Induktiolieden hurina

Ruotsissa on ilmennyt uudenlainen tekninen ongelma. Dagens Nyheter -lehden mukaan induktiolieden aiheuttama sähkömagneettinen säteily voi sekoittaa lähistöllä olevat kännykät. Häiriöt ovat niin voimakkaita, että se estää puhumisen. Onko normaalia, että induktioliedestä kuuluu joku pätkivä (?) ääni, hurina , vaikka se ei ole käytössä? Ikäänkuin se lataisi itseään?


Mistä johtuu, että induktioliesi sirisee suurimmilla tehoilla? Sirinä voimistuu sitä mukaan mitä kuumemmalla ko. Vika voi olla toki siinä, mutta kun sirinää on myös pannuissa ja kattiloissa jotka ovat parasta mitä rahalla saa. Itse asiassa en muista missään nähneeni tietoa siitä, että aiheuttaako äänen kattila vai induktiolieden sähköinen koneisto.


Ja kyllä asiantunteva liike ja maahantuoja nuo ääniongelmat tuntevat. Myös kattilavalmistajat, jotka vuosi toisen perään hokevat samaa mantraa, että: ei ole koskaan ennen tällaista . Kosketusääni:tällainen tärinä aiheutuu kattiloista, joissa on käytetty erilaisia materiaaleja päällekkäin. Naksunaa alhaisella teholla – keskiteholla:tämä ääni syntyy, kun keittoalue lämpenee tehon . Tuli keittiö rempattua ja hankittua induktioliesi vanhan tilalle, aivan loistava peli muuten mutta kysyisin että kuuluuko tuo lieden pitämä sirinä asiaan?


Melkoisen ikävää korkeaa sirisevää ääntä ja hieman tuulettimelta kuulostavaa hurinaa pitää päällä ollessaan. Värkki on merkiltään AEG. Keittiöremontti noin vuotta sitten. Uusi kallis hyväksi luultu merkki valitiin induktioliedeksi.


Induktio säästää sähköä ja kokkaajan aikaa sekä on lisäksi turvallisempi kuin perinteiset liedet. Induktioliedet ovat nykyisin keittiöremppaajien suosiossa. Pitääkö kaikki kattilat ja pannut sitten laittaa uusiksi, jos on hankkimassa . Ollaan hankkimassa uutta liettä ja myyjä suositteli induktioliettä.


Onko kellään kokemusta sellasta, missä puolet on induktiota ja puolet ns tavallista? Harkitsen (tai olen oikeastaan jo päättänyt) hankkia induktiolieden keittiöremontin yhteydessä. Olen kuullut siitä pelkästään postitiivista, tietysti myyjiltä, mutta myös sellaisen omistavilta. Kysynpä nyt täältäkin, onko kenelläkään induktioliedestä mitään huonoja kokemuksia? Netissä kauhistellaan induktiolieden magneettisuutta.


HS-testi murtaa myyttejä sen haitallisuudesta. Henkilöt, jotka eivät pysty käyttämään tätä keittotasoa turvallisesti fyysisten, aistillisten tai henkisten kykyjensä puutteellisuuden vuoksi tai jotka ovat kokemattomia ja tietämättömiä keittotason toiminnasta, saavat käyttää keittotasoa vain, jos heidän toimintaansa valvotaan koko ajan. Tällaiset henkilöt saavat käyttää . Kyllähän sieltä isoilla tehoilla sellainen muuntajamainen hurina kuuluu, mutta ei muuta. Aika pitkälti meillä kyllä pannut ja kattilat meni vaihtoon induktiolieden myötä.


Minussa ei ole pätkääkään karavaanarin vikaa, veneessä on joskus kaasulla kokkailtu, mutta jotenkin vierastan ajatusta kaasuvehkeistä . Niillä alittuu nuokin luvut. Parissa paikassa tutuilla. Taitaa olla samaa sukua tuo hurina.


Festivon ääni jo säikäyttänyt, aikamoinen hurina ainakin nyt kuuluu, kun on tyhjillään tyhjässä talossa. Tehtaalta kerrottiin, että hiljenee, kun kaapissa tavaraa. Meillä on uusi AEG induktioliesi joka pitää kovaa sirisevää ääntä varsinkin kun levyt ovat kovemmilla tehoilla. Onko tämä normaalia induktiolieden ääntelyä? Uuninhan ei kuuluisi, pl.


Muron pitäisi osata erottaa mahdolliset lämpölaajenemisen aiheuttamat plonk-äänet räminästä. Jos vipen uunissa rakenne on sellainen että siellä on puhallin poistamassa ylimääräisiä lämpöjä, uunitilan ympäriltä voi . Pidä sulavat materiaalit, samoin sokeri poissa kuumilta keitinalueilta. Välimuistissa Samankaltaisia Alumiinifoliota tai muovia ei voi laittaa keitinalueelle. Jos sokeri joutuu kuumalle liedelle, poista se välittömästi erikoisella raaputimella.


Mun meinaa nimittäin mennä hermot kun sitä hurinaa kuuntelen. Meillä muutaman kuukauden vanha AEG:n induktiolattialiesi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje