Savustuskaappi rakentaminen

Jos ei halua fiilistellä ja haluaa helpon, ostaa verkkovirralla toimivan savustuskaapin. Kiinalainen Motonet-versus taitaa maksaa 1tai jotain. Kylmäsavustus ja palvaus onkin sitten oma lukunsa.


Ei riitä meikäläisellä kärsivällisyys. Pitää olla mainittu sähkövempain palvaukseen ja vähän toisenlainen kylmäsavuun. Tämä savupiipun harkoista tehty savustuspönttö pitää sinut savukalassa ja - lihassa ympäri vuoden.

Katso tästä, miten rakennat sen itse. Savustuskaapin polttopuista? Itselläni on saaristomalli mutta koko tiilinen betonikatolla. Lämmitys paripesällistä mitä tahansa puhdasta puuta ( mäntyä, kuusta tms. ) Kun pesässä on jäljellä pelkkä hiillos, niin kalat sisään, 1-kuoretonta harmaaleppä kalikkaa hiillokselle ja kaikki luukut kiinni. Tämä savustusuuni valmistuu kätevästi neljästä piipun hohkakivielementistä.


Käytettävä kala ei kuitenkaan saa olla märkä, koska silloin se ei varsinaisesti savustu. Saaristosavustin on ainoa puulämmitteinen kuuma- ja kylmäsavustin markkinoilla. Et tarvitse briketteja tai savustuspuruja.

Käytä kuusenonksia, katajanoksia, omenan, viinimarjapensaan, kirsikka- tai muiden lehtipuiden oksia joita on saatavilla ja kokeile kunnes löydät oman . Ei savustimille löytynyt sopivaa ketjua, niin laitetaas semmonen alulle. Mitenkäs tälle projektille kävi? Joko on kertyny kokemusta? Onkos kenelläkään kokemusta tai ohjetta miten rakentaa sellainen puinen savustin? Eli alla on tiilistä tms rakennettu.


Jos Jakke ei vielä ole savustuskaappia ehtinyt tekemään, suosittelen lainaamaan kirjastosta kirjan, jossa mielestäni neuvotaan lähes kaikki tarpeellinen savustukseen liittyen. Tarkoitus on rakentaa tontille puinen savustuskaappi mallia saaristo. Kaapissa savustetaan kalaa ja tietenkin lihaa. Sen on hyvä olla melko kookaskin loota.


Parhaan saa varmaankin kun hitsaa rosterista. Helppokäyttöinen ja tehokas savustuskaappi , jolla saat ruokasi maistumaan entistäkin paremmalta. Sinkitty runko kestää paremmin ulkoilmassa. Termostaatti säätää lämpötilan juuri haluamallesi tasolle.


Kaappiin mahtuu kerralla jopa kg lihaa tai 8kg makkaraa. Tällä savustimella saavutat parhaat lopputulokset tasaisen maun, värin ja koostumuksen. Ulkokuori sinkittyä alumiinia ja sisältä ruostumatonta terästä.

Huussin valmistus on helppoa. Eniten aikaa menee tarvikkeiden hankkimiseen ja työkalujen etsimiseen. Reilua rautakauppaa vuodesta. Stoveman savustuskaapit on tarkoitettu kalan, lihan, linnunlihan, juustojen yms.


Laitteet soveltuvat niin kotipihalle, kesämökille kuin myös maatila- ja ravintolakäyttöön. Maahantuomamme Bradley-savustin on ainutlaatuinen kanadalainen savustuskaappi kylmä- ja lämminsavustukseen. Soe L lämminsavu savustuskaappi. Tämä ratkaisu sopii niille, jotka haluvat rakentaa itse savukaapin. Liha, kala, sienet ja kasvikset saavat hienon ja aromaattisen maun samalla kun voi itse nauttia raittiista ilmasta puutarhakeittiössä.


Meillä on tarjolla monia vaihtoehtoja jokaiselle grillimaisterille ja savustusmestarille. Valikoimasta löytyy kaasugrilliä, pallogrilliä, sähkösavustinta, savustuskaappia , kylmäsavugeneraattoria jne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje