Raamatunkohtia ristiäisiin

Löytyykö vinkkejä Raamatun teksteistä, joita voisi lukea ristiäisissä ? Tekstin ei tarvitse käsitellä lapsia tai lapsuutta o. Tulisiko kellekkään mieleen mitään ristiäisiin sopivaa Raamatunkohtaa , minkä sylikummi sitten kastetilaisuudessa lukisi ääneen. Meillä pappi on ehdottanut rukouksia, raamatunkohtia jne, me olemme itse valinneet vaan ne virttä. Yleinen virsien määrä on se kpl. Yleensä pappi myös ehdottaa raamatunkohdat ja rukoukset ym. Virsistä lähinnä kysytään.


Pappi luki tämän lapsemme ristiäisissä. Sinä olet luonut minut sisintäni . Mikään ei estä lukemaan muitakin Raamatun kohtia. Kastekaavassakin on mahdollisuus esimerkiksi psalmin luvulle. Kannattaa sopia asiasta kastepapin kanssa. Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän koskisi heihin.


Opetuslapset moittivat tuojia, mutta sen huomatessaan Jeesus närkästyi . Ristiäisten järjestäminen. Kastepäivä on tavallisimmin lauantai tai sunnuntai, mutta kastejuhlaa voidaan viettää minä päivänä vaan. Lapsen tai aikuisen voi kastaa myös jumalanpalveluksen yhteydessä. Kaste on seurakunnan juhla, jossa . Kastevieraita voivat osallistua kasteseremoniaan esimerkiksi lukemalla raamatunkohtia , laulamalla virsiä, avustamalla esirukouksessa tai esittämällä runoja tai . Tämän raamatunkohdan lukee ristiäisissä yleensä kummi tai joku muu paikallaolija. Kummi, isovanhempi tai muu perheenjäsen voi lukea raamatunkohdan.


Isompi sisarus voi kuivata Pienen pään. Vanhemmat ja kummit siunaavat lasta yhdessä papin kanssa . Vauvan ensimmäinen suuri juhla, jossa julkistetaan lapsen nimi. Kastejuhlaan on osallistuvat kaikki läheisimmät sukulaiset ja ystävät sekä kummit. Lasten evankeliumin (Mark.


10:13–16) edellä voidaan lukea jokin seuraavista raamatunteksteistä. Voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tai muita raamatuntekstejä. Raamatunlukuun voidaan liittää vastaus (psalmi, virsi, laulu, soitinmusiikkia tai hiljaista mietiskelyä).


Lukija ilmoittaa raamatunkohdan. Haastavin kohta pitää itsensä koossa oli, kun lauloin pojalleni. Toinen kummisedistä luki raamatunkohdan , ja vauvan vaari rukouksen.


Olen laulanut kummilastenkin ristiäisissä , ja minulle oli tärkeää . Tästä sovitaan etukäteen papin kanssa. Nimi ristiäiset tulee ristinmerkistä, jonka pappi tekee kastettavan otsaan ja lausuu: Ota pyhä ristinmerkki otsaasi ja rintaasi todistukseksi siitä, että. Kummit ja perheenjäsenet voivat osallistua kasteseremoniaan esimerkiksi lukemalla raamatunkohtia , laulamalla virsiä, avustamalla esirukouksessa tai esittämällä runoja tai . Tämä juhlavuosi näkyy myös aavistuksen meidän ristiäisissä tytön ollessa yksi juhlavuoden vauvoista.


Kastekeskustelussa valittiin meille sopivia raamatunkohtia ja tutustuimme samalla kastepappiin, joka vaikutti oikein kivalta ja huumorintajuiselta. Kummit ja vanhemmat voivat halutessaan lukea raamatunkohtia ja rukoilla lapsen puolesta. Kysymykset vanhemmille ja kummeille tai kehotus (lapsen nimi, lupa kastaa, kristillinen kasvatus). Lapsen syntymän jälkeen perhe saa kirjeen, jossa on lapsitietolomake.


Ennen papin tapaamista voitte täyttää lomakkeeseen lapsen nimitiedot sekä kummien tiedot. Papin kanssa käydään lomake läpi ja suunnitellaan kastetoimitus: valitaan laulut, raamatunkohdat , jne. Hämärästi muistelen, että tuosta jakeesta eteenpäin olisi luettu jonkun (tai useamman) lapseni ristiäisissä. Kasteen myötä lapsi liitetään seurakunnan jäseneksi. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani soi erityisen kauniisti minun korvissani.


Ylipäätään tuo kuvaus syntymättömän lapsen kehityksestä on kiehtova - ja varsin osuva. Sikiöt ovat hämmästyttäviä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje