Muffinssivuoka voitelu

Muffinssipellin voitelu käy kätevästi sivelemällä pullasudilla koloihin juoksevaa margariinia tai öljyä. Vaihtoehtoisesti voit vuorata kolot leivinpaperin palasilla. Tietenkään ei sovi unohtaa myöskään silikonisia apuvälineitä.


Markkinoilta löytyy silikonisia muffinssivuokia ja -peltejä. Lopputulos on sama kuin . Käytän silikonivuokaa ekan kerran kakkupohjan tekoon. Silikonikakkuvuoka ja sen salat - apuja kaivataan!


Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Onnistuneiden muffinssien salaisuus – muista tärkeät säännöt - mtv. Välimuistissa Muffinssien paistamiseen kannattaa ehdottomasti käyttää apuna muffinssivuokaa , sillä pelkissä paperisissa vuoissa muffinssitaikina leviää helposti pellille. Kannattaa pitää mielessä myös se, että muffinssivuoka on syytä voidella huolellisesti ennen paistamista, jos sen lisäksi ei käytä paperisia muffinssivuokia.


Olen kokeillut teflonpintaista muffinssivuokaa , paperivuokia ja silikonivuokaa, joista jälkimmäinen oli mielestäni aivan susi. Sillä en onnistunut kertaakaan. Paperivuokiin taikina tarttuu minulla myös. Parhaaksi olen kokenut teflonin, jonka voitelen voilla tai öljyllä. Metallisen kanssa käytän paperisia muffinssivuokia , kun se pitäisi voidella ym enkä viitsi tehdä sitä.


Missään nimessä en käyttäisi pelkkiä paperivuokis, kun minulla ne muffinssit kuitenkin leviäisivät uunissa rumannäköisiksi. Miten voitelette vuoan voinokareella, esim. Sormilla levittäen, vai käytättekö esimerkiksi leivin- tai voipaperi.


Muffinssivuoalla tulee siis myös paremman mallisia muffinsseja, eikä tarviste syödessä repiä sitä paperia:) Vuoka vaan pitää voidella KUNNOLLA, ettei. Muffinssivuoka voidellaan rasvalla, niin muffinssit ei jää siihen kiinni, joten eikö se ole ekologisesti kannattavampaa käyttää kuin kertakäyttö vuoat. Myös gluteenittomista jauhoista tehdyt leivonnaiset irtoavat iloleipuri- silikonivuoasta hyvin. Mukana kaikissa vuoissa on koekeittiön laatima ja testaama resepti.


Testi alkaa vuokien voitelulla. Ja siinä tehtävässä silikonivuoan käyttäjä pääsekin helpolla. Ainoastaan ensimmäisellä kerralla kun sen ottaa käyttöön niin se täytyy kylmällä vedellä huuhdella ja sen jälkeen vähän voidella , neuvoo Elisa. Periaatteessa ainahan vuoat on . Likaantunut astia kannattaa liottaa heti käytön jälkeen kuumalla vedellä sekä astianpesuaineella ja pestä astiaharjalla. Pinttynyttä likaa voi olla vaikea saada irti.


Pinnoitetut vuoat: Leivonnaiset irtoavat pinnoitetuista vuoista hyvin ja ne ovat helppokäyttöisiä. Vuoka kannattaa voidella ennen paistamista ja liottaa puhtaaksi . Painele taikinaa kerros voidellun muffinssivuoan -silikoni-tai paperivuokien koloihin. Ripottele herukoille hiukan makeutusjauhetta ja laita vuokiin.


Tein muffinssit irtonaisissa silikonivuoissa ilman voitelua ja ne irtosivat ihan kepeästi formuista. Missä kunnossa muffinssivuoka on paistamisen jälkeen? Pohdin juuri raaskinko uhrata uutta peltiäni. Ainakin omani lähtenyt aina puhtaaksi ja olen siinä kaikenlaista kokeillut paistaa :) Uskoisin, että kaikki ovat samanlaista materiaalia.


Sain silikonisia muffinssivuokia kylkiäisenä kaupasta. Käsittääkseni niitä ei tartte voidella , mutta jostan googlasin että ensimmäisellä käyttökerralla pitäisi voidella. Mutta on tämä helpompi voidella kuin tavallinen vuoka, Jäntti sanoo ja pyörittelee punaista silikonikakkuvuokaa hyppysissään.


Jotenkin nämä kookoshiutaleet on kuitenkin saatava pysymään kakun pinnalla, Jäntti sanoo ja jatkaa omena-kookoskakun valmistelua. Vuoan voi laittaa myös pakastimeen, kunhan muistaa välttää suuria äkkinäisiä lämpötilan vaihteluita. Kovalla pinnalla voi käyttää myös teräksisiä työvälineitä ja hangata reunaan tarttunutta ruokaa teräsvillalla.


Vuoat voi pestä astianpesukoneessa. Vuoka voidellaan , jotta ruoka ei tartu pohjaan tai reunoille. Ohje on pelastus kaltaisilleni donitsin ystäville, jotka eivät kuitenkaan pidä kuuman öljyn kanssa touhuumisesta, sillä donitsit valmistuvat helposti uunissa. Paiston jälkeen tehtävä voitelu tai dippaus sulaan voihin takaa sen, että makukin on enemmän kuin kohdillaan.


Meillä nämä hupenivat niin nopsaan, . Unohda peltien voitelu ja ylimääräiset tiskit. COLINE Leivonta- ja uunivuoka Coline 4.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje