Kipsimuotin teko

Valamalla voi tehdä pienistä n. Hyviä esimerkkejä koulutöiksi on erilaiset korut, sormukset, koriste-esineet tai sitten itse tehty pienoismalli. Seuraavaksi käsittelen kipsi muotin tekemisen ja valun, mutta älkää unohtako että muotin voi tehdä . Muottisilikoni tarkan muotin tekoon. Malline voi olla jokin valmisesine, savesta muovailtu tai vahasta valettu.


Monet kokeneet valajat sekoittavat muottiaineen silmämäärin yllättävällä tarkkuudella.

Aloittelevan valajan kannattaa kuitenkin punnita aineet. Kaikkia tuotteita on saatavilla Silcom. Verkkokaupaan pääset suoraan tästä linkistä. Laminointiin, valuun ja massojen tekoon.


Muotin teko : Ota sekoitus- ja valuastia, Alja Safe-jauhe ja mittaa n. Kovettumisnopeus säädeltävissä. Heikki Jylhä-Vuorionkin kirjasta löytyy kelvolliset perusohjeet kipsimuotin tekoon. Niin, ehkä ei ollutkaan ilkeilyä.

Uskoisin, että se on osoitus perinpohjaisesta tietämättömyydestä kipsityöskentelyn osalta. Tuollaiset ohjeet tosin voi kyllä jättää omaan . Itse olen ostanut Formgummia ja tehnyt siitä monia kipsimuotteja , ja ne ovat toimineet hyvin. Itse en ole vielä kertaakaan päässyt sieltä ulos ostamatta jotain.


Pidä kaikkia materiaaleja lasten ulottumattomissa. Hyvä ilmastointi on olennaista. Näitä tuotteita tulee käyttää hyvin ilmastoidussa tilassa.


Vältä hengittämästä kumituotteista, irrotusaineista, suojausaineista, täyte- aineista, hartseista pääseviä . Täytyy joskus kokeilla itsekin muotin tekoa sillä tavalla. Valukanavia ollaan lisätty muotteihin ja en oikein ymmärrä miks ihmiset kehottaa välttämään lisävalukanavien tekoa? Harjoittelulla saa hommaan tuntumaa ja loppujen lopuksi kipsimuotin teko on hyvinkin helppoa.


Valutekniikkaa käytetään, kun halutaan monistaa muotoa. Käyttöesineet valmistetaan usein valamalla. Juoksuttimen eli deflokkulantin avulla valusavi on saatu juoksevaksi mahdollisimman . Sinkkiseoksista kipsimuotteihin valetaan painevaluseoksia ja laatuja, joiden lämpölaajenemiskertoimet ovat lähellä alumiiniseosten . Moro, Testataanpa muro-käyttäjäkunnan tietotaidon monimuotoisuus: Onkohan kellään kokemusta lasikuidun laminoinnista kipsimuottiin sekä tuommoisen.


Etsi pohjalevy jonka päälle valos muottivalos tehdään. Määrittele käden ääriviivat ja sen asento.

Jos sormet harittavat, ota se huomioon. Merkitse muotin yläreuna käteen tussilla. Jos muotin reuna nousee liian ylös, ei kättä saa enää irti. Rasvaa muuten kädet tai teet hyvän karvanpoiston.


HEIDIDIDIT-Tutorial Jonain päivänä sitä vain huomaa tarvitsevansa muottia kädestä. Asiaa kaksiosaisen kipsimuotin teosta. Koululla me hankimme jotain eloperäistä, minä sain tehdä muotin luokkalaisen silakoista. Huomaa, että valettuna korusta tulee peilikuva piirrokseen nähden! Jos haluat korusta suunnitelmasi näköisen, voit piirtää sen ikkunaa vasten peilikuvana paperin kääntöpuolelle.


Koruun ei kannata tehdä liian ohuita muotoja, jotta se kestää! Hankittavat aineet ja valmistavat toimenpiteet. Saa joistakin rautakaupoista ja askarteluliikkeistä.


Kipsivalua varten: Mallikipsiä n. Eristysainetta varten ( eristysaineena shellakka TAI ruokaöljy-mäntysaippualiuos).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje