Paras leikkuulauta materiaali

Tuli hankittua iso puinen leikkuulauta kun väsyin noihin muovisiin pieniin lautoihin jotka ei kestä paikallaan ja tavarat tippuu laudalta. Puu materiaalina torjuu bakteereita, vie niiltä veden. Puiset ja muoviset leikkuulaudat kilpailevat markkinoilla paremmuudestaan niin veitsiystävällisyyden kuin hygieenisyyden suhteen. Yleensä puumateriaali on niin huokoista, että se voi imeä itseensä likaa, vettä ja pesuaineita sekä jäädä pitkäksi aikaa kosteaksi.


Kelpaako omatekoiseen leikkuulautaan materiaaliksi mänty tai kuusi?

Ovatko liian pehmeitä puulajeja? Eli mitä materiaalia jne? Pitäisi uusia talon kaikki leikkuulaudat, mitä hankin vanhojen tilalle? On mahdotonta antaa yksiselitteistä vastausta kysymykseen mikä on paras puumateriaali ja rakenne leikkuulaudalle. Mielipiteitä löytyy monia.


Yleensä suositellaan jotakin kestävimmistä puulajeista (esim. tammi tai pyökki). Usein myös sanotaan, että poikkisyin leikatusta puusta valmistettu lauta kestää . Mikä on oikea aine puisen leikkuulaudan käsittelyyn ennen käyttöönottoa?

Uusinta käsittely kannattaa tehdä silloin tällöin, käytön aktiivisuudesta riippuen. Puinen leikkuulautahan on . Mun mielestä toi elintarvikelaatuinen muovilankku Etolasta tms. Hygienia säilyy kyllä riittävän hyvällä tasolla, ei tarvihe kuin tiskiharjaa vähän näyttää. Turo, sapelit tulis pitää ojennuksessa muutenkin, elikkä joka käytön terä huolletaan. Jos oikeaoppisesti kalan perkaa, ei sitä . Muovi on elämässämme todennäköisesti jäädäkseen ja monessa paikassa tosi kätevä (esim. pakastaminen), mutta moni kodin muoviesineistä ja -asioista on aivan turhia.


Tyhjensin muutama vuosi sitten keittiöstämme kaiken turhan muovisen. Tavaraa tuli iso muovikassillinen ja taitavat ne vieläkin olla . Oikein huolletun puisen leikkuulaudan käyttöikä on erittäin pitkä. Joissakin puisissa leikkuulaudoissa puu myös korjaa itse itseään, mikä tarkoittaa sitä, että pienet viillot eivät kerää mikrobeja samalla tavalla kuin muista materiaaleista tehdyt leikkuulaudat.


Kiviset ja lasiset leikkuulaudat tuhoavat veitset. Toki sellaisia alustoja voi hyvin käyttää esimerkiksi tarjoilussa, Lehtonen sanoo. Tämän hetken suosituimpia leikkuulautoja ovat paksut puumassalaudat.


Puulauta onkin veitsen ja . Tämä johtuu siitä, että muovinen leikkuulauta ottaa pintaansa syviä naarmuja, jotka keräävät bakteereja itseensä.

Naarmuuntumissyistä näistä kahdesta pitkäikäisempi on puinen leikkuulauta , mikäli materiaaliksi on valittu kova puulaji. Puisissa laudoissa niiden huokoinen materiaali kyllä imee bakteereja sisäänsä, mutta bakteerit usein uppoavat leikkauspinnan alapuolelle, jossa ne eivät. Bambuinen leikkuulauta saattaakin olla hyvä vaihtoehto bakteerikammoiselle kotikokille, sillä bambu on antibakteerinen eli bakteereja tappava ja . Haussa hyvä leikkuulauta. Materiaali ei saa olla liian pehmeän tuntuinen, mutta ei toisaalta kovakaan.


Eikä lauta saa lähteä taipumaan, jos sitä kevyesti taivuttaa, neuvoo. Kotikäyttöön puinen lauta on veitsien kannalta paras. Joskin sitä täytyy hoitaa ja pestä huolella sekä öljytä . Jos et osaa päättää miellyttääkö sinua enemmän puu vai marmori, niin Dexter- leikkuulaudassa yhdistyvät molemmat materiaalit. Näyttävät leikkuulaudat on valmistettu laminoidusta koivusta ja ne kestävät konepesun.


House Doctorin leikkuulauta on ulkonäkönsä ja materaalinsa puolesta monikäyttöinen. Vaimolle olen tehny monet kappaleet noit leikkauslautoja ( useinkin jouluaattoiltapäivänä) materiaalina , mitä sattuu olemaan varastossa. Valkoisen talon keittiössä on vaahterapuiset leikkuulaudat. Paras ja turvallisin on KYLMÄpuristettu unikkoöljy, mm. Tämä on kuitenkin osoittautunut harhaluuloksi, sillä muovisen leikkuulaudan hygieniaa heikentää se, että muovipinnan naarmut keräävät ajan saatossa bakteereita.


Sen sijaan bakteerit eivät selviydy puisten leikkuulautojen naarmuissa vaan kuolevat pois. Lisäksi puinen leikkuulauta on paras vaihtoehto leikkuuveitsille, . Massiivipuinen leikkuulauta on kestävä, veitsiystävällinen ja keittiön mainio sisustuselementti. Massiivipuulaudalla voi leikata kaikki vihannekset ja hedelmät sekä leivonnaiset. Lihalle, kalalle ja äyriäisille suosittelemme puukuituista tai muovista leikkuulautaa. Stalan puiset leikkuulaudat on valmistettu lämpökäsitellystä saarnista.


Ne ovat sekä käytännöllisiä että kauniita. Keittiötekemisen apuna toimivia leikkuulautoja voi käyttää myös tarjoiluun ja kattamiseen. Stalan lasinen leikkuulauta on valmistettu iskunkestävästä karkaistusta lasista.


Käytännöllinen leikkuulauta on helposti . Koivu tai vielä joku kovempi puu on oikea materiaali leikkuulautaan. Kalustevalmistajat käyttävät yleensä koivua tai koivuvaneria. Siihen tarkoitukseen valitaan toinen sopiva materiaali - sellainen, joka kestää öljyä.


Leikkuulautaa ei saa käsitellä millaum. Kumpi on käyttökelpoisempi ruoanlaitossa, puinen vai muovinen leikkuulauta ?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje