Ilmanvaihdon säätö itse

Ajattelin tehdä säädön itse kun putkimies vaikutti lievästi sanottuna yksinkertaiselta kaverilta. Teki kyllä säädön mutta mittasi vain kerran kaikki ven. Onnistuukos talon koneen säätö niin että säätää tulot ja poistot näppituntumalla kohdalleen ja mahd. Oikein tehdyllä säädöllä varmistetaan paitsi jokaisen huoneen tarkoituksenmukainen ilmanvaihto , myös oikea tulo- ja poistoilmavirtojen suhde.


Ylipaine rakennuksessa työntää huonekosteutta ulkovaipan . Opinnäytetyössä käsitellään ilmanvaihdon mittaus- ja säätötöihin vaikuttavia tekijöitä alka- en järjestelmän.

Varsinainen tarkastuslista ilmanvaihdon mittaus- ja säätötöistä laadittiin opinnäytetyön pohdinnan. Kanavasta suoritetun mittauksen kohta merkitään piirustukseen ja itse kanavaan, esi- merkiksi . Löysin aika helpolla seuraavaa: Yhden kuppikunnan mukaan näitä hommia ei kannata tehdä tee-se- itse -meiningillä vaan jättää mittaukset ja säädöt suosiolla ammattilaisille. Toiset taas ovat sitä mieltä, että mittaukset voi ihan hyvin tehdä itse eikä niistä ole mitään järkeä maksaa suuria summia muille.


Jos ohjeet on nykyaikana niin selviä niin miksi suunnittelijani väittää että itse laskemani 52l ei riitä taloni ilmanvaihtoon ? Jonkun IV- ammattilaisen pitää tehdä tulo- ja poistoilmaventtiilien säätö asianmukaisella laitteistolla, jolloin homma on siltä puolin niin kohdillaan kuin mahdollista. Uusissa kerrostaloissa on lähes poikkeuksetta koneellinen ilmanvaihto ja monessa on mahdollisuus säätää ilmanvaihtoa huonekohtaisesti. Jos sen säädöt ovat pielessä, saatat tuulettaa ulos lämpöä ja sitä kautta myös rahaa. Säätöjä on muutettava esimerkiksi saunoessa, juhlia pidettäessä ja .

Tarve olisi mittailla ainakin ilmanvaihdon ilmamääriä. Itse mittailin siipipyöräanemometrillä johon tein suppilon että kaikki ilma menee mittarin läpi. Varmista oikeat säädöt – Talosi rakenteiden takia. Talo säädetään lievästi alipaineiseksi, jotta kosteus poistuu tehokkaasti rakennuksesta. Ilmanvaihdon mittaus ja säätö.


Siksi ilmanvaihdon säätöä ei kannata yrittää itse , vaan työhön on syytä palkata ammattilainen. Tämän jälkeen ilmanvaihdon säätö ja tasapainotus tehdään suunniteltuihin arvoihin. Lopuksi mittaus- ja puhdistustyöstä laaditaan pöytäkirja. Se sisältää tiedot tehdyistä . Ensin oppisopimuksella asennusten parissa, minkä jälkeen hän erikoistui ilmanvaihdon säätöön. Sitten Lind rupesi soveltamaan saamiaan oppeja ja etiikkaansa omassa . Rakennuksen ulkovaipan parantaminen ja ikkunoiden vaihto lisäävät asumismukavuutta, mutta niillä on vaikutusta myös talon ilmanvaihtoon.


Jos kysymyksessä on tosiaankin painovoimainen ilmanvaihto , niin eihän sille voi edes tehdä mitään kaikissa olosuhteissa toimivaa perussäätöä , joka siis oikeasti toimisi kaikissa olosuhteissa. Säätölaitteenahan siinä toimii asukas itse. Voinko asentaa ilmastoinnin itse ? Lopullinen säätö kannattaa aina jättää ammattilaiselle, joka mittaa ja säätää ilmastoinnin IV- suunnitelman mukaisesti. Ethän muuta poistoilmaventtiilin asentoa itse , jottei ilmanvaihdon säätö häiriinny. Korvausilmaventtiilit sijaitsevat asuinhuoneiden ulkoseinän yläosassa, ikkunoiden yläpuolella tai tuuletusluukuissa.


Venttiileissä on yleensä suodatin, joka suodattaa karkean pölyn ulkoilmasta.

Puhdista venttiili ja vaihda suodattimet 1-2 . Saako ilmanvaihtoventtiileitä säätää itse ? Kerrostalossa useampi huoneisto on kytketty samaan ilmanvaihtokoneeseen. LVI-suunnittelija laskee talolle riittävän ilmavirran. Omien venttiilien säätöjen muuttaminen vaikuttaa myös muiden huoneistojen ilmanvaihtoon. Uudelleensäätö vaatii jokaisen venttiilin mittaamisen ja . Arvioi itse ilmanvaihtoa.


Kaikki edellä mainitut laitteet pitää saada toimimaan yhteen, jotta kasvattamon olosuhteet pysyvät mahdollisimman vakioina ja vasikalle optimaalisina! Tarkistakaa ilmanvaihtokoneen tuloilman lämpötila-asetus. Tuloilman lämpötilan tarkistamisesta ja muuttamisesta voidaan päättää taloyhtiön hallituksessa, jonka jälkeen itse työn suorittaa talon huoltomies tai muu alan . Normaalikokoisessa omakotitalossa paine-eromittarilla mitattaessa riittää. Automaattinen ilmavirran säätö on nykyisin isoissa järjestelmissä aivan.


Omakotitalossa ilmanvaihdon säätö.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje