Milloin granaattiomena kypsä

Tuossa olisi yksi odottamassa pöydällä, mutta mistä tiedän, onko se sopiva syötäväksi? Näillä vinkeillä löydät juuri sopivan kypsät hedelmät kaupan hedelmähyllyltä. Itsetehty guacamole mielessä?


Kannattaa olla tarkkana ettei kaupassa osta raakaa tai ylikypsää avokadoa, jotta illan sipsidippisuunnitelmasi eivät mene uusiksi! Kesti kuitenkin pitkään ennen kuin itse granaattiomena löysi paikkansa lautaseltani.

Ensimmäisellä kerralla erehdyin syömään sitä raakana, jolloin se karvaudessaan oli kaukana makunautinnosta. Myöhemmin olen kuitenkin oppinut, että kypsä granaattiomena on viettelevän makea ja täydellinen pari . Jos hajuaistisi pettää, niin raaka mango kypsyy huoneenlämmössä vajassa viikossa. Laita raaka mango muovipussiin, sillä tiivis tila nopeuttaa sen kypsymistä. Terveellinen granaattiomena saattaa olla . Kypsä kiivi muistuttaa karviaista maultaan.


Hedelmän voi halkaista ja.

Siitä syödään vain malto. Tein lounaaksi salaattia. Ilman suurempia roiskeita seinällä.


Kun kerroin mehulinkouskokemuksiani, kanssabloggaaja kehotti kokeilemaan naputtelutekniikkaa granaattiomenan siementen ulos saamiseksi. Granaattiomena nimittäin tuppaa roiskimaan, jos sitä ronkkii väärällä tavalla. Viime syksynä persimonit saapuivat toden teolla kotimaisiin ruokakauppoihin. Ne ovat saavuttaneet lyhyessä ajassa suuren suosion.


Uusi tuttavuus vaatii hieman opettelua ja olemme saaneet runsaasti kysymyksiä kuinka valitaan kypsä hedelmä. Jos persimonit ovat mielestäsi pahoja, tai ne eivät ole vielä . Sen terveysvaikutuksista löytyy runsaasti tutkimuksia. Mikäli tuontihedelmät kuuluvat ruokavalioosi, niin nyt kannattaa kokeilla . Eli joskus lapsena olen maistanut ja pidin kovasti:) En vaan enää muista miten sitä syötiin. Entä mistä tiedän että hedelmä on kypsä , mutta ei vielä pilalla. Pirskotin omenasta mehua salaattiin ja koversin siemeniä juuston pinnalle.


Raikastaa tuota tuhtia juustoa oikein hyvin. Menee oikeastaan salaatinkastikkeestakin.

Toisaalta melkein yhtä rasittavaa on laittaa ostoskoriin ensimmäinen käteen osunut hedelmä, ja todeta kotona, että se on raaka tai liian kypsä. Miten hedelmiä oikein pitäisi valita. Kypsän ompun tunnistaa siitä että . Nämä sen sijaan kypsyvät vielä . Isot granaattiomenat ovat parhaita ja niiden parhain sesonki on joulun molemmin puolin. Olen havainnut että hieman nuhjaantuneen näköiset ovat parhaita ja sopivan kypsiä. Kuoren pitää olla napakka kauttaaltaan, jos kuori on upottavan pehmeä paikoin, älä osta, silloin granaattiomena on härskiintynyt.


Samalla granaattiomenan kuori löystyy ja se muuttuu tasaisen pyöreästä muhkuraiseksi ja epätasaiseksi samalla kun sen kuori on muuttunut himmeäksi eikä enää ole kiiltävä. Voit kokeilla, tuntuuko granaattiomena painavalta, mikä kertoo, että sen sisällä on kypsynyt jo runsaasti mehuisia siemeniä. Tällöin se on siis valmis syötäväksi!


Katso videolta vinkki, miten valitset kypsän passionhedelmän. Kevään herkullisin hedelmä sopii moneen, esimerkiksi kakkuihin tai aamujogurtin raikastukseksi. Katso vinkkejä ruoanlaittoon, arkarteluun, liikuntaan, puutarhanhoitoon ja moneen muuhun. Ja nyt vastaus erään kaverini kysymykseen.


Mistä tietää että granaattiomena on kypsä ? Noh ensinnäkin kypsän granaattiomenan kuori on väriltään punainen ja kuoren kiilto on himmeä. Omena muuttuu muodoltaan hieman muhkuraiseksi kuoren löystyessä. Ja kun kopautat granaattiomenaa hennosti on . Täydellisen pehmeä ja kermainen avokado on mahdollista löytää tämän kuvan avulla.


Täydellisen avokadon metsästys onnistuu painelun sijaan yhdellä yllättävällä konstilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje