Yön yli haudutettu riisipuuro

Laita pataan puuroriisi ja maito. Hauduta uunissa kannen alla miedolla lämmöllä (max 1astettetta) yön yli (tuntia tai enemmän). YÖN YLI MUHINUT UUNIPUURO dl riisiä tai ohrasuurimoita litra täysmaitoa 1½-tl suolaa muutama nokare voita. Tiputa pinnalle muutama voinokare.


Anna hautua yön yli (tuntia) 1asteisessa uunissa.

Katso myös uusittu versio tästä ihanasta puurosta! Liota riisiä pari tuntia ja kaada liotusvesi sitten pois. Pinnalle muutamia voinokareita. Itse laitoin puuron lopuksi vielä annosvuokiin ja käytin 2asteessa, että pintaan tuli . Riisipuuro on meidän perheen talviherkkua.


Keraamisessa padassa yön yli hautunut riisipuuro oli superpehmeää ja maukasta. Puuroriisin rakenne pitkän haudutuksen . Jostain syystä puurojen hauduttaminen yön yli yhdistetään aina viikonloppuihin.

Ja tätä en ole itse ymmärtänyt koskaan. Mikä on helpompaa kiireisenä arkiaamuna kuin ottaa valmis aamupala uunista heti heräämisen jälkeen? Ei ainesten mittaamisia tai pikapuuroversioiden käyttöä – valmis ja takuulla . Nosta aamulla pöytään kanelinen ja pähkinäinen täysjyväriisipuuro, jonka täyteläinen maku tulee riisi- ja mantelimaidosta sekä kylmäpuristetusta kookosöljystä. Maidoton riisipuuro maistuu koko . Mielummin kuorittu ettei manteli paljasta itseensä vaan sulautuu hienosti riisipuuron sekaan.


Pienennä reilusti lämpöä ja hauduta kannen alla noin minuuttia. Kannattaa sekoitella muutamaan kertaan. Oletko joskus ihmetellyt, miten saisi aikaiseksi kosteaa, mehevää ja kuitenkin pehmeäksi haudutettua riisipuuroa ? Puuron voi keittää vaikka illalla ja nostaa yöksi hautumaan, jolloin aamulla on valmis puuro. Tarjoa riisipuuro maidon, kanelin ja sokerin tai hillon tai omena-kanelilisukkeen kanssa. Eli miten riisipuuro valmistetaan uunissa yön yli hauduttamalla ? Vai sammutetaanko uuni alkulämmön jälkeen kokonaan?


Lähinnä epäilyttää se, että jos uunin sammuttaa ja jättää puuron uuniin muhimaan, maitoa sisältävä tuote on aamulla jo pilalla. Merkintä on julkinen ja kaikkien . Viesti Kirjoittaja lumienkeli 06.

Kun tuossa monet kertoi että hauduttaa riisipuuroa uunissa yön yli niin paljon teillä on ollut sitten uunissa lämpöä? Ja että kauan se sitten loppujenlopuksi on viihtynyt uunissa? Että ei vaan sitten pala mulla se jos yöksi uuniin puuron laitan.


Uunissa pitkään haudutettu puuro tekee hyvää kielelle ja mielelle. Se on samettisen pehmeää ja täyttää vatsan lempeästi. Kypsennä puuroa 1asteessa noin tuntia tai 1asteessa yön yli.


Lisää päälle –rkl voita nokareina. Tarvittaessa lisää vuokaan hieman maitoa pitkän kypsennyksen aikana. Mistä ohje koko yön uunissa olevalle riisipuurolle ? Miten saan tehtyä riisipuuron , ettei se aina ottais kattilan. Välimuistissa Samankaltaisia 3. Veikkaan, että mulla oli vaan liian vähän nestettä tässä. Hieman tosin mietityttää paljonko tämä syö energiaa kun uuni on kuitenkin päällä sen kahdeksan tuntia jos ei ylikin.


Mittaa kaikki ainekset uunivuokaa. Ei kuohu kun lämpöä ei ole liikaa ja pitää yön yli uunissa. Ilman kantta, miedolla lämmöllä. Litra maitoa desi riisiryynejä. Sekoitan välillä ja otan kuoren pois.


Hauduta puuroa uunissa 1asteessa 5–tuntia. Kaada uunivuokaan mehu ja vesi. Puuro sopii hyvin valmistettavaksi uunin jälkilämmössä yön yli.


Illalla uunin lämpö on 100–1astetta, aamulla 50–70 . Sitten mahdollisimman miedolle lämmölle uuniin. Parasta tulee, jos hauduttelee siina 1asteen lämmössä pitkään. Kantta ei kantsi pitää aluksi, ettei maito kuohu yli. Länsi-Suomessa joulupuuro tehtiin perinteisesti keittämällä ja Itä-Suomessa uunissa hauduttamalla. Mantelin uskotaan tuottavan . Oli sitten yön muhinut uunissa ja aamulla oli juuri sopivan lämmintä riisipuuroa ja maku oli melkoisen hyvä, kun oli rauhassa miedossa lämmössä saanut.


Meillä kun on vuolukiviuuni, niin sen lämpötila riittää yön yli , vaikka lähtölämpötila ei ollut kuin juuri ja juuri n. Riisireseptit (48) › Paella, Uuniriisipuuro , Karjalanpiirakat, Kebab. Joulu yhdessä pöydässä ›.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje