Lavuaarin putki lattiakaivoon

Voiko mennä näin, tuli sitten sopivasti jälkikäteen mieleen, kun wc lähes muutoin jo täysin valmis. Putkimies teki osuutensa ja näin tulkitsin, että lavuaarin pääsee laskemaan alla olevaan kaivoon, kun kaivon ritilässäkin on ikäänkuin viitteellisesti sille putkelle paikka (ympyränmuotoinen kuvio reunassa). Meillä on pari WC:tä, jossa on lattiakaivo (Vieser kaivo) vesilukolla, johon menee lavuaarin vesi 32mm viemäriputkella suoraan lattiakaivon kannen läpi ja jos kaivot puhdistaa niin viimeistään parin viikon päästä alkaa tulemaan hajuhaittaa.


Mitään merkitystä sillä ei ole onko lavuaarista tulevan putken pää . VIEMÄRIN TULPPA 1PYSTYPUTKEEN. LATTIAKAIVON KOROKERENGAS 1VIESER.

PESUALTAAN ERIKOISVESILUKKO VIESER 32MM KROMATTU TULPPA. Putsasin wc:n lattiakaivon edellisen asukkaan jäljiltä. Samaan kaivoon tulevat pesukoneen ja lavuaarin viemäriputket. Kaivo alkaa haista todella väkevälle virtsahkolle hajulle yön tai päivän aikana, kun wc:ssä ei ole käyttöä.


Valikoimamme koostuu tunnettujen valmistajien laadukkaista tuotteista. Käytämme verkkosivuillamme evästeitä, joiden avulla voimme tunnistaa laitteesi ja muokata käyttäjäkokemuksesi mahdollisimman hyväksi. Voit poistaa tietokoneellesi tallennetut evästeet käytöstä, mutta se voi heikentää kotisivustomme toimintaa.


Tilaa säästävä keittövesilukko koripohjaventtiilillä ja ylivuotoputkella.

Hajulukon ja pohjaventtiilin välinen putki teleskooppisesti säädettävissä. Lattiakaivo tulisi pestä 2–kertaa vuodessa. Hommaan menee näillä ohjeilla muutama minuutti.


Se kertyy putken seinämiin, ja ajan kanssa viemäriputki alkaa vetää huonosti tai tukkeutuu. Tai sitten meneekö putki lattiakaivonkautta ja jos niin onko siellä lattiakaivon kyljessä oleva kalvoläppä jäänyt haitolle sinne putkenpään eteen tai siellä . Pelkkä poistoputki riittää, sanoo LVI-suunnittelija Markku Jänis. WC-istuimen viemärin on oltava ha1mm. Poistoputken ei myöskään tulisi olla lattiakaivon vedessä, vaan noin millimetriä vesipinnan yläpuolella. Minulla on istuma-amme, josta vesi menee lavuaarin alla olevaan lattiakaivoon.


Nyt pari kertaa, kun olen käynyt suihkussa, koko pikkuruisen wc-kylppärini lattia on lainehtinut, koska viemäri ei vedä. Kurkkasin sinne, ja on aivan järkyttävän törkyisen näköinen. Olen ajatellut laittaa 75mm:n Uponalin kaivot ja johtaa niihin lavuaarien vedet reikäkannen kautta. Lavuaarin putki on uusittu pari vuotta sitten, mutta ammeen alta . Tällöin ei kaiketi tarvitsisi olla lavuaarissa vesilukkoa koska lattiakaivossa sellainen on? Jos lavuaarin purkuputken laittaa kaivossa vedenpinnan alle nin ei pitäisi metelöidäkään?


Osa lavuaareista liittyy lattianrajassa suoraan 75mm viemäriin suoraan, jolloin se vetää vettä hyvin, mutta toinen toteutustapa on usein se, että lavuaarilta lähtevä 32mm:n putki jatkuu lattian sisässä lattiakaivoon ja ohuessa putkessahan vettä ei mahdu kulkemaan yhtä paljon, kuin paksummassa putkessa. Esimerkiksi kylpyhuoneen lavuaarin saa helposti tukkoon ja tulvimaan.

Hiekka kertyy lattiakaivoihin , eikä se pääse sieltä minnekään ohuita putkia pitkin. Viemärit: puhdista säännöllisesti keittiön lavuaarin poistoputki ja suihkutilan lattiakaivo. Käytä tarvittaessa viemärinaukaisunestettä.


Astiapesukone: aukaise ja puhdista koneen hanat ja suihkusuuttimet ajoittain. Vesikalusteet: korjauta pienetkin vuodot. Haiseeko lattiakaivo tai onko lavuaari tukossa? Näillä vinkeillä putsaat astian- ja pyykinpesukoneen, lattiakaivon sekä pesualtaan hajulukon näppärästi.


Tukkeutuneen putken avaamiseen kannattaa käyttää kiehuvaa vettä vain, jos putken materiaali kestää sen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje