kone, jossa on suuret kierrosnopeudet. Onko sillä maksimi linkouksella jotain merkitystä? Mikä on pesukoneen normaali linkous ? Miten nykyajan koneissa asteen pesu kestää niin kauan.


Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Kuivausrummussa vaatteet pyörivät vapaammin kuin pesukoneen rummussa, joten sinänsä pesukone voi hangata ja täten kuluttaa vaatteita enemmän kuin kuivausrumpu. Etenkin linkous kuluttaa vaatteita.

Herkille tekstiileillehän linkousta ei saa edes tehdä. Ei niitä tosin saa kuivata kuivausrummussakaan . Pyykkikonetta ostamassa, vaihtoehtona ottaa sellainen. Pesukone Välimuistissa Samankaltaisia Linkouksen lisäksi joissakin pesukoneissa on kuivaustoiminto.


Pesukone kuumentaa vastukset ja antaa kylmän veden virrata lämmönvaihtimen ohi, jolloin kosteus tiivistyy vaatteista vaihtimen pinnalle. Toimenpide kuluttaa sähköä ja vettä. Kuivauksen jälkeen vaate on valmis heti uudelleen käytettäväksi. Kun valitset itsellesi pesukonetta, selvitä mitä ominaisuuksia pesukoneeltasi tarvitset. Mieti minkä kokoinen kone on sinun pyykkimäärällesi sopiva, sillä jatkuva vajaiden koneellisten peseminen liian suuressa pesukoneessa on tuhlausta.


Tutustumalla energiamerkinnän kulutuslukuihin voit vertailla koneita . Ensisijaisesti pienentämällä koneessa lämmitettävän pesuveden kulutusta. Mitä kuivempaa pyykki on koneen linkouksen jälkeen, sitä nopeammin pyykki kuivuu kuivausrummussa. Vaatteita pestään tiheämmin kuin ennen, ja näin kone pesee monta tuntia viikossa. Juu, kuivausrumpu :D ainakin mitä kommentteja on tullut niin osa sanoo, että kuivausrumpu kuluttaa vaatteita :) Poista.


Kuivuri kuluttaa vaatteita , vaikka niistä niin ihanan pehmeitä tuleekin. Ja pesulan neuvo oli että mahdollisimman kova linkous että ei jää vettä kellastuttamaan kangasta. Pesemme pyykkiä keskimäärin joka toinen päivä ja osa joka päivä.


Ei siis ole yhdentekevää, miten käsittelemme likaiset tekstiilimme.

Hahhah, muka linkous kuluttaa vaatteita ! Seuratkaapas pyykkiä, kun kone alkaa lingota: se painuu rummun seiniin ja pysyy _paikallaan_. Ei ne mitään rummun seiniin hinkutusta harrasta :) Joku herkkä rekstiili voi toki rypistyä liikaa. Joskus voi olla hankalaa tietää mikä pesuohjelma olisi sopivin.


Ota selvää ohjelmasymboleista, jotka sopivat parhaiten vaatteille , jotka aiot pestä. Lue lisää ohjelmasymboleista . Googlailun perusteella omoinfot yms suosittelevat pesemään kalvovaatteita hienopesulla asteessa tavallisilla pesuaineilla yms. En olisi tehnyt sillä ominaisuudella mitään, koska pienen testailun jälkeen huomasin että 8kierrosta minuutissa riittää paremmin kuin hyvin.


Linkous kannattaa kytkeä kokonaan pois päältä. On turha laittaa linkoukseen täysiä kierroksia koska se kuluttaa vaatteiden. Nykyaikaiset pesukoneet kuluttavat vähän energiaa ja ovat hellävaraisia tekstiileille.


Valmiit ohjelmat tuottavat. Kone ei tule aina täyteen pyykinpesuun ryhdyttäessä, sillä kotona on eri värisiä ja eri materiaalista valmistettuja tekstiilejä ja vaatteita , jotka vaativat erilaiset pesuohjelmat. Vaatteiden säästämiseksi linkousnopeutta on rajoitettu näissä ohjelmissa. Vähän likainen tai normaalilikainen kestävä puuvilla ja pellava, tekokuidut ja sekoitekuidut.


Säästöohjelma, joka kuluttaa hyvin vähän vettä. Valkopesu ja esipesu °C. Normaalilikaiset ja hyvin likaiset liinavaatteet , pöytäliinat, alusvaatteet, pyyhkeet, paidat jne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje