Intensiteetti kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön

Aikaa kuluu siis tuntia minuttia. Siinä samalla mietin, että eikös valon ja äänenkin intensiteetti käyttäytynyt samalla mallilla. Ovatko kaavat peräti aivan samanlaisia? Pistelähteen kenttä heikkenee kääntäen verrannollisen etäisyyden neliöön , jos absorptiota ei ole tai se on tarkastelumittakaavassa pientä. Absorptio tuottaa eksponentiaalisen vaimenemisen.


Jollakin tietyllä ajanhetkellä, tietyllä etäisyydellä äänilähteestä, äänen energia on jakautunut pallon muotoiselle.

Jos äänilähde on pistemäinen ja etäisyys lähteestä on pieni, äänirintaman muoto on pallomainen ( Kuva 1A). Tätä arvoa kutsutaan kuulokynnykseksi I. Koska äänen teho leviää yhä suuremmalle ” pallonkuorelle”. Kääntäen verrannollisuus.


Jos kahden suureen muuttumista tarkkailtaessa toisen kasvaessa toinen vähenee sillä tavoin säännönmukaisesti, että jokaisen toisiaan vastaavan suure(luku)parin tulo on aina vakio, niin sanotaan mainittuja suureita kääntäen verrannollisiksi. Juostaessa vaikkapa 4m mittainen juoksurata . L desibeleinä ( dB) saadaan lausekkeesta. Oletetaan, että äänen voimakkuus äänilähteen ulkopuolella on kääntäen verrannollinen äänilähteen etäisyyden neliöön.


Merkitään intensiteettiä I:llä.

Koska intensiteetti on kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön saadaan yhtölö. Ensimmäisessä tehtävässä voidaan soveltaa tietoa siitä, että intensiteetti on kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön , ts. Valaistusvoimakkuus lienee kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön. Muodostat siitä yhtälön, pitäisi toimia.


Samalla periaatteella voidaan laskea mm. Ongelmia taas säteily laskuissa 28. Lisää tuloksia kohteesta alyvuoto. Olet työskennellyt noin minuuttia huoneessa, kun huomaat lasikaapissa pienikokoisen lyijylevyllä suojatun gammasäteilylähteen. Päätät siirtyä jatkamaan työskentelyä huoneen toiseen nurkkaan 5m:n päähän säteilylähteestä.


Kuinka kauan voit työskennellä siellä, jotta säteilyannos olisi korkeintaan yhtä suuri . Tehtävänä oli tutkia luksimittarin avulla koulun erilaisten tilojen valaistusta, sekä miten etäisyys valonläh-. Energia siis leviää valon. Kun tämä valon teho jaetaan pallon pinta alalla, saadaan valon intensiteetti. Kysymys: Kuinka äänen intensiteetti tuli laskea? Entä mitä asioita piti mainita äänen vaimentamiseen a- kohdassa?


Max pistemäärä a- kohdassa? Vastaus: Intensiteetti on kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön. Ensin pitää muuttaa intensiteettitaso intensiteetiksi ja lopuksi taas palata . Matemaattisesti tämä voidaan ilmaista yhtälöllä.

Valovoima Välimuistissa Samankaltaisia Suure ilmaisee siten sähkömagneettisen säteilyn silmälle näkyvän osan eli valon intensiteettiä. Suureen alkuperäistä määritelmää on kuitenkin laajennettu koskemaan koko sähkömagneettisien säteilyn spektriä, mikä muttaa suureen saamia arvoja. Näkyvän valon mittauksista käytetään nimitystä fotometriset mittaukset ja . Lyijylevy vähentää samalla myös ilmassa kuljettavaa matkaa, mutta koska ja Lyijyn kanssa. Lasketaan millä etäisyydellä intensiteetti on . Säteilyn intensiteetti etäisyydellä on kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön. Tällöin äänen intensiteetti on kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön.


Ihmisen korva voi havaita äänenpaineen vaihtelut aina 20. Kaavan (3) johtamistapa huomioonottaen kaava ei. Missä kohtaa on tuon häkin tekemisen vaikeus? Haima: Häkin ulkopuoliseen?


Eli säteilylähteen etäisyys häkin sisäpuolelle on eri kuin häkin ulkopuolelle. Intensiteettihän on kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön , joten ei kai kyse ole vain välimatkan eroista, mikä aiheuttaa intensiteetin pienemisen?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje