Kruunuvuokon mukulat

Vaatii säännöllisen kastelun varsinkin kuivina ilmoina. Kun lehdet ovat lakastuneet, mukulat nostetaan ylös ja talvetetaan sisätiloissa joko kasvuturpeessa tai kuiviltaan viileässä paikassa. Ostin aika halpoja kruunuvuokon mukuloita (?) joita oli kpl ja nyt ois tarkoitus ekaa kertaa kokeilla onnistuuko minulta nuiden kauniiden kukkien kasvatus.


Tuleeko niille liian ahdasta? Sekalaisia keväällä istutettavia sipuleita, mukuloita ja juurakoita. Vasemmalta ylhäältä: soihtulilja (Kniphofia), kruunuvuokko (Anemone coronaria), tarhamiekkalilja (Gladiolus-rist.), tiikerikukka (Tigridia pavonia), sen alla kaksi tummaa mukulabegonian (Begonia x tuberhybrida) mukulaa ja laidassa sinisarja (Agapanthus sp.) . Välimuistissa Samankaltaisia 14. Persiljamainen lehdistö on koristeellinen.


Anemonen eli kruunuvuokon mukulat ovat kuin kuivia rusinoita. Vedessä liottaminen jouduttaa niiden kasvuunlähtöä. Niitä on vaikea seuloa mullan joukosta, joten helpointa on ostaa vuosittain uusi pakkaus mukuloita.


Osta laadukkaita, painavilta tuntuvia sipuleita ja mukuloita. Kääri sipulit ja -mukulat. Valtaosa keväällä istutettavista sipuli- ja mukulakasveista rakastaa auringonpaistetta ja suojaisaa kasvupaikkaa. Ruukussa niillä on mieluisat oltavat.


Hentojen jaloleinikkien ja kruunuvuokkojen. Kuvassa suositun De Caen -lajikeryhmän punainen edustaja. Kymmenkunta mukulaa on sopiva määrä sentin kokoiseen . Molempia mukuloita tulisi liottaa vedessä ennen multaan istuttamista, joten aloitin sillä reilu viikko sitten ja sitten istutin ne tavalliseen kukkamultaan. Paketeissa oli kyllä hyvät ohjeet kasvatukseen ja toimin aivan niiden mukaan. Tänään päätin sitten kaivella istutuksia, joihin olin mukulat laittanut, kun mitään . Toimitusaika: Toimitus alkaen huhtikuussa.


Bride´- kruunuvuokon puhtaanvalkoiset, yksinkertaiset ja unikkomaiset kukat ovat herkän kauniit. Pakkaus sisältää mukulaa. Vihdoinkin yöpakkanen palellutti daalian varret tummiksi! Ja tietysti kärsimättömänä oli heti nostettava muutama juurakko testaukseen.


Eli osa juurakoista säilytetään kuten aiempina talvina, ja osa Perusturpeeseen haudattuna. Joidenkin kasvien mukulat on hyvä liottaa vedessä yön yli, kuten jaloleinikin ja kruunuvuokon. Turvonnut mukula istutetaan läpäisevään multaa niin, että mukula peittyy hyvin . Kuva oikeassa rytmissä olevasta ja suloisen herkästä murattisyklaamista tältä syksyltä näkyy vanhasta postauksesta, klik. Jutun syklaamin mukula oli istutettu ruukkuun syyskuun puolessa välissä eli se kukki jo samana syksynä.


Olen saanut nämä murattisyklaamin mukulat Korpikangas Siemen-Fröltä. Jaloleinikit on ihania ja kruunuvuokot myös! Me istutettiin viime vuonna mukulat suoraan ruukkuihin kesänkorvalla ilman esikasvatusta. Joku eläin kävin tosin syömässä niin vuokkojen kuin leinikkienkin nuput (ruukut olivat ulkona), joten kukkasato jäi aika pieneksi.


Tänä vuonna laitettiin vuokkojen mukulat. Sopii hyvin kukkaryhmiin perennojen ja kesäkukkien seuraksi sekä ruukkuistutuksiin. Ne kukkivat kesästä syksyyn ja kasvavat parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla.


Näin tämän ihanuuden kuvan Viherpihassa, ja pakko oli saada. Eurobulbin tilaukseen meni kolmea eri kruunuvuokkoa , jokaista mukulaa. Fokker, Anemone coronaria Lord lietaunant ja Anemonen coronaria Admiral. Kasvupaikan tulee olla aurinkoinen tai puolivarjoisa, maan syvämultainen. Myös kruunuvuokot kukkivat.


Kruunuvuokkojen istutuksesta neuvotaan liottamaan mukuloita. Tähän mennessä olen nähnyt vain punasävyisiä, mutta ehkä muut värit tulevat aikanaan. Osa mukuloista oli uusia, osa viime syksynä maasta nostettuja. Joskus olen jättänyt kruunuvuokon mukulat talveksi maahan, jolloin niistä on saattanut nousta yksittäisiä kukkia. Taimena talvehtivat kasvit viettävät lepoajan mielellään valoisassa paikassa.


Freesian mukulat istutetaan huhti-toukokuussa sisälle ruukkuihin. Hakusanat (suomi):, Anemone coronaria kruunuvuokko vuokko mukula mukulakasvi . Värisekoitus Kauniita kukkapenkeissä ja leikkona. Istutetaan suoraan kasvupaikalle tai esikasvatetaan.


Voidaan istuttaa suoraan kasvupaikalle. Tilaukset lähetetään alkaen torstaina, 01. Mukulat nostetaan talveksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje