Spagetti keittoaika

Nosta kattila keittolevylle. Tutustu tuotteen Spagetti kg ravintosisältöön. Kokeile myös herkullisia reseptejä! Tarkista keittoaika pakkauksesta.


Maista kiehuvaa pastaa pari minuuttia ennen pakkauksen ideaaliaikaa ja tarkista kypsyys.

Joskus täydellinen al dente on vähän ennen pakkauksessa mainittua aikaa. Kun siivilöit pastasta ylimääräisen keitinveden, jätä . Muutaman helpon vinkin avustuksella jokainen voi omassa kotikeittiössään onnistua keittämään spagettia , joka on kypsyydeltään täydellisen al dente. Spagetin kypsyyteen kannattaa kiinnittää huomiota jo 6–minuutin keittoajan jälkeen.


Spaghetti on kotoisin Napolista. Pastan kypsyys selviää yllättävän helposti. Alun perin niiden pituus oli peräti senttimetriä, mutta ajan myötä ja tilasyistä niitä leikattiin ja leikattiin, kunnes niiden pituus oli nykyiset senttiä.


Barillan Spaghetti N°on.

Pastaa ( spagettia , makaronia, tagliatellea tms.) Suolaa. Kaada kylmää hanavettä kattilaan reilusti, eli noin yli puolet kattilan korkeudesta, riippuen keitettävän pastan määrästä ja . Spagetit sekaan, painetaan veden alle ja siitä lasketaan keittoaika. Ennenkuin spagetti kaadetaan siivilään maistetaan, että se on todella al dente eikä raakaa. Toinen metodi on onkia yksi spagetti kattilasta ja heittää se jääkaapin oveen.


Tuorepastan keittoaika on 2-minuuttia muodosta riippuen. Varo keittämästä liian kauan, ettei pastasta tule liian pehmeää. Sekoita valutetun pastan . Tämä opas edellyttää, että osaat jo keittää vettä. Jos et vielä osaa vedenkeiton taitoa, käy kansalaisopistossa kyselemässä vedenkeiton kurssia uusavuttomille. Kahvinkeiton osaaminen ei kelpaa.


Joku joskus sanoi sellaisen vinkin, että spagetti on kypsää, kun heittää seinään ja se jää kiinni. Itse luotan kuitenkin maistamiseen. Keitto - ohjeessa aina niin neuvotaan. Parasta mun mielestä tulee kun laittaa reiluun keitinveteen ainakin rkl suolaa ja sitten loraus, reilu tai vähemmän reilu, öljyä. Al dente pitää tietty olla.


Siinäpä spagetti mitä voisin syödä vaikka pelkältään :-) Ai niin ja ei mitään huuhtomisia.

Aloita laittamalla spagetit pannuun ja vettä sen verran, että spagetit peittyvät. Käännä lieden lämpö päälle. Koska vesi on kylmää, spagetit eivät tartu toisiinsa – näin voit jättää jopa ruokaöljyn pois. Kaiken lisäksi saat spagetin keittämisen jäljiltä suurusteista vettä, jota voit käyttää kastikkeen pohjana. Välimuistissa Pastaruokia riittää moneen makuun.


Erimuotoiset pastat, kuten rusetit, simpukat, tagliatellet, spagetit ja cannelonit takaavat sen, ettei pastaan kyllästy ikinä. Ja välillä tuorepastaa on kiva valmistaa myös itse. Ikilempparit lasagne, bolognese, ja carbonara sekä jo klassikoksi muodostunut avokadopasta vastaavat syksyiseen . Herkullinen ja mehevä siskonmakkara- spagetti syntyy reilussa minuutissa. Kuumenna paistinpannulla rkl öljyä. Puserra siskonmakkaraa pannulle, paista hetki.


Lisää silputtua persiljaa, pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja hienonnettua valkosipulia. Kuivapastan keittämisessä kannattaa olla tarkka ja noudattaa pussin keitto - ohjetta. Jos et omista spagettimittaa, voit mitata yhden hengen annoksen pullonsuun avulla. Valitse pastan muoto kastikkeen mukaan. Fusillin kierteet täyttyvät kastikkeesta, spagettiin.


Kuullota kasarissa Oivariini rasvassa. Lisää loput ainekset Mifu ruokaraetta lukuunottamatta. Pidempi keittoaika tiivistää kastikkeen makuja ja tekee siitä maukkaamman.


Lisää Mifu ruokarae, kuumenna. Keitä kannen alla - min. Tarjoa keitetyn spagetin kanssa. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä ja juustoraasteella. Italialainen sana pasta tarkoittaa taikinaa.


Yleisesti pastaksi kutsutaan kaikkia makaroni- ja spagettituotteita. Makaroni ja spagetti ovat Suomessa tunnetuimpia pastatyyppejä. Pasta on parasta al dente eli juuri ja juuri kypsänä. Pastat voidaan jakaa tuorepastoihin ja kuivapastoihin. Se säilyy paljon pitempään kuin tuorepasta, mutta toisaalta kuivapasta vaatii pitemmän keittoajan kuin tuorepasta.


Pohjois-Italiassa suositaan erityisesti tuorepastaa, kun taas . Alkuperäinen sanahan on spaghetti. Kaiken kattava yleisnimitys olisi pasta, reiälliset putket ovat nimeltään makaroneja ja muille keksittäisiin hyvä nimi, joka ei ole makaroni eikä spagetti. Pitäisi minestrone-keittoa tehdä, mutta menee hermo spagetin pätkintään.


Miten ihmeessä saa spagetin lyhyemmäksi no ööö ja tönks. Mikä sitten on sopiva keittoaika - jos keltuaisen haluaa olla valuva, niin minuuttia on varmaan sopiva, mutta jos haluaa keltuaisen olevan kiinteä ja samettisen .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje