Paahtopaisti piparjuuri

Leikkaa viipaleet mahdollisimman ohuiksi. Tarjoa paahtopaistin kanssa pirteän mausteista piparjuurismetanaa. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.


Paista 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on astetta. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää. Halutessasi voit paistaa paistin . Ota paisti lämpenemään huoneenlämpöön muutama tunti ennen valmistusta. Ripottele suola ja pippuri paistin pintaan, paina paistimittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista uunissa 1asteessa, kunnes mittari näyttää astetta.


Pistele perunoita haarukalla ja kääräise folioon. Lisänä viipaloitua herkkukurkkua ja tomaattia sekä kiehautettua ja rakuunalla(tai mikä yrtti tahansa) maustettua baby-porkkanaa. Aineksia lisäämällä tai vähentämällä saa alku - tai pääruokaa. Myös kaupasta ostettava paahtopaisti leikkeleenä käy . Olimme muutaman päivän poissa kotoa, jonka ajaksi jätimme paahtopaistin marinoitumaan. Näin kotiin palattuamme meitä odottaisi hyvin maustunut paisti , joka olisi helppo vain kypsentää uunissa.


Paistin voi tehdä myös ilman marinadia jos ei ole aikaa antaa sen maustua. Meillä paahtopaisti marinoitui . Valmista paahtopaisti itse Ruokalan reseptiarkistosta löytyvän reseptin mukaan tai osta valmista paahtopaistia. Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi ja kuullota kevyesti öljyssä. Valuta talouspaperin päällä.


Raasta piparjuuri ja sekoita raaste tuorejuuston joukkoon. Paahda leivät ja voitele ne piparjuurella maustetulla . Laita kulhoon keltuaiset, suolaa ja pippuria sekä sinappi. Kaada öljyä vähitellen tai liruta ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää lopuksi etikka ja raastettua piparjuurta makusi mukaan. Raikas piparjuuri ja vesikrassi keventävät makua.


Keväisin erilaiset salaatit maistuvat paistin kera, mutta paahtopaistin siivuista voi tehdä myös herkullisia leipiä evääksi tai juhlapöytään. Paahtopaistileipä syntyy edellispäivänä nautitun paistin jäänteistä. Jos löytyy, niin osta myös tuoretta piparjuurta. Levitä piparjuurituorejuustoa viipaleille.


Aseta jokaiselle viipaleelle varrellinen iso kapris ja kääräise rullalle niin, että kapriksen varsi jää rullan ulkopuolelle. Kiinnitä rullat tarvittaessa cocktailtikuilla. Talvisen ulkoilupäivän päätteeksi nuotiolla maistuu täysjyvärukiinen Fazer Puikula, jonka täytteeksi sopii paahtopaisti ja piparjuuri. Voitele rieskat piparjuuritahnalla. Päällystä kylmäsavuhärällä, maustekurkkuviipaleilla ja rucolalla.


Piparjuurella maustettu sellerisalaatti. Rullaa tiukaksi paketiksi kelmun sisälle ja anna maustua jääkaapissa tunti. Ostoslista Resepti lisättiin ostoslistalle!


Sydäntalveen kuuluvat mehevät ja maanläheiset maut sekä raaka-aineet. Kiireettömän viikonlopun kohokohta on lempeästi roseeksi kypsynyt paahtopaisti ja siinä sivussa mehukkaiksi paahtuneet hunajaiset uunijuurekset. Maut kokoaa yhteen paahtopaistin paras kumppani – piparjuuri. Reseptin upotustekniikalla saat juuri sellaisen mehukkaan ja hyvin suolatun paahtopaistin , jota jonotetaan hakemaan lisää. Tee reippaasti kerralla, lopusta paistista saa seuraavana päivänä huikean patongin.


Vappupäivänä Helsingissä nautimme ensin mainion lounaan Kellohallissa ja sitten kävelimme ympäri kaupunkia tarttuen vapputunnelmaan. Iltapäivällä tuli taas nälkä: paahtopaistia raastetulla piparjuurella , matjessilliä, mallasleipäkrutonkeja, cocktailkurkkuja, kaprista, punasipulia, salaatteja ja . Lusikoi mukaan piparjuurikastiketta. Sitten oman maun mukaan tuoretta vihreää vaan päälle. Meidän valinta on yleensä aina tuore korianteri.


Käytön paahtopaistia jatkossa joko paahtopaistivoileipiin, jotka kasaan hyvän voissa paahdetun paahtoleivän päälle: salaattia, piparjuurella maustettua majoneesia, paprikaa, hillosipuleita ja paahtopaistisiivuja. Toinen vaihtoehto on venäläinen salaatti Oliver, jota varten keitetään muutama peruna ja .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje