Kastejuhla pukeutuminen

Mietin itsekin että onko hyvä idea pukeutua mustaan ristiäisiin, ja varsinkin kun olin edellisen kerran ollut ristiäisissä yksivuotiaana niin eipä sitä näkemystä kauheasti ollut. Ristiäiset talvella - kummitädin asu 21. Kysymyksiä ristiäisiin liittyen 18.


Juhlavieraiden pukeutumisesta 21. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Kastejuhla – pukeutumisetiketti. Vaikka kastejuhla pidetään usein kotona, sen ei tarvitse laskea pukeutumisen tasoa – onhan kyse juhlasta.


Siistit pyhävaatteet ja sisäkengät ovat sopiva valinta sekä aikuisille että lapsille. Pukeutuminen kastejuhlaan. Se mikä toiselle on juhlapukeutumista voikin olla toiselle aivan liian arkista. Pappina olen kyllä nähnyt vain juhlapukeutumista kastejuhlissa. Toki juhlapukeutuminen ei tarkoita hienoja ja kalliita . Nykyisin vaaditaan tehokkuutta ja suorittamista, mutta siihen voi aina luottaa, että kaste kantaa.


Jaa tämä artikkeli: AddThis Sharing Buttons. Olin sukulaislapsen ristiäisissä ja olin pukeutunut pellavaiseen, harmaaseen housupukuun. Kaikilla muilla oli kuitenkin lyhyet mustat juhlamekot huiveineen ja korkokenkineen, ja tunsin itseni ihan alipukeutuneeksi. Voiko äiti laittautua liikaa ristiäisiin?


Millainen on ortodoksinen kastetoimitus? Jos olet mennyt tummalla puvulla, olet tehnyt aivan oikein. Kristillisistä juhlista kaste on ehdottomasti suurin ja arvokkain, joten siitä lähtökohdasta pukeutuminen saa olla juhlavaa. Liian juhlavaa pukeutumista tulee välttää. Kun perheeseen syntyy ensimmäinen lapsi, vanhemmat valitsevat lapselle sukunimen.


Sama sukunimi annetaan perheen kaikille lapsille. Se voi olla isän tai äidin sukunimi tai parin yhteinen sukunimi. Lapselle on annettava etunimi kahden kuukauden sisällä syntymästä. Mikäli lapsen vanhemmat, tai ainakin toinen heistä, . Miksi ihmeessä pukeutua pukuun vain siksi että joku sitä sinulta odottaa?


Helteellä puku ja kraka, tai villatakki peittämässä spagettiolkaimia - ahdistava ajatus. Eiköhän ihmiset ristiäisiin sen vauvan takia mene, eikä muiden vieraiden pukeutumista kyttäämään. Onko jotain mitä pitäisi ottaa huomioon ristiäisiin pukeuduttaessa? Jokainen lapsi on juhlan arvoinen.


Yhdessä voidaan iloita ja voidaan hiljentyä syntymän ihmeen äärelle, joskus myös pohtimaan elämän monimutkaisuutta ja . Välimuistissa Samankaltaisia Pakilan seurakunnan kastepäivä. Mietityttää jo valmiiksi minkälaista vaatetta ristiäisiin laittaisi? Imetys pitää pitää mielessä, samoin kuin se että on vasta synnyttänyt ja oma kroppa v. Jos pukeutumiskoodia ei ole mainittu, saa pukeutua vapaammin mutta maalaisjärkeä käyttäen.


Miehelle varma valinta juhliin kuin juhliin on tumma puku. Hyvin istuva ja oikean kokoinen puku pitäisi löytyä jokaisen miehen vaatekaapista. Jos koodina ei ole tumma puku, voi pukuun yhdistää ehdottomasti. Tumman puvun, smokin, frakin ja saketin etikettiohjeiden lisäksi tietoa myös naisen juhla- asusta eri juhlatilaisuuksissa.


Oottako kukaan koskaan ollu Katolisen kirkon ristiäisissä? Meille on kutsu tullut emmekä ollenkaan tiedä että minkähänlaisia lahjoja sitä ruukataan vauvalle viedä? Sen tiedämme että kummit tässä suvussa ainakin (italialaisia) ruukaavat viedä noin 500CAD:n arvosta kultakoruja. Jos kotona on vähän tilaa tai jos tilaisuuteen kaivataan juhlavampaa ympäristöä, ristiäiset voidaan järjestää myös kirkossa. Tilaisuus noudattaa pitkälti samaa kaavaa kuin kotona puheineen, virsineen ja kasteineen.


Meillä on viikonloppuna ristiäiset, kun ystäväni esikoinen saa itselleen nimen. Samalla ne ilmentävät koko ihmiskunnan omaksumia eettisiä tavoitteita. Pukukoodi on osoitus vieraille toivotusta pukeutumisesta juhlissa ja muissa tilaisuuksissa.


Mikäli kutsussa toivotaan erityistä pukeutumista , tulee vieraiden ja tapahtumaan osallistujien kunnioittaa annettua pukukoodia. Elämme siinä määrin nykyaikaisessa yhteiskunnassa, jossa pukeutumissääntöjä ei enää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje