Milloin ristiäiset viimeistään
Missä ajassa lapsen syntymästä pitää pitää ristiäiset ? Entäs jos ei hoida asiaa tarpeeksi nopeasti? Ja kuinka pian itse järjestitte ristiäiset ? Maistraatit joutuvat toisinaan muistuttamaan vanhempia nimen ilmoittamisesta väestötietojärjestelmään. Viimeisenä keinona saatetaan ottaa yhteyttä sosiaalivirastoon, mutta tällaiset tapaukset ovat esimerkiksi Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa erittäin harvinaisia.
Miksi lapset täytyy nykyään kastaa jo kahden.
Milloin nimi viimeistään vauvalle entä. Onko joku aikaraja, milloin viimeistään on lapsi kastettava. Kyseessä keskonen, jonka korjattu ikä olis ollut kk. Kyselin siitä kirkkoherranvirastosta ja sanoivat, että jos on jotain estettä ristiäisille (lapsi just kotiutunut tai sairaalassa tai muutto menossa tai perhe kipeenä yms.), niin voidaan kyllä joustaa ja kastaa myöhemmin.
Kuinka nopeesti ootte varannu ristiäiset vauvan syntymän. Minkä ikäisenä lapsi kuuluu kastaa? Ristiäisten alkamisajankohta ja kesto. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.
Yleensä kastejuhlaa vietetään noin kuuden viikon kuluessa syntymästä. Välimuistissa Samankaltaisia 29. Väestörekisteriin lapsi on kirjattava kahden kuukauden kuluessa eli viimeistään silloin on hyvä antaa lapselle nimi ja toimittaa kaste. Suosituksena on, että lapsi kastetaan kahden kuukauden ikään mennessä. Nimilaki edellyttää, että lapsen nimi ilmoitetaan maistraattiin kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä.
Kaste on mahdollinen myös muulloin kuin pienenä lapsena. Myöhemmin lapsuudessa esimerkiksi pienemmän . Viimeistään kahviin jälkeen kannattaa ottaa myös valokuvia, ennenkuin kukaan vieraista ehtii poistua tai vauvalle vaihdetaan vaatteet. Yleensä ristiäiskuva otetaan ainakin vauvasta, vauvasta ja . Yleensä lapsen kunniaksi järjestetään nimen antamisen tai julkistamisen yhteydessä juhla, ristiäiset , jos lapsi kastetaan tai vapaamuotoinen nimenantotilaisuus.
Aivan kuten myös ristiäiset korvaavat nimiäiset voi järjestää ihan milloin haluaa, vaikka vasta puolen vuoden iässä. Tai olla kokonaan järjestämättä. Sen sijaan Suomen lain mukaan lapsen tuleva nimi _on ilmoitettava_ Suomen väestörekisteriin viimeistään 2kk kuluttua syntymästä.
Meillä risitiäiset pidettiin kk iässä. Voisi tietenkin ilmoittaa nimen maistraattiin muutenkin ja kastaa sitten joskus matkan jälkeen, mutta luulen, että me pidetään ne ristiäiset kuitenkin jo hyvissä ajoin ennen passin hakemista. Tästä viimeisestä oli ristiäiset kun vauva oli reilu seitsemän viikkoa.
Ollaan pari kertaa kokeiltu ja tuntuu että tulee mahavaivoja ja itkuisuutta.
Kasteessa ihminen otetaan seurakunnan jäseneksi ja Jumalan lapseksi. Vaikka kaste ei varsinaisesti olekaan nimenantotilaisuus, julkistetaan lapsen nimi usein kasteen yhteydessä. Lapsi tulisi kastaa viimeistään kahden kuukauden . En voi tietää milloin vauva syntyy, mutta seurakunta ilmesesti haluaa että ristiäiset pidetään viimeistään noin kk syntymään jälkeen. Harmittaa kun ainakin pari viikonloppua on nyt jo hänen estämiä kun haluasin pitää ristiäiset niin lähellä sitä kk kun vain mahdollista että vauva ehtisi kasvaa vähän . Kaste välittää kastettavalle pelastuksen. Lapsen kaste tulee toimittaa viimeistään kahden kuukauden kuluttua . Kastepaikka voi olla kirkko, koti, seurakuntatalo, lapsen mummola tai muu sopiva paikka.
Lapsi voidaan kastaa myös jumalanpalveluksen yhteydessä . Alle 18- vuotiaiden on erottava paperikirjeellä. Jos kirjeen postittaa aivan joulukuun viimeisenä päivänä, ero merkitään seuraavalle vuodelle koska kirje saapuu silloin perille. Kaste- ja kummitodistukset antaa seurakunnan puolesta pappi. Kastevieraiden on hyvä olla ajoissa paikalla.
Lapsi kannattaa syöttää ja vaipat vaihtaa vähän ennen kastetilaisuuden alkua. Kastepappi soittaa ja sopii tapaamisen vanhempien kanssa viimeistään samalla . Kasteaika sovitaan viimeistään 2-viikkoa ennen kastetta. Kauniita kasteeseen sopivia virsiä voi miettiä yhdessä papin kanssa.
Viimeinen virallinen ehdokaspaneeli ennen ensimmäistä kierrosta käytiin Sanomatalon Mediatorilla 1. Perinteisten lasten virsien rinnalla . Paneelin juonsi toimittaja Anna-Stina Nykänen. Arkkipiispan vaalin ensimmäinen kierros käydään torstaina 8. Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta .
Kommentit
Lähetä kommentti