Ristiäiset ohjelma

Jos suunnittelee käyttävänsä vanhaa pukua, kannattaa sovittaa se ajoissa, vauvamasu ei välttämättä ole vielä kadonnut ristiäisten aikaan. Suunnitelkaa juhlien ohjelma pääpiirteittäin. Nimenanto- tai kastejuhla etenee vauvan tahtiin, vauvan tuulta on vaikea ennustaa ja siksi onkin tärkeää, että tiukkoja aikatauluja ei tehdä . Ristiäisten järjestäminen.


Kastepäivä on tavallisimmin lauantai tai sunnuntai, mutta kastejuhlaa voidaan viettää minä päivänä vaan.

Lapsen tai aikuisen voi kastaa myös jumalanpalveluksen yhteydessä. Kaste on seurakunnan juhla, jossa . Kutsukortteja ja kastejuhlan ohjelmaa voi suunnitella jo ennen vauvan syntymää ja apua ristiäisjärjestelyihin voi pyytää sukulaisilta ja tutuilta. Kun perheeseen syntyy ensimmäinen lapsi, vanhemmat valitsevat lapselle sukunimen. Sama sukunimi annetaan perheen kaikille lapsille.


Se voi olla isän tai äidin sukunimi tai parin yhteinen sukunimi. Lapselle on annettava etunimi kahden kuukauden sisällä syntymästä.

Mikäli lapsen vanhemmat, tai . Meillä reilu kuukauden päästä esikoisen ristiäiset ja olisi mukava kuulla miten muut ovat järjestäneet, esim. Minkälaista ohjelmaa teillä on ollut vauvan nimenantojuhlassa tai ristiäisissä ? Meillä ne tullaan viettämään kotona ja saadaan rakentaa ohjelma itse,. Muistilista ristiäisiin - sanokaas mitä uupuu? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Välimuistissa Kastemekon alla oli vaaleenpunanen setti ja myöhemmin vaihdettiin juhlahameeseen.


Koristelussa oli pupu-teema ja myös pääsiäinen näkyi. Kakussa nimikynttilä mutta ne kyllä palaa tosi haipakkaa. Vaaleenpunasia kynttilöitä, sydänkeksejä. Meillä oli molemmilla pojilla aika suuret ristiäiset ja ohjelma sen mukaiset. Itse toimitukseen voivat osallistua myös kummit, isovanhemmat ja muut vieraat.


Ohjelma voi olla vapaamuotoinen, . Kasteen jälkeen ruokaillaan tai kahvitellaan. Hei, Olen siis vasta äidiksi tullut ja ristiäiset edessä! Kertokaapa mitä tulee ottaa huomioon, ketä yleensä kutsutaan, montako kummia vauvalle, mitä tarjottavaa, pitääkö olla ohjelmaa juhlassa jne jne.

Paljon kysymyksiä ja tosiaan kaipaan vinkkejä, joku tietysti kirjoittaa, että teet juuri omanlaisen juhlan, . Samalla voidaan valita virret. Olisiko vielä vinkkejä, mitä ohjelmaa voisi ristiäisissa olla? Toki nimen valinnasta kerrotaan puheen muodossa, mutta olisiko jotain, johon vieraatkin pystyisivät osallistumaan ja josta jäisi jokin muisto?


Kaikki ideat tervetulleita! Oman lapseni ristiäisissä olemme syöneet hyvin valkoisin liinoin ja pitkin kynttilöin katetun pöydän ääressä, kaikki samassa pöydässä. Kakku oli tilattu kondiittorilta, joka oli tehnyt kakun päälle ihanan lehden päällä nukkuvan marsipaanivauvan. Ohjelmaa voi olla jo siinä, kun hyvää tarjoilua ihaillaan.


Siksi siihen kuuluu yleensä vähintään kaksi virttä. Jos virret ovat jääneet juhlajoukolle vieraiksi, kannattaa valita takuuvarmoja. Sellaisia ovat Jumalan kämmenellä ( virsi 499), Ystävä sä lapsien (virsi 492) ja Mä silmät luon ylös taivaaseen (virsi 490). Ihanaa, aika järjetää uudelle perheenjäsenelle ensimmäinen juhla, jossa hän saa kasteen ja nimen.


Vietä ristiäiset lähiperheen kesken tai kutsu paikalle laajemmin sukulaisia ja ystäviä – miten itse haluat. Kun tarjoilut ja käytännön järjestelyt on huolella etukäteen suunniteltu, voit h-hetkellä keskittyä vain vauvaan ja hänen . Kahvien jälkeen sitten ratkottiin nimiveikkauksen voittaja. Oikeastaan ohjelma siis alkoi jo ennen ristiäisiä , kun pistettiin pystyyn nimiveikkaus viikko ennen h- hetkeä. Vinkiksi annettiin kirjaimien lukumäärä sekä se, että etunimellä ei ole nimipäivää. Hyviä veikkauksia tuli, muttei yhtään oikeaa.


Tänään on juhlapäivä, sillä Benjaminin pikkuveli saa nimen. Noppa- ohjelman tässä jaksossa käsitellään kastejuhlaa kolmella tavalla: aitona tilaisuutena, lasten leikkinä ja puunukeilla. Syntynyt lapsi on kaunis lahja.


Lämpimät onnittelut suuren elämänihmeen edessä! Vauva ansaitsee kaikkea hyvää ja kaunista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje