Taimikon raivaus talvella

Alle metrin mittaiseen taimikkoon ei raivaussahan kanssa kannata talvella mennä, sillä varhaishoito on paras tehdä keskikesällä, jolloin vesominen on vähäisintä. Sen sijaan varttuneemmissa taimikoissa raivaaja pääsee töihin talvellakin. Taimikonhoidossa raivaaja valitsee kasvatettavat puut ja vapauttaa . Perin metsäpalstan, jolla on pari hehtaaria kuusen taimikkoa , jolle pitäisi tehdä taimikon perkaus.


Itse pyrin siis rytmittämään työt taimikoissa siten että talviaikaan raivaan ja kesällä heinään.

En tarkoita vanhojen miesten tietoa taivaallisen kuun ajasta ym. Kuitenkin vuotta raivauksen jälkeen, kesällä Juhannuksen jälkeen raivatuilla koealoilla vesakko oli pituudeltaan vain kolmasosan, lehdettömänä aikana raivatun alueen vesoista ja muut sitten siltä . Onko tankkipalkka yleinen raivaus saha hommissa? Palstoja on monelaisia, toisissa taimikon raivausta toisissa taas sellaista 7-8metristä harvennusta, kaikki . Ennakkoraivaus - Duration: 10:27. Metsuri Toni Berndtsonin haastattelu.


Biojalostus alkaa kiihtyvällä vauhdilla imeä puuta.

Uusia investointeja on valmisteilla. Kemiin, Kajaaniin ja Iisalmeen. Raivauksen , muokkauksen ja istu- tustyön kustannuksiin tuki on . Tämä vuosi tulee olemaan. Taimikon varhainen perkaaminen on edellytys metsän kasvulle. Taimikko voidaan raivata nopeammin Usewoodin pienmetsäkoneilla kuin miestyönä.


Vesakon koon kasvu ja suuret yksittäiset puut eivät oleellisesti hidasta raivausta ja talven. Havupuun taimet ovat tällöin noin. Uudistusalan raivaus on syytä tehdä huolellisesti niin, ettei sin-.


Maaseudun Tulevaisuus 12. Etelä-Suomessa kelit sopivat jo mainiosti taimikonhoitotöihin. Metsäammattilaiselta kuuluu kuitenkin poikkeuksellinen neuvo: lykkää raivausta.


Ilman muuta kannattaa perata, horsmikko kaatuu taimien päälle ja pahentaa talven tultua asiaa. Tietysti kasvu on kärsinyt mutta yleensä melko. Syksyllä raivaus kun vihreys ja lehdet häviää noista muista kasveista.

Taimet erottaa sillon helpommin. Kylillä puhuvat että järki on mennyt isännältä kun heinäkuussa heiluu raivaussahan kanssa taimikossa. Ajattelin että kun ei kummempaakaan hommaa justiin ole ja talvella ei ehdi ja syksyllä ei kerkiä, eikä keväälläkään niin sitten heinäkuussa.


Jos harvennusta lykätään tätä myöhemmäksi, latvukset supistuvat liiaksi, ja myös lumituhoriski kasvaa. Männyllä pyritään säilyttämään elävän latvuksen osuus vähintään prosenttina puun pituudesta. Kaarnakuoriaiset lisääntyvät talvella. Metsänomistajat te- kevät erityisesti uudistusalan raivausta , kylvöä, istutusta, taimikon ja riukumetsän hoitoa, energiapuun korjuuta sekä harvennushakkuiden ennakkoraivausta.


Vaarallisimpia ja raskaimpia metsätöitä ovat . Urakoitsija lähes pilasi taimikon ja kaikki piti istuttaa uusiksi. Istutus, taimikon hoito ja taimikon raivaus lopulliseen kuntoon Kemera-tuella ovat minun osuuteni. Kyllä rehevillä mailla puu kasvaa: tänä talvena teetin päätehakkuun kuusikossa, jolla oli ikää vuotta.


Taimikko rehevöityy vääjäämättä ajan myötä ja kaipaa lopulta raivausta. Valitettavan vähän olen ehtinyt kuluneen talven aikana näin tehdä, etenkin kun tarvitsen yleensä aina aikaa perehtyä omatoimisesti ja pohdiskellen asioihin, . Jonkin verran käytetään myös koneellista raivausta. Kuvassa uudistusalan raivaus on tehty miestyönä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje