Kissan väkevä virtsa

Tärkeimmät tekijät sen synnylle ovat liiallinen virtsan väkevyys (monesti kuivaruoan aiheuttama) ja stressi. Stressi ja virtsan ylisuuriväkevyys aiheuttaa, että kissan elimistössä muun muassa virtsarakon seinämän suojaava glykosaminoglukaanikerros ohenee ja rakon seinämän läpäisevyys kasvaa. Uroskissat kärsivät usein akuuteimmista ongelmista, sillä niiden virtsaputki on pidempi ja ahtaampi kuin naaraskissojen , ja tästä johtuen urokset ovat alttiimpia saamaan virtsakivien ja -kiteiden aiheuttamia tukoksia. Kissojen virtsa on hyvin konsentroitunutta eli väkevää , mistä johtuen erilaisten . Onko normaalia että kissan pissa haisee niin voimakkaasti että hiekkoja vaihtaessa silmiä kirvelee ja tulee sellainen hiusvärimäinen voimakas haju, tule. Vahva ammoniakin haju virtsassa voi viitata virtsakiviin eli fiksua olisi käydä eläinlääkärillä virtsakokeessa.


Näppärä ell tekee sen ilman rauhoitusta . Syy näiden ongelmallisten struviittikivien muodistumiselle on kissan liian väkevä virtsa. Illalla mieheni tuli sanomaan, että miksi kissojen hiekkis haisee niin kamalalle ja menin haistelemaan ja taas sama haju. Eli hyvin voimakas virtsan haju. Ikävä kyllä haju voi myös olla merkki jostain sairaudesta, väkevä haju voi viitata pH:n muutoksiin eli juurikin kiteisiin. Akuutti kystiitti ja struviittikiteet viestiä 19.


Kissan haimatulehdus viestiä 9. Kissat ovat erityisen herkkiä virtsatieongelmille, koska niiden virtsa on väkevää ja ne virtsaavat harvoin. Kissa lihansyöjänä tuottaa pääsääntöisesti hapanta virtsaa (pH 5–6): jos ruoka ei sisällä riittävästi kosteutta tai kissa ei juo riittävästi, väkevöityy virtsa ja kissan ominaispaino nousee. Krooninen munuaisten vajaatoiminta on etenkin vanhempien kissojen vaiva, jota ei ikävä kyllä voida parantaa. Oikealla hoidolla sairauden etenemistä.


Oireiden ilmaantuessa kissa tulee viedä eläinlääkäriin, missä kissasta otetaan ensimmäiseksi virtsa - ja verikokeita. Taudin edetessä kissan kunto voi . Lemmikkieläinten - etenkin kissojen - virtsa on hyvin väkevää. Kuivaruokaa syövän kissan nestehukka saattaa kuitenkin muodostua pysyväksi. Pitkiä aikoja rakossa oleva väkevä virtsa saattaa . Terve kissa ei kyllä virtsaa muualle kuin omaan hiekkalaatikkoonsa.


Useimmiten hutipissimisen taustalla onkin kivulias virtsatulehdus tai. Puhtaasti laskettu keskivirtsa- näytteenotto suoritetaan pesemällä kissan tai koiran sukuelimet pelkällä vedellä. Näyte otetaan virtsasuihkun keskeltä, jolloin alku- ja loppuvirtsaa ei pääse näytteeseen.


Aamu- tai aamupäivä- näytteen etuna on väkevä näyte. Struviittivirtakiteet ja -kivet. Lisäksi virtsasta tehdään bakteeriviljely. Sen tehtävänä on hävittää ylimääräistä vettä ja munuaisten . Usein näyte otetaan neulalla tai ruiskulla suoraan virtsarakosta. Joskus kissalle voidaan tehdä . Tukokset ovat yleisempiä uroskissoilla, koska narttukissojen virtsaputki on laajempi, eikä se tukkeudu niin helposti.


Narttukissojen vaivana on useimmin virtsatietulehdus. Mitä väkevämpää virtsa on, sitä suurempi mahdollisuus . Koska virtsaneritys on vähäistä, kissa käy harvoin laatikolla. Rakossa pitkään seisova väkevä virtsa on monen kissan kivuliaiden virtsavai- vojen syy. Se saattaa itsessään ärsyttää rakon pinnan verille tai pitkään rakossa seistessään kiteytyä. Pelkkä virtsan proteiinipitoisuus ei ole hyvä proteinurian mittari, koska siinä on huomattavaa vaihtelua mm.


Siksi tulos suhteutetaan kreatiniinin määrään, jolloin em. Useat eri tekijät, kuten juomat, ruoat, . Puuttuu: kissan Haiseeko pissasi pahalle? Tässä mahdollista syytä - Terveys - Ilta. Lifestyle › Hyvä olo › Terveys Välimuistissa 17. Sen väriä on hyvä seurata nestetasapainon ja erilaisten sairauksien seuraamiseksi, mutta myös virtsan haju voi kertoa paljon.


Välimuistissa Ei ole kissoja kuitenkaan lemmikkinä. Haju tulee enimmäkseen kainaloista. Myös virtsa haisee voimakkaalle. Tuntuu kuin koko elimistö olisi jotenkin väkevöitynyt ja se puskee.


Kun ihminen menee ketoosiin alkaa tulla kyseinen kissan pissan hajunen haju hengitysteistä. Virtsa kertoo paljon terveydestä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje