Kaupan ruukkuyrtit

Yrttejä kasvattamalla voi säästää rahaa. Yrttien kasvatus on helppoa: yrtit viihtyvät ruukuissa ja laatikoissa valoisalla ikkunalaudalla, parvekkeella ja puutarhassa sekä kukkapenkissä ja kasvimaalla. Tuoreet yrtit sopivat kaikenlaisiin ruokiin ja antavat uusia makuelämyksiä.


Kun yrttien kasvatus aloitetaan kaupasta ostetuilla ruukkuyrteillä , antavat . Kotona ruukkuyrtit pitävät ilmavasta ja kosteahkosta kasvualustasta. Voit istuttaa ne hiekkapitoiseen kukkamultaan tavalliseen ruukkuun. Reikäisestä ruukusta yrttien juuret mahtuvat hyvin kasvamaan läpi.


Umpinaisessa ruukussa voit saksilla . Yrttikeittiön viherasiantuntija Tuovi Mutanen vinkkaa, mitä kannattaa ottaa huomioon, jos kaupan yrttien jatkokasvatus kotona ei onnistu. Uusi jäsen (reputation). Viestiä: 53 Käynnit: 0. Rinneangervo, satutko muistamaan paljonko taimet maksoivat? Jos tässä tekisi vertailevaa tutkimusta ruokakauppa vastaan taimisto. Minä kun en ole nähnyt vieläkään viinisuolaheinää kaupan missään muualla kuin ruokakaupassa.


Yrttien kotikasvatus kaupan ruukkuyrteistä on kohtuullisen helppoa. Istuttaessa kannattaa yrttiä leikata hieman. Kevyessä mullassa ja tasaiseti kasteltuna ja lannoitettuna yrttisatoa saa pitkälle syksyyn.


Yrttitarhuriksi pääsee helposti, vakuuttaa puutarha- ja ympäristöneuvoja Tiina Ikonen Marttaliitosta. Pöytäpuutarhojen avulla voit nauttia syötävien kasvien vehreydestä ympäri vuoden. Pöytäpuutarhalaitteet lupaavat pidentää kaupan ruukkuyrttien elämää vaivattomasti.


Kaupasta ostetut ruukkuyrtit rupsahtavat helposti parin päivän päästä kotona. Vettä laitteisiin pitää muistaa lisätä, mutta mullan kanssa ei . Moro kaikki viherpeukalot! Kaipaatko kesän vihreyttä ja tuoreita yrttejä? Jos, perusta keittiöön oma pieni puutarha. Tässä niksejä molempiin vaihtoehtoihin.


Jos haluaa, että yrtit säilyvät pidempään oston jälkeen, kannattaa kiinnittää huomiota tuotteisiin jo ostovaiheessa! Usein kaupoissa noi yrtit pääsevät nimittäin muutaman päivän seisomisen jälkeen jo . Kun ostat basilikan, tillin tms. Kärsimätön taimikasvattaja voi kokeilla kaupan ruukkuyrttien uudelleen istuttamista. Parhaiten onnistuu, jos onnistuu löytämään vasta kauppaan tulleita yrttejä, joiden taimet ovat mahdollisimman pieniä. Järkevintä on kasvattaa pitkäikäisiä yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa, persiljaa, ruohosipulia, sitruunamelissaa ja . Huoneenlämmössä: Yrtit säilyvät myös huoneenlämmössä.


Muista silloin pitää yrtin juuripaakku kosteana. Sijoituspaikan tulee olla valoisa ja tasaisen lämmin. Ikkunalauta sopii erinomaisesti, jos siihen ei käy hyytävä veto.


Ruukkuyrtin suojapussin . Basilikaa, minttua vai persiljaa? Satoa tuottavan yrttitarhan voi perustaa kaupan ruukkuyrteistä kasvattamalla. Lue Avotakan vinkit yrttitarhan perustamiseen sisätiloihin. Siispä jätin siementen kanssa jännittämisen suosiolla muille ja ostin kaupasta valmiiksi kasvatetut yrtit, jotka iskin ruukkuihin.


Jos päädyt samaan ratkaisuun, suosittelen valitsemaan mieluummin matalia ja tuuheita yksilöitä niiden näyttävien pitkien, mutta honteloiden sijaan. Puuttuu: ruukkuyrtit Anna kaupan yrteille lisää elinaikaa – kasvata yrttejä oikeaoppisesti. Välimuistissa Näin istutat kaupan ruukkuyrtit oikein.


Poista muovinen ruukku varovasti juuria vahingoittamatta. Laita valitsemasi istutusruukun pohjalle muutama kivi, jotta ylimääräinen kasteluvesi pääsee valumaan pois. Näin yrtti ei tukehdu eikä multa mätäne. Istuta yrtti hiekkapitoiseen multaan.


Myöhemmin, kun yrtit ovat . Koska käytän paljon eri yrttejä ruuanlaitossa, ja silloin tällöin käy niin että esimerkiksi lehtipersija tai oregano sattuu olemaan loppu kaupasta , niin olisi. Kaupan yrttien kasvatus kotona, niistä ruukuista ja laitteista kysymyksiä. Juu, ja siis tarkoitan nimen omaan niitä kaupan vihannesosastolla myytäviä ruukkuyrttejä :D.


Lyhennä versoja siten, että kasviin jää vain muutamia kasvulehtiä pienten sirkkalehtien yläpuolelle. Jos yrtti on tuuhea, voit halkaista paakun . Kaupan yrttejä on vaikea saada elämään, siis niitä perinteisesti mitättömän pieniin ruukkuihin istutettuja. Turkulaiset ja kai helsinkiläisetkin voivat ostaa Lindrothin yrttejä, jotka ovat jo valmiiksi isommissa ruukuissa. Tosin nekin kannattaa siirtää jonkin ajan kuluttua isompiin purkkeihin unohtamatta .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje